Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αλλαγής κλίματος


parist43

Recommended Posts

Θα παραθέσω και μιά άλλη είδηση

 

"Του Γιάννη Ζαμπετάκη (Επικ. Καθηγητή Χημείας Τροφίμων και Lead Auditor (HACCP & ISO), ΕΚΠΑ, http://www.zabetakis.net)

 

Την εβδομάδα που πέρασε μάθαμε τελικά ότι οι επιστημονικές μελέτες που υποστηρίζουν ακράδαντα ότι ζούμε στον πλανήτη πρωτόγνωρες κλιματικές αλλαγές λόγω των ανθρωπογενών ρύπων είναι μια ...φενάκη! Όχι, δεν έρχεται η συντέλεια του κόσμου λόγω του διοξειδίου του άνθρακα! Το σχετικό άρθρο - ακρογωνιαίος λίθος της σκέψης αυτής ότι το CO2 είναι ο νέος «αντίχριστος» των Mann, Bradley και Hughes στο περιοδικό Nature ( 1998 ) αποδομήθηκε λόγω ενός χάκερ που έφερε στο φως της δημοσιότητας τα email της ερευνητικής ομάδας και αποκάλυψε το «μαγείρεμα» που έκαναν στις ...προσομειώσεις τους οι εν λόγω επιστήμονες!

 

Από σήμερα, λοιπόν, όλοι εκείνοι οι επιστήμονες και πολιτικοί που έχουν δομήσει την σκέψη τους γύρω από το φαινόμενο του θερμοκηπίου (από τον Αλ Γκορ και την WWF μέχρι τους Ενεργούς Πολίτες της Εύβοιας) πρέπει να αλλάξουν οπτική. Πρέπει να αναθεωρήσουν πολλά τόσο σε επιστημονικό όσο και πολιτικό επίπεδο. Έτσι είναι η ζωή παιδιά. Το παραμύθι του θερμοκηπίου μάς τελείωσε και πρέπει να βρούμε άλλο «δράκο» για τα παραμύθια μας.

 

Θα πρότεινα να δεχτούμε ως νέο «δράκο» μια χημική ένωση που είναι όντως κακιά για τον άνθρωπο (καρκινογόνος και μεταλλαξειογόνος): το εξασθενές χρώμιο. Ή την οικογένεια των βαρέων μετάλλων (νικέλιο, αρσενικό, κάδμιο, υδράργυρος κλπ)!"

 

 

 

Επίσης προχτές υπήρχε ντοκυμαντέρ στο ΣΚΑΙ γιά το ρεύμα του κόλπου του Μεξικού , πως ανακυκλοφορεί στον κόσμο , πως κρατάει ήπιο το κλίμα της Ευρώπης , πως προήλθε μετά την τελευταία περίοδο παγετώνων , τι είχε συμβεί τότε στην Ευρώπη , τι θα ξανασυμβεί και πώς θα ξανασυμβεί .

 

Θέλω λοιπόν να σας πω , ότι πληροφορίες υπάρχουν πολλές , αληθινές , ψεύτικες , υπερβολικές , ιδιοτελείς κλπ .

Καλό είναι να κρατάμε καμμιά κρισάρα και εμείς .

 

Υ.Γ. Περιμένω απαντήσεις και σχόλια και στο άλλο θέμα γιά τον σταυρό και το σφυροδρέπανο , μπήκαν και οι μιναρέδες τώρα .

Link to comment
Share on other sites

BAS σεβαστές οι απόψεις σου-όπως και του καθένα.

κατα την δική μου γνώμη το κλίμα δεν θα αλάξει-έχει ηδη αλάξει και συνεχίζει να αλάζει.αυτό είναι ένα αυταπόδεικτο γεγονός.

το πού ωφείλεται?την γνώμη μου την έχω πή.απο εκεί και πέρα είναι φανερό ποιούς εξυπηρετεί να μην περιοριστούν οι εκπομπές CO2 και λοιπών ρύπων.η προσωπική μου άποψη είναι ότι

ακόμα και αν δεν συντελούν στο ελάχιστο οι ρύποι,έχει έρθει ο καιρός που πρέπει να ξανασυζητηθεί το παγκόσμιο μοντέλο ανάπτυξης.και αυτό δεν αφορά μόνο το CO2.αφορά

και τα φυτοφάρμακα αφορά τον υπερκαταναλωτισμο και μια σειρα αλλα ζητήματα

Link to comment
Share on other sites

Το κλίμα αλλάζει συνέχεια γιατί δεν είναι σταθερό .

Το περιβάλλον οφείλουμε να το προστατεύουμε και να το παραδώσουμε χωρίς πληγές στις επόμενες γενιές .

 

Δεν μπορούμε όμως να γινόμαστε θύματα μιάς σπέκουλας που πιθανόν να εξυπηρετεί ιδιοτελή συμφέροντα .

 

Αλλο η υποχρέωση μας στην προστασία του περιβάλλοντος και άλλο η εκμετάλλευση αυτής της υποχρέωσης από επιτήδειους .

Link to comment
Share on other sites

Και δεν είναι μόνο το CO2 , είναι και το NOx και το O3 και άλλα .

Πάντως πρέπει όλα να τα περιορίσουμε .

