Jump to content

*olga*

Core Members
 • Content Count

  407
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

*olga* last won the day on August 24

*olga* had the most liked content!

Community Reputation

118 Καλή

About *olga*

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Κοίτα ο τραπεζικός έχει περισσότερη εμπειρία από εμένα κάτι θα ξέρει. Η δική μου εμπειρία ομως από ελεύθερους επαγγελματίες (σχεδόν μηδενικά εισοδήματα) χωρίς εγγυητή δεν εγκρίθηκε κανένας. Αποκλείω το γεγονός να μην είχε κανένας καταθέσεις. Από την άλλη είχα έγκριση όπου δανειολήπτης κ εγγυητής μαζί είχαν εισόδημα πάνω από 10000E. Κ οι 2 ξεχωριστά είχαν κάτω από 10000 ο καθένας. Αρα εγώ στην θέση σου θα έβαζα τον αδερφό σου. Μάλιστα θυμάμαι από το Εκο1 όπου ήταν υποχρεωτικό το δάνειο να κόβεται κόσμος που είχε καταθέσεις επειδή δεν φαίνονταν εισοδήματα στο εκκαθαριστικό. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να δοκιμάσεις κ τις 2 περιπτώσεις. Το μόνο που έχεις να χάσεις είναι λίγος χρόνος.
 2. Μάλιστα. Αυτό είναι καινούργιο τότε γιατί στον προηγούμενο κύκλο είχα εγκρίσεις με εγγυητή ακόμη κ φίλο.. Κακό αυτό. Δυσκολεύει τα πράγματα..
 3. Η Εθνική είναι η μόνη τράπεζα που ζητάει ο εγγυητής να είναι α βαθμού συγγένειας. Εάν υπάρχει άλλος εγγυητής μπορείς να δοκιμάσεις σε άλλη τράπεζα που δεν απαιτούν εγγυητή α βαθμού. 10.000€ είναι συνήθως το όριο για να σου εγκρίνουν το δάνειο για τα ποσά του ΕΚΟ με την προϋπόθεση να μην υπάρχουν άλλες υποχρεώσεις (ενοίκια, δάνεια κτλ). Εάν υπάρχει για παράδειγμα ενοίκιο 300€ τότε θα πρέπει να δουν εισόδημα μεγαλύτερο από 13.600€. Αυτά είναι ο μπακαλίστικος τρόπος για να δεις εάν έχεις τις προϋποθέσεις. Εφόσον έχει εισόδημα μεγαλύτερο από 10.000 εγώ θα έλεγα να δοκιμάσεις την τύχη σου κ σε άλλη τράπεζα. *Εσένα εγγυητή με ζημιές μην σε δοκιμάσεις καν, άδικος κόπος .
 4. Οι πολυστρωματικοί σωλήνες έχουν κ αυτοί εξαρτήματα κ μπορούν να δημιουργήσουν γωνίες 90 μοιρών όπως κ οι απλοί πλαστικοί σωλήνες. Επίσης μπορούν να καμφθούν δημιουργώντας κάποια καμπυλότητα βάζοντας μέσα ένα εργαλείο- ελατήριο. Επειδή όμως τα εξαρτήματα κ τα εργαλεία κοστίζουν κ η σωστή δουλειά θέλει χρόνο, μπορούν να δημιουργήσουν κ το αποτέλεσμα που βλέπουμε στην φωτογραφία όταν ο ιδιοκτήτης επιλέξει την πιο φθηνή από τις 10 προσφορές που πήρε.
 5. Εδώ κ χρόνια έχει αντικατασταθεί ο χαλκός με πλαστικές σωλήνες οι οποίες έχουν προδιαγραφή για θέρμανση κ έχουν κ αρκετά πλεονεκτήματα έναντι του χαλκού. Έχουν μία στρώση από αλουμίνιο ή υαλόνημα για να αντέχουν τις συστολές-διαστολές.
 6. Ότι συνηθίζεται να περνάνε οι σωλήνες από το κλιμακοστάσιο είναι γεγονός. Ο μοναδικός λόγος είναι ότι δεν τους θέλουν μέσα στο σπίτι (για αισθητικούς λόγους) για αυτό κ όταν βολεύει τους περνάνε από το κλιμακοστάσιο. Θέμα ασφαλείας δεν υπάρχει. Νερό έχουν μέσα. Το πρόβλημα είναι καθαρά αισθητικό. Που στην συγκεκριμένη περίπτωση η εγκατάσταση έχει τα χάλια της. Κανονικά έπρεπε να είχε πάρει συναίνεση. Εγώ θα έλεγα να του ζητήσεις τουλάχιστον να κάνει μία γυψοσανίδα για να τους κρύψει. Δεν μπορεί να μην τον ενοχλούν κ αυτόν.. Αν δεν δεχτεί καλά ξεμπερδέματα.. Γενικά είμαι της άποψης ότι δεν είναι φρόνιμο να μαλώνεις με τους γείτονες. Μπορεί στο μέλλον να χρειαστείς κ εσύ συναίνεση για κάτι κ από πείσμα να μην σου την δίνει.
 7. Είναι ο πίνακας 3 που δείχνει των αριθμό των ημερομισθίων εργατοτεχνιτών (μη εστεγασμένων επαγγελμάτων). Ο πίνακας αυτός κατατίθεται με την απογραφή στο ικα. Δεν είχε γίνει πριν το έργο απογραφή στο ικα? Σίγουρα θα πρέπει να πληρωθούν τα ένσημα που δεν κολλήθηκαν. Τώρα για πρόστιμο δεν ξέρω.. Μηχανολόγος μπορεί να τον συμπληρώσει.
