Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διπλ. εργασία με θέμα: Ενεργειακή κάλυψη ενός οικισμού από ανεμογεννήτριες.


quetzalcoat

Recommended Posts

Καλησπερα συναδελφοι,

 

Ειμαι φοιτητης στους μηχανολογους μηχ. του πολυτεχνειου και σκεφτομαι να παρω διπλωματικη στις ανανεωσιμες πηγες ενεργειας. Πιο συγκεκριμενα, να κανω την μελετη για την ενεργειακη καλυψη ενος οικισμου απο ανεμογεννητριες.

Το θεμα ειναι οτι ενας καθηγητης που πηγα και τον ρωτησα αν δινει τετοιο θεμα μου λεει οτι αυτο δεν το θεωρει διπλωματικη επειδη δεν εχει κατι να βρεις εσυ και παραμετρους να παιξεις μαζι τους και οτι ειναι κατι που το κανει ενα μελετητικο γραφειο. Επισης μου ειπε πως αμα κανω τετοιο θεμα ισως θα εχω προβλημα με το ΤΕΕ στην εξεταση για να παρω αδεια μηχανικου, οτι δηλαδη θα μου την λενε για την εργασια και την αδεια θα την παρω με την 2η η την 3η προσπαθεια.

 

Τι προτεινετε να κανω? Αμα βρω σε αλλον αυτο το θεμα να το παρω η οντως θα εχω προβλημα?

Link to comment
Share on other sites

Με το ΤΕΕ δε νομίζω να έχεις πρόβλημα. Προσωπικά δε ξέρω κάποιον που να έχει κοπεί. Η διαδικασία εξέτασης είναι πιο πολύ τυπική παρά ουσιαστική. Αυτό που πρέπει να σε απασχολήσει νομίζω είναι αν είσαι εσύ καλυμμένος με το θέμα και την έρευνα που θα κάνεις. Μια καλή διπλωματική είναι κάτι το οποίο έχουμε να καυχιόμαστε μετέπειτα.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς την ίδια. Οπότε είτε θα θεωρήσεις τη διπλωματική ευκαιρία να εμβαθύνεις σε κάτι με το οποίο σκοπεύεις να ασχοληθείς αργότερα επαγγελματικά ή/και ακαδημαϊκά είτε θα κοιτάξεις να βρεις το ότι πιο γρήγορο για να τελειώνεις.

 

Πάντως εγώ πιο πολύ πίκρα ακούω από αυτούς που κάνανε διπλωματική επί ένα χρόνο παρά περηφάνεια.

Link to comment
Share on other sites

περα απο το να καυχιεσαι ή οχι μετα, στην ουσια ο,τι θεμα και να παρεις το διπλωμα σου την ιδια αξια θα εχει?

 

Όλοι οι μηχανολόγοι παίρνουμε το ίδιο πτυχίο κ έχουμε τα ίδια επαγγελματικά δικαιώμτα ανεξάρτητα από βαθμό πτυχίου, χρόνο κτήσης πτυχίου, κατεύθυνση που επιλέξαμε και διπλωματική που εκπονήσαμε.

Όταν είπα να καυχιόμαστε δεν εννοούσα στην παρέα μας. Προσωπικά εμένα στην συνέντευξη που έδωσα στη δουλειά που είμαι σήμερα με ρώτησαν για την διπλωματική που έκανα. Παρόλο που το θέμα δεν είχε άμεση σχέση με τη συγκεκριμένη εργασία κατάλαβα ότι έκανε θετική εντύπωση.

Βέβαια αν μου έλεγες ότι επιλέγοντας μια άλλη διπλωματική, θα καθυστερήσεις το πτυχίο σου θα σου έλεγα καλύτερα όχι.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως εγώ πιο πολύ πίκρα ακούω από αυτούς που κάνανε διπλωματική επί ένα χρόνο παρά περηφάνεια.

 

Θα διαφωνήσω. Από προσωπική εμπειρία. Όσο και να παιδευτείς, όταν το αποτέλεσμα είναι καλό σε ανταμείβει.

Link to comment
Share on other sites

Θα διαφωνήσω. Από προσωπική εμπειρία. Όσο και να παιδευτείς, όταν το αποτέλεσμα είναι καλό σε ανταμείβει.

 

Εννοέιται... Από προσωπική εμπειρία, το θέμα της διπλωματικής συζητήθηκε σε κάποιες συνεντεύξεις για δουλειά και επειδή έτυχε να εκδοθεί και ένα paper από αυτήν, πιστεύω ότι έκανε θετική εντύπωση στο υποψήφιο "αφεντικό"...

 

Φυσικά εξαρτάται από τις υποχρεώσεις σου η διπλωματική:

1) Αν σε έχουν πάρει τα χρόνια, θες να πας στρατό, να δουλέψεις ή οτιδήποτε - κοινώς βιάζεσαι να τελειώσεις, τότε ίσως να πάρεις κάτι σχετικό εύκολο...

 

2) Αν ησουν "καλός" φοιτητής ή έχεις βλέψεις για κανένα μεταπτυχιακό (εδώ ή έξω) - έχεις χρόνο, τότε κάτσε και στρώσου όσο δύσκολο και αν είναι το θέμα και ας σου πάρει και κανά χρόνο στην τελική...

 

The choice is yours.... ;)

Link to comment
Share on other sites

Θα αναγνωρίσω ότι η συνέντευξη για δουλειά είναι κάτι το οποίο δεν το σκέφτηκα, ίσως γιατί δεν μου έχει τύχει. Βρισκόμενος στην πλευρά του εργοδότη όμως θα έδινα αρκετή σημασία στην καλή διπλωματική και στη συνάφεια του θέματός της με το αντικείμενο της εργασίας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.