Jump to content

*olga*

Core Members
 • Content Count

  417
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

*olga* last won the day on August 24 2019

*olga* had the most liked content!

Community Reputation

121 Καλή

About *olga*

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Δεν υπάρχει πρόβλημα για το παράρτημα. Μπορείς να προχωρήσεις. Το σωστό πάντως είναι εάν μπεις εσύ τώρα σύμβουλος ο πελάτης σου να πληρώσει κάποιο ποσό για τις υπηρεσίες συμβούλου στον πρώτο μηχανικό. Εχει κάνει άπειρη δουλειά μέχρι τώρα. Μπορεί αυτός να είναι κ ο λόγος που δεν του δίνει τα έντυπα που ζητάει. Επίσης με πελάτες που έχουν πρόβλημα με τον προηγούμενο μηχανικό καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί δίπλα.
 2. Δεν επιτρέπεται στον ίδιο χώρο να έχεις λέβητα αερίου κ λέβητα πετρελαίου ή δεξαμενή. Επισυνάπτω τον κανονισμό εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου που ζήτησες. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ.pdf
 3. Καλημέρα. Εκ παραδρομής λάθη γίνονται δεκτά εφόσον είναι στην συμπλήρωση της αίτησης ΕΚΟ. Αν είναι στο ΠΕΑ θέλει ανάκληση. Να ρωτήσεις εάν θα σου δεχτούν το ανακληθέν πεα αν κ το βλέπω δύσκολο.
 4. Δεν έχει σημασία πλέον η ειδικότητα για το μισθό. Οι εισφορές πολύ χοντρικά είναι περίπου 40% του μικτού μισθού χ 14. Από αυτό ένα κομμάτι είναι του εργαζόμενου κ ένα του εργοδότη.
 5. Έχω περίπτωση ισόγειου καταστήματος 50τμ με πατάρι 50τμ. Το ισόγειο επικοινωνεί με το πατάρι μέσω εσωτερικής σκάλας. Οι δύο χώροι δεν χωρίζονται με πόρτα. Το ισόγειο είναι κατάστημα (μπουγατζατζίδικο με τραπεζοκαθίσματα) κ το πατάρι παρασκευαστήριο κ αποθηκευτικός χώρος. Το θέμα είναι ότι το πατάρι ως εργαστήριο εξαιρείται από ΠΕΑ. Εδώ όμως είναι ενιαίο με το κατάστημα. Η σκέψη μου είναι να το θεωρήσω όλο κατάστημα 100τμ κ στην επιφάνεια του παταριού να βάλω τα θεωρητικά συστήματα μιας κ δεν έχει συστήματα. Έχεις κάποιος αντίθετη άποψη?
 6. Καλό είναι να έχει ο καθένας στο νου του ότι για κάθε εργασία χρειάζεται εξειδικευμένο συνεργείο. Δεν είναι δουλειά του μονωσά να βγάλει το κουτί του συναγερμού προς τα έξω για να μπορέσει να γίνει σωστά η μόνωση. Θα πρέπει πριν ξεκινήσουν οι εργασίες θερμομόνωσης να έρθει ηλεκτρολόγος να βγάλει τα φωτιστικά κ να κάνει προεκτάσεις στα καλώδια, να έρθει υδραυλικός κ να βάλει προεκτάσεις στις βρύσες, αυτός που σου τοποθέτησε τον συναγερμό να βγάλει το κουτί κ να κάνει προεκτάσεις, ο ψυκτικός να βγάλει τα κλιματιστικά, ο υδραυλικός τον λέβητα κτλ. Αν την εργασία την ανέλαβε μηχανικός ή τεχνική εταιρία θα πρέπει να δεις εάν αυτά περιγράφονται στην προσφορά. Εάν δηλαδή σου έχει κοστολογήσει κ αυτές τις extra εργασίες. Συνήθως όσο αφορά τις θερμομονώσεις αυτά είναι εκτός προσφοράς.
 7. Αρχικά βάλε τόνους στα ελληνικά σου. Δεύτερον δεν αρκεί να ξέρεις ελληνικά για να μπορείς να υποβάλεις από την αρχή μέχρι το τέλος σωστά μία αίτηση στο εξοικονομώ. Αυτό όχι βέβαια επειδή είναι πυρηνική φυσική αλλά επειδή θα πρέπει να είναι κάποιος αργόσχολος για να βρει τον χρόνο να διαθέσει ώστε να διαβάσει τον οδηγό, τα παραρτήματα κ να παρακολουθεί τις εξελίξεις για μία κ μόνο αίτηση. Από την εμπειρία μου όσοι ιδιώτες το προσπάθησαν έφαγαν τα μούτρα τους. Είναι αυτοί που μπαίνουν κ εδώ στο Forum κ λένε ότι μετάνιωσαν που ασχολήθηκαν με το πρόγραμμα σε αντίθεση με αυτούς που το ανέθεσαν εξολοκλήρου σε μηχανικό κ είναι χαρούμενοι που έφτιαξαν το σπίτι τους με μικρό κόστος κ χωρίς ιδιαίτερη γραφειοκρατία για αυτούς. Τρίτον το ποσοστό των συμβούλων που είναι μη μηχανικοί δεν νομίζω να ξεπερνάει το 1%.