 8. Σε περίπτωση καταγγελίας όμως στην πολεοδομία να περιμένεις κ δική του αντίδραση. Είσαι σίγουρος ότι το δικό σου διαμέρισμα είναι καθαρό από αυθαιρεσίες? Σε τέτοιες περιπτώσεις την πληρώνουν όλοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας. Κλείσιμο ημιυπαίθριων, ηλιακοί στην ταράτσα, καμινάδες, σκέπαστρα κ πολλά άλλα είναι αυθαιρεσίες που μπορεί να εντοπιστούν.
 9. Επίσης να συμπληρώσω τώρα που ξαναδιάβασα την αρχική ερώτηση βλέπω ότι ο ιδιοκτήτης θέλει να το μισθώσει σαν κατοικία. Αν η χρήση του παλιού καταστήματος είναι τώρα κατοικία τότε δεν μιλάμε πλέον για 2 χρήσεις. Βγαίνει κανονικά ένα ΠΕΑ σαν κατοικία. Εννοώ δεν μας πειράζει που από έξω φαίνεται μαγαζί. Έτσι όπως το περιγράφεις μάλλον παλιότερα υπήρχε το μαγαζί κ πλέον αποφάσισε να το κάνει κατοικία κ το ένωσε με την διπλανή κατοικία. Εμείς καταγράφουμε τη χρήση που βλέπουμε.
 10. Πολύ σωστά όλα αυτά που λέτε αλλά αφορούν διαφορετικές κτιριακές μονάδες. Προφανώς εάν είχαμε 2 διαφορετικές κτιριακές μονάδες δηλαδή ένα κατάστημα κ μία κατοικία θα έβγαιναν 2 πεα. Πολύ γνωστά όλα αυτά. Το θέμα που έθεσε εάν καταλαβαίνω καλά ο συνάδελφος είναι ότι έχει μία κτιριακή μονάδα με 2 χρήσεις. Εφόσον υπάρχει εσωτερική επικοινωνία του καταστήματος με την κατοικία δεν μπορεί να παραβλεφθεί κατά τη γνώμη μου. Στο ΠΕΑ καταγράφουμε την υφιστάμενη κατάσταση. Σύμφωνα με τον κανονισμό δεν μπορούν να εκδοθούν παραπάνω από ένα ΠΕΑ για μία κτιριακή μονάδα. Επισυνάπτω και ένα απόσπασμα από Διευκρινίσεις του υπουργείου: ''Για μέρος κτιριακής μονάδας (όπως για παράδειγμα επαγγελματικό χώρο εντός κτιριακής μονάδας ή δωμάτιο κατοικίας) δεν εκδίδεται ΠΕΑ, καθώς το μικρότερο τμήμα κτιρίου για το οποίο μπορεί να εκδοθεί ΠΕΑ είναι η κτιριακή μονάδα.΄΄ egkyklios_misthoseis.pdf
 11. Εφόσον δηλώσεις 2 ζώνες στο Πεα σου δημιουργεί 2 κτίρια. Δηλώνεις στο καθένα την χρήση του κ για κάθε χρήση δηλώνεις τα Ημ κ όλα τα υπόλοιπα που προφανώς διαφέρουν αφού μιλάμε για διαφορετικές χρήσεις.
 12. Δηλαδή εάν σου αναθέσουν να βγάλεις πεα σε μία κλινική με χώρους γραφείων θα βγάλεις 2 πεα? Ένα για τα γραφεία κ ένα για την κλινική. Όχι βέβαια.. Αυτό σου λέει παραπάνω. Θα βγάλεις ένα πεα με 2 χρήσεις..
 13. TOTEE σελ 21 ''2.3. ΚΑΤΗΓΟΡΊΕΣ ΚΤΗΡΊΩΝ σε περίπτωση μεικτής χρήσης κτηρίου με διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας (π.χ. κτήριο πολυκατοικίας με εμπορικά καταστήματα στο ισόγειο), οι υπολογισμοί για την ενεργειακή απόδοση και ενεργειακή κατάταξη του κτηρίου, τόσο κατά την εκπόνηση της μελέτης ενεργειακής απόδοσης όσο και κατά την ενεργειακή επιθεώρηση κτηρίου για την έκδοση του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης γίνεται ξεχωριστά για κάθε χρήση των επί μέρους τμημάτων του κτηρίου.'' Αναφέρει ότι οι υπολογισμοί γίνονται ξεχωριστά. Στο τεε κενακ μπορείς ν;α ορίσεις όσες ζώνες θέλεις κ για την κάθε ζώνη ορίζεις χρήση.
 14. Πιο σωστό μου φαίνεται να βγει ένα πεα με 2 διαφορετικές ζώνες. Μία κατοικία κ μία εμπορίου. Εφόσον υπάρχει επικοινωνία με πόρτες δεν μπορείς να την αγνοήσεις.
 15. Αν δεν σε ενδιαφέρει να πάρεις τα 25€ μπορείς να ανεβάσεις μία ΥΔ του ωφελούμενου που θα λέει ότι δεν επιθυμεί να πληρωθεί το κόστος των ενσήμων. Αν μπορείς να αλλάξεις κ τα στοιχεία από την καρτέλα των παραστατικών να το κάνεις. Αν κ συνήθως την έχουν κλειδωμένη.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.