Μετάβαση στο περιεχόμενο

fotinoula

Members
  • Περιεχόμενα

    152
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

4.250 profile views

fotinoula's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

10

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα συνάδελφοι. Είχα βγάλει μια άδεια σε γήπεδο εκτός σχεδίου, κατά παρέκκλιση άρτιο, άρθρου 40, παρ. 1 ν. 4759/2020 το Νοέμβριο του 2022. Η άδεια είναι σε ισχύ και τώρα θέλω να κάνω αναθεώρηση επειδή ο ιδιοκτήτης έχει προσθέσει ένα ημιυπαίθριο. Μπήκα στο σύστημα και σε συνέχεια προγενέστερης πράξης ζήτησα βεβαίωση όρων δόμησης. Το σύστημα δεν με αφήνει να προχωρήσω και μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα: ] "Μετά την 9η/12/2022 δεν μπορεί να υποβληθεί αίτηση για Γήπεδα εκτός σχεδίου, κατά παρέκκλιση άρτια, άρθρου 40, παρ. 1 ν. 4759/2020 Ξέρει κανείς πως αντιμετωπίζονται τέτοιες περιπτώσεις για άδειες που είναι σε ισχύ? Το έχει αντιμετωπίσει κανεις? Η υπάλληλος της πολεοδομίας δεν γνώριζε αν υπάρχει η δυνατότητα αναθεώρησης.
  2. Καλημέρα χρονιά πολλά και καλή χρονιά σε όλους. Έχω μια περίπτωση όπου σε ένα οικόπεδο υπάρχουν δύο κτήρια επαγγελματικής χρήσης όπου το ένα είναι έκθεση αυτοκινήτων το ισόγειο και ο όροφος είχε βγει ως γραφειακοί χώροι στην άδεια και το άλλο κτήριο λειτουργεί ως συνεργείο αυτοκινήτων. Η άδεια είχε βγει με όρους δόμησης επαγγελματικού κτηρίου ενώ για κατοικία ισχύουν οι όροι δόμησης για οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων , όπου για κατοικία έχουμε 400 τm δόμηση λόγω επιφάνειας οικοπέδου. Ο ιδιοκτήτης θέλει στο ένα κτήριο το διώροφο στον ά οροφο με χρήση γραφεία να κάνει αλλαγή χρήσης από γραφεία σε ενοικιαζόμενα δωμάτια μέσω επιδοτούμενου προγράμματος. Ο χώρος είναι ημιτελής αλλά ήδη ένα τμήμα του λειτουργεί ως κατοικία. Η ερωτηση μου είναι αν μπορεί να γίνει αλλαγή χρήσης αφενός γιατί οι όροι δόμησης που κτίστηκε το κτίριο ήταν ευνοϊκότεροι της κατοικίας και αφετέρου η δόμηση στο οικόπεδο είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτή που θα αντιστοιχούσε σε κατοικία (λόγω της επαγγελματικής χρήσης). Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  3. Καλημέρα σε άδεια σε ισχύ και είχε γίνει και ενημέρωση για κάποιες αλλαγές στην οποία θέλουμε να γίνει η καθαίρεση σε ένα ρυθμισμένο στέγαστρο και μετά να προχωρήσω σε αναθεώρηση για την μεταβολή των στοιχείων του διαγράμματος κάλυψης θα πάω με την γνωστοποίηση πρόσθετων εργασιών ή με έγκριση εκτέλεσης εργασιών που μου λέει η πολεοδομία? Στο σύστημα οι πράξεις που εμφανίζει σε συνέχεια προγενέστερης (ενημέρωση αδείας είναι η προγενέστερη) δεν εμφανίζει την έγκριση εκτέλεσης εργασιών, αλλά την γνωστοποίηση πρόσθετων εργασιών. Έχει τύχει σε κάποιον?
  4. Έκανε γενικές επισκευές και στην υφιστάμενη κατοικία (προσθήκη κατ'επέκταση σε υφιστάμενη κατοικία με επισκευές στην υφιστάμενη ήταν ο τίτλος της άδειας) και ανακατασκεύασε το στέγαστρο με την αλλαγή που προανέφερα. Ήταν ενήμερος ότι αυτό είναι υπέρβαση και δυστυχώς δε με άκουσε. Μένω και πολύ μακριά από το έργο και το εκμεταλλεύτηκε αυτό. Δεν ρίχνω ευθύνες σε κάποιον γιατί ξέρω ότι έπρεπε να έχω παραιτηθεί από τη στιγμή που δεν με άκουσε. Απλά τώρα αναρωτιέμαι σώζεται αυτό ή όχι?
  5. Καλημέρα συνάδελφοι. Ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με μια άδεια που έχω σε ισχύ του 2022. Αφορά προσθήκη κατ'επέκταση μιας ισόγειας οικοδομής (εκτός σχεδίου περιοχή) στην οποία είχα κάνει και τακτοποίηση. Στο τελικό έλεγχο της οικοδομής διαπιστώθηκε ότι το στέγαστρο που υπήρχε (το οποίο είχε ρυθμιστεί) και κάλυπτε τη μισή όψη του σπιτιού τώρα επεκτάθηκε και καλύπτει όλη την όψη. Ο ΕΔ έβγαλε αρνητικό πόρισμα και τώρα αναρωτιέμαι τι μπορεί να γίνει σχετικά με αυτό το θέμα καθώς δεν έχω υπόλοιπο κάλυψης.Σε επαφή με το κτίριο υπαρχει και ένα άλλο υπόστεγο ρυθμισμένο με Ν.4495/17 το οποίο σκεφτόμουν να κάνω αναθεώρηση και να δηλώσω ότι καταργείται έτσι ώστε η κάλυψη που μου "λείπει " να καλυφτεί από εκεί. Πιστεύετε ότι γίνεται αυτό? Το έχει εφαρμόσει κανείς αυτό? Επίσης επειδή δεν μου έχει ξανατύχει τι γίνεται τώρα με το αρνητικό πόρισμα. Βγαίνει κάποιο πρόστιμο?Ευχαριστώ για την οποιαδήποτε πληροφορία.
