Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορά μεταξύ ελεύθερου σχεδίου και ζωγραφικής;


TheSpartan

Recommended Posts

Είχα ρωτήσει σε φροντιστήριο στην Αθήνα για ελεύθερο σχέδιο (για κατακτήριες αρχιτεκτονικής) και μην γνωρίζοντας πολλά βρέθηκα προ εκπλήξεως όταν με ρώτησαν εαν ενδιαφέρομαι για ελεύθερο σχέδιο ή ζωγραφική.

Με πληροφόρησαν ότι στο ίδιο φροντιστήριο έχουν ένα τμήμα για ζωγραφική και ένα για ελεύθερο σχέδιο με διαφορετικούς καθηγητές, από ότι κατάλαβα πρόκειται για διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης στο σχέδιο. Τότε ρωτούσα πληροφοριακά οπότε δεν ασχολήθηκα περισσότερο.

 

Τους τελευταίους 6 μήνες έχω κάνει αρκετά μαθήματα (μάλλον) στο ελεύθερο σχέδιο (αυτός που μου κάνει μαθήματα δεν μου έθεσε ποτέ το δίλλημα σχέδιο ή ζωγραφική), αλλά για τους επόμενους μήνες θα πρέπει να βρίσκομαι σε άλλη πόλη. Οπότε σε αυτό το διάστημα ή θα αναγκαστώ να κάνω σχέδια μόνος μου χωρίς καθοδήγηση ή θα πρεπει να κάνω μαθήματα με άλλον καθηγητη.

 

Εαν έκανα μαθήματα με άλλον καθηγητή θα υπήρχε περίπτωση να με μπερδέψει δείχνοντας μου να σχεδιάζω με διαφορετικό τρόπο, ειδικά εαν πρόκειται για ζωγράφο; αυτος που έκανε μαθήματα μέχρι τώρα είναι διακοσμητής.

Το να κάνω μόνος μου σχέδιο είναι καλύτερη επιλογή; έχω φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, κάνοντας μόνος μου θα αναγκαστώ να βρίσκω μόνος μου τα λάθη και να βελτιώνω τα σχέδια μου ή απλά θα συνεχίζω να κάνω τα ίδια λάθη.

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα συνάδελφε.το σχέδιο που χρειάζεσαι για να μπεις στην αρχιτεκτονική είναι το ελεύθερο σχέδιο.τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι τώρα(δεν νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει ποτέ).η ζωγραφική αυτή τη στιγμή δεν σου χρειάζεται εσένα σε κάτι.τώρα για το αν θα σε μπερδέψει τι να σου πω.κανονικά στο ελεύθερο σχέδιο είναι κάποιοι συγκεκριμένοι κανόνες <<μετρήματος>> των αναλογιών ύψους-πλάτους που δεν αλλάζουν.δεν ξέρω και τι ακριβώς έχεις μάθει για να σου πω.καλό θα ήταν να πας σε καθηγητή σχεδίου να συγκρίνεις την μεθοδό του και να κρίνεις.αν πάλι πιστεύεις ότι εχεις φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που μπορείς να καταλάβεις τα λάθη σου πχ τις σκιές(αν έχουν μπει σωστά) ,τις αναλογίες κλπ τότε συνέχισε μόνος σου.

Link to comment
Share on other sites

Θα μείνω αυστηρά στο χώρο των εισαγωγικών εξετάσεων:

 

ελεύθερο σχέδιο = μολύβι

 

ζωγραφική = χρώμα

 

Το πρώτο είναι για σχολές ΑΕΙ, ΑΤΕΙ το δεύτερο για Σχολή Καλών Τεχνών. Αν πάμε τώρα στην απαιτούμενη ποιότητα και τεχνική του ελεύθερου σχεδίου για να ''περάσει'' κάποιος προδιαγραφές δεν υπάρχουν ακριβώς. Στις μεγάλες πόλεις υπάρχουν σχολές που απέκτησαν κάποια πατέντα/τεχνική, στις μικρότερες απευθύνεσαι ''όπου σε φωτίσει ο Θεός''. Υπάρχει σχετικό θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.