 

Και να μην ξεχάσουμε , μεγάλοι ρυπαντές , είναι τα αέρια των αγελάδων , αλλά εκεί υπάρχει πρόβλημα περιορισμού τους .:D

 

Πέρα από την πλάκα , είναι αλήθεια ....

Link to comment
Share on other sites

BAS τώρα είσαι σωστός.Για τις αγελάδες υπάρχει λύση-να περιορίσουμε στο μισό την κατανάλωση κρέατος

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ένα ντοκυμαντέρ επί του θέματος, το οποί το έχει δείξει το ΣΚΑΙ...

 

Πρέπει να ξεκαθαρίζουμε οτι το φαινόμενο του θερμοκηπίου ΔΕΝ είναι φαινόμενο το οποίο προέρχεται από τον άνθρωπο μόνο. CO2 παράγει και η φύση και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ'ότι ο άνθρωπος.

 

Απλά από τους 600+Gigatonnes CO2 που παράγονται από την φύση οι περισσότεροι υποτείθεται οτι απορροφούνται από αυτή...

 

Αυξομειώσεις του αερίου αυτού υπήρχα πάντα κατά την γεωλογική ιστορία του πλανήτη μας. Απλά, βιώνουμε μία ακόμα.

 

Επίσης υπάρχει και η θεωρία οτι το κλίμα ανακάμπτει από την Μικρή εποχή των Παγετώνων, οπότε λογικά, η θερμοκρασία ανεβαίνει.

 

Βλέπουμε λοιπόν οτι το πρόβλημα δεν είναι η κατανάλωση fossil fuels αλλά η συνεχής μείωση των φυσικών μέσων καθαρισμού του αέρα. Αν τα δάση μας αυξάνονταν αντί να μειώνονται, θα είχαμε πρόβλημα; Αν τεράστιες εκτάσεις δασών δεν καταστρέφονταν για να γίνουν φυτείες καφέ, μπανάνας, σόγιας ή φυτών για βιοντίζελ, ή ακόμα και λιβάδια για κοπάδια αμνοεριφίων και βοοειδών, θα είχαμε πρόβλημα; Αυτά δεν αφορούν μόνο το φαινόμενο του θερμοκηπίου αλλά και το πρόβλημα έλληψης τροφής στις χώρες του 3ου κόσμου (και θυμάμαι πλατιάζοντας, ένα άλλο ντοκυμαντέρ που ένα ολόκληρο χωριό στην Ινδία, δεν είχε νερό, διότι κοντά υπήρχε εργοστάσιο coca-cola το οποίο είχε αγοράσει τα δικαιώματα της πηγής νερού από την οποία εξυπηρετούνταν οι άνθρωποι...)

 

Τέλος, θέλω να σημειώσω πως υπάρχουν μελέτες οι οποίες λένε οτι το λιώσιμο των πάγων από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, δεν θα φέρει τελικά αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη αλλά θα οδηγήσει σε νέα εποχή των Πάγων...

 

Κι αυτό διότι με τις τεράστιες ποσότητες γλυκού νερού, θα αλλιωθεί η περιεκτικότητα του ατλαντικού σε αλάτι εμποδίζοντας έτσι το Ρεύμα του Κόλπου να κάνει τον κύκλο του, μή θερμαίνοντας τις ακτές της Δυτικής Ευρώπης...

 

Τα έκανα λίγο αχταρμά, αλλά όλα είναι αλληλοσυνδεόμενα...

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς και όλα αυτά επιβεβαιώνουν , αυτό που λέω ότι περί των απόψεων της 24ωρης πεταλούδας γιά την ζωή του 100χρονου ανθρώπου .

 

Δηλαδή ότι οι γνώσεις μας , είναι περιορισμένες . Εχουμε μόλις 100-150 χρόνια επιστημονικών γνώσεων , ενώ οι αλλαγές διαρκούν δεκάδες η και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια .

 

Ετσι δημιουργούνται αλληλοσυγκρουόμενες εκτιμήσεις επιστημόνων , αλλά και "εκτιμήσεις" "επιστημόνων" γιά ιδιοτελείς σκοπούς , ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και πολιτική σπέκουλα από κάποιους γιά ίδιο πολιτικό όφελος .

 

Αρα η λύση είναι , προστασία του περιβάλλοντος με λογικό κόστος , χωρίς υστερίες και ταυτόχρονα διερεύνηση με επιστημονικούς τρόπους των μεταβολλών του .

 

Η κουβέντα και οι αντιπαραθέσεις μας , καλό είναι να συνεχιστούν γιά την αμοιβαία ενημέρωση μας .

Link to comment
Share on other sites

πέρα απο οτιδήποτε άλλο είναι ΚΑΙ φιλοσοφικό το ζήτημα,πώς τα βλέπουμε τα πράγματα.

η δική μου άποψη είναι αντι-ανθρωποκεντρική,θεωρώ πως το μεγαλύτερο περιβαλοντικό

πρόβλημα είναι ο υπερπληθυσμός του ανθρώπου-με λίγα λόγια να μειωθούν οι άνθρωποι

και να αυξηθούν τα άλλα ειδη.Τόσο απλά.

Link to comment
Share on other sites

Kαι ποιός θεωρείς ότι είναι ο αποδεκτός αριθμός ανθρώπων και κάθε είδους ?

 

Και γιά αυτούς που περισσεύουν τι προτείνεις να κάνουμε ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.