 8. Το περίεργο είναι ότι ενώ μπερδεύεται όλος ο κόσμος αντί να το διορθώσουν κ να γράψουν στοιχεία εγγυητή το αφήνουν έτσι. Λες κ οι μηχανικοί έχουν δουλέψει σε τράπεζα κ ξέρουν.
 9. Του εγγυητή βάζουμε είναι σίγουρο. Όλες μου οι εγκρίσεις έτσι είναι. Πέρσι είχα μπερδευτεί κ εγώ κ είχα βάλει του ωφελούμενου σε κάποια κ μου γύρισαν πίσω με παρατήρηση.
 10. Κοίτα ο τραπεζικός έχει περισσότερη εμπειρία από εμένα κάτι θα ξέρει. Η δική μου εμπειρία ομως από ελεύθερους επαγγελματίες (σχεδόν μηδενικά εισοδήματα) χωρίς εγγυητή δεν εγκρίθηκε κανένας. Αποκλείω το γεγονός να μην είχε κανένας καταθέσεις. Από την άλλη είχα έγκριση όπου δανειολήπτης κ εγγυητής μαζί είχαν εισόδημα πάνω από 10000E. Κ οι 2 ξεχωριστά είχαν κάτω από 10000 ο καθένας. Αρα εγώ στην θέση σου θα έβαζα τον αδερφό σου. Μάλιστα θυμάμαι από το Εκο1 όπου ήταν υποχρεωτικό το δάνειο να κόβεται κόσμος που είχε καταθέσεις επειδή δεν φαίνονταν εισοδήματα στο εκκαθαριστικό. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να δοκιμάσεις κ τις 2 περιπτώσεις. Το μόνο που έχεις να χάσεις είναι λίγος χρόνος.
 11. Μάλιστα. Αυτό είναι καινούργιο τότε γιατί στον προηγούμενο κύκλο είχα εγκρίσεις με εγγυητή ακόμη κ φίλο.. Κακό αυτό. Δυσκολεύει τα πράγματα..
 12. Η Εθνική είναι η μόνη τράπεζα που ζητάει ο εγγυητής να είναι α βαθμού συγγένειας. Εάν υπάρχει άλλος εγγυητής μπορείς να δοκιμάσεις σε άλλη τράπεζα που δεν απαιτούν εγγυητή α βαθμού. 10.000€ είναι συνήθως το όριο για να σου εγκρίνουν το δάνειο για τα ποσά του ΕΚΟ με την προϋπόθεση να μην υπάρχουν άλλες υποχρεώσεις (ενοίκια, δάνεια κτλ). Εάν υπάρχει για παράδειγμα ενοίκιο 300€ τότε θα πρέπει να δουν εισόδημα μεγαλύτερο από 13.600€. Αυτά είναι ο μπακαλίστικος τρόπος για να δεις εάν έχεις τις προϋποθέσεις. Εφόσον έχει εισόδημα μεγαλύτερο από 10.000 εγώ θα έλεγα να δοκιμάσεις την τύχη σου κ σε άλλη τράπεζα. *Εσένα εγγυητή με ζημιές μην σε δοκιμάσεις καν, άδικος κόπος .
 13. Οι πολυστρωματικοί σωλήνες έχουν κ αυτοί εξαρτήματα κ μπορούν να δημιουργήσουν γωνίες 90 μοιρών όπως κ οι απλοί πλαστικοί σωλήνες. Επίσης μπορούν να καμφθούν δημιουργώντας κάποια καμπυλότητα βάζοντας μέσα ένα εργαλείο- ελατήριο. Επειδή όμως τα εξαρτήματα κ τα εργαλεία κοστίζουν κ η σωστή δουλειά θέλει χρόνο, μπορούν να δημιουργήσουν κ το αποτέλεσμα που βλέπουμε στην φωτογραφία όταν ο ιδιοκτήτης επιλέξει την πιο φθηνή από τις 10 προσφορές που πήρε.
 14. Εδώ κ χρόνια έχει αντικατασταθεί ο χαλκός με πλαστικές σωλήνες οι οποίες έχουν προδιαγραφή για θέρμανση κ έχουν κ αρκετά πλεονεκτήματα έναντι του χαλκού. Έχουν μία στρώση από αλουμίνιο ή υαλόνημα για να αντέχουν τις συστολές-διαστολές.
 15. Ότι συνηθίζεται να περνάνε οι σωλήνες από το κλιμακοστάσιο είναι γεγονός. Ο μοναδικός λόγος είναι ότι δεν τους θέλουν μέσα στο σπίτι (για αισθητικούς λόγους) για αυτό κ όταν βολεύει τους περνάνε από το κλιμακοστάσιο. Θέμα ασφαλείας δεν υπάρχει. Νερό έχουν μέσα. Το πρόβλημα είναι καθαρά αισθητικό. Που στην συγκεκριμένη περίπτωση η εγκατάσταση έχει τα χάλια της. Κανονικά έπρεπε να είχε πάρει συναίνεση. Εγώ θα έλεγα να του ζητήσεις τουλάχιστον να κάνει μία γυψοσανίδα για να τους κρύψει. Δεν μπορεί να μην τον ενοχλούν κ αυτόν.. Αν δεν δεχτεί καλά ξεμπερδέματα.. Γενικά είμαι της άποψης ότι δεν είναι φρόνιμο να μαλώνεις με τους γείτονες. Μπορεί στο μέλλον να χρειαστείς κ εσύ συναίνεση για κάτι κ από πείσμα να μην σου την δίνει.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.