  6. Σε αυτή την περίπτωση αν με υπαιτιότητα της πολεοδομίας έχει εγκριθεί εμβαδό παραπάνω από το επιτρεπόμενο τι μπορεί να γίνει? Ο όροφος είναι στο στάδιο των επιχρισμάτων χωρίς κουφώματα και θέλει να βγάλει η ιδιοκτήτρια άδεια αποπεράτωσης. Φοβάμαι ότι θα κολλήσει εκεί το θέμα.
  7. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλημέρα σε όλους και καλή βδομάδα. Έχω μπερδευτεί με μια περίπτωση διωροφης οικοδομής με υπόγειο που ανήκει σε ένα ιδιοκτήτη με ΣΟΙ κατά τον έλεγχο στο διάγραμμα κάλυψης. Στο ισόγειο υπάρχει τμήμα κατοικίας προ του 1955 50,88 τμ όπου το 73 βγήκε άδεια προσθήκης κατ'επέκταση 30 τμ με υπόγειο 30 τμ. Άρα σύνολο ισόγείου 80,88 τμ .Το 82 βγήκε άδεια για ανέγερση ορόφου με συνολική επιφάνεια 86,77 τμ όπου ύπάρχουν μικροδιαφορές στις διαστάσεις και αυθαίρετοι εξώστες και μια αποθήκη στον ακάλυπτο κάτω των 15 τμ. Το οικόπεδο είναι 137 τμ και βρίσκεται σε περιοχή όπου ίσχυε το διάταγμα των οικισμών προ του 23 κατά το χρόνο έκδοσης της άδεια ορόφου. ΤΟ διάταγμα αναφέρει ότι για οικόπεδα κάτω των 200 τμ η ανώτατη δόμηση είναι 160 τμ. Εγώ στην περίπτωσή μου έχω 167,65 τμ εγκεκριμένα!!!!! από την πολεοδομία. Υπήρχε κάτι στο διάταγμα πδ 2/13.03.1981 που μου διαφεύγει ή όντως η οικοδομική άδεια δεν βγήκε σωστά? Πως θα το αντιμετωπίζατε? Εντωμεταξύ το διάγραμμα κάλυψης του 82 δεν αναφέρει τίποτα σχετικά με συντελεστή δόμησης. Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
  8. Καλημέρα Έχω μια άδεια που έχω σε ισχύ σε εκτός σχεδίου περιοχή σε αγροτεμαχιο κάτω των 1200 .Η άδεια εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2022 και αφορούσε προσθήκη κατ'επέκταση σε υφιστάμενη κατοικία και επισκευές αυτής και είχε και αυθαιρεσίες τακτοποιημένες με το Ν.4495/2017. Η κατοικία έχει δίρριχτη στέγη και ο ιδιοκτήτης θέλει να την κάνει εγκιβωτισμένη δίρριχτη παλι. Ουσιαστικά δεν θα αλλάξει ο κορφιάς της στέγης ούτε οι κλίσεις της αλλά θα εγκιβωτιστεί. Μπορώ να προχωρήσω σε ενημέρωση του φακέλου της άδειας καθώς ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι στο διάγραμμα κάλυψης της κατοικίας ή πρέπει να κάνω αναθεώρηση? Υπάρχει κάποιο πρόβλημα επειδή πρόκειται για εκτός σχεδίου περιοχή και ανήκω στις παρεκκλίσεις ? Μπορεί να γίνει αναθεώρηση γενικά ? και αν θέλω να μεταβάλλω τα μεγέθη του διαγράμματος κάλυψης αλλά χωρίς να υπερβώ τα επιτρεπόμενα? Γνωρίζει κανεις? Ευχαριστώ πολύ.
  9. Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά. Καλή ανάσταση εύχομαι με υγεία Έχω μια περίπτωση στην οποία με έχουν ζαλίσει οι ιδιοκτήτες (ακόμα και σήμερα με τηλέφωνα κλπ). Έχω υφιστάμενη κατοικία εκτός σχεδίου με αυθαιρεσίες οι οποίες τακτοποιήθηκαν με 4495. Οι αυθαιρεσίες αφορούσαν 1 στέγαστρο -γκαράζ και ένα σκεπαστό εξώστη καθώς και παραβίαση πλαγίων αποστάσεων.Εκδόθηκε άδεια για προσθήκη κατ΄'επέκταση της κατοικίας .Τώρα ο ιδιοκτήτης θυμήθηκε ότι ιδανικά θα προτιμούσε να κάνει την στέγη να καλύπτει και τον εξώστη του όπως η εικόνα που σας παραθέτω. Το θέμα είναι ότι με τα δεδομένα της άδειας είμαι οριακά στην κάλυψη και η ερωτησή μου είναι αν θα μπορούσα να κερδίσω κάλυψη καταργώντας το στέγαστρο-γκαράζ καθαιρώντας το ή επειδή αυτά έχουν περάσει στο 4495 και η δήλωση είναι σε οριστική υπαγωγή δεσμεύομαι από αυτό? Έχει αντιμετωπίσει ποτέ κάποιος κάτι παρόμοιο?
  10. καλησπέρα.Έχω εκδόσει μια οικοδομική άδεια σε εκτός σχεδίου περιοχή για προσθήκη κατ'επέκταση σε υφιστάμενη κατοικία η οποία είναι υπερυψωμένη και εδράζεται σε πλάκα από σκυρόδεμα. