Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στατική μελέτη επέκτασης υφιστάμενης κατασκευής


 
demertis

Recommended Posts

Χαιρεται,εχω μια απορια. Ειμαι φοιτητης και διερωτουμε πως επεκτεινουν μια υφισταμενη κατασκευη ειτε κατα μηκος ητε κατα υψος(προσθεση οροφων).

πως κανεις την στατικη μελετη;παιρνοντας τιμες απο την υπαρχουσα κατασκευη(ροπες,τεμνουσες);και με ποιο στατικο προγραμμα μπορεισ να το κανεις;staad ,etabs,sap2000,η και με ελληνικα(stereostatika,fespa,statics k.a).Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λές λέγεται σεισμική αποτίμηση υφισταμένου - πρόσθήκη και πρόταση επέμβασης και στρατηγική ενίσχυσης (seismic assessment and retrofit) . Στην Ελλάδα γίνεται με την εφαρμογή του σχεδίου ΚΑΝονισμού ΕΠΕμβάσεων που μπορείς να βρείς εδώ . Στους ευρωκώδικες γίνεται με την εφαρμογή του ΕΝ1998 part 1-3 που μπορείς να βρείς εδώ. Μπορεί να γίνει τόσο με ελαστικές όσο και με ανελαστικές μεθόδους. Είναι γενικά ολόκληρο πεδίο έρευνας από μόνο του και μπορείς να βρείς πάρα πολλά πράγματα στα κείμενα που σου έδωσα. Ακόμα μπορεις να βρείς στοιχεία στον ΑΤC-40 (ή τον νεότερο 55) ,που είναι και ίσως το πρώτο κανονιστικό κείμενο που ασοχλείται με την διαδικασία της αποτίμησης, καθώς και στην FEMA 273 και FEMA356. Ακόμα δές εδώ πολλές εργασίες φοιτητών πάνω στο αντικείμενο.

Το sap είναι ίσως το ποιο ενδεδειγμένο πρόγραμμα για αυτή την δουλειά, αλλά για ελαστικές μεθόδους μπορείς να κάνεις την μελέτη και με τα άλλα προγράμματα της αγοράς (fespa, next, stereostatika, statik της cubus κλπ) ετοιμάσου όμως για πολλούς υπολογισμούς στο χέρι.

Link to comment
Share on other sites

Προσθήκες μπορείς να λύσεις με προγράμματα τα οποία ενσωματώνουν τις απαιτήσεις των Κανονισμών, οπότε και με ελληνικά (όπως π.χ. Fespa).

Η προσθήκη καθ΄ύψος είναι πιο δύσκολη και απαιτητική διαδικασία απ΄ότι η κατ΄επέκταση προσθήκη.

Διαβάζοντας το θέμα Προσθήκη καθ΄ύψος και μελετώντας και τον Ε.Α.Κ. θα καταλάβεις κάποια πράγματα!

Link to comment
Share on other sites

Ναι, συγνώμη έχει δίκιο ο ilias. Με αναζήτηση στο φόρουμ θα βρεις πάρα πολλά πράγματα από διαδικασίες αδειοδότησης μέχρι συζητήσεις για την εφαρμογή και τα στατικά.

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι ευχαριστω για την ανταποκριση,εαν ησουν ο μελετητης μιας κατασκευης θα ηταν προτιμοτερο να εκανες την μελετη για 3ορορφο και να εκτιζοταν 2οροφο(επιθυμια πελατη) και οταν μελλοντικα θελει ο ιδιοκτητης επεκταση να γινει βαση υπολογισμων για 3οροφο.ετσι θα ηταν λογικο;

Link to comment
Share on other sites

Κάνεις την μελέτη με πρόβλεψη ορόφου βγάζεις κανονικά τα κατασκευαστικά σχέδια για όλο το κτήριο, κατασκευάζεις μόνο τους 2 και όταν έρθει η ώρα κατασκευάζεις και τον επιπλέον όροφο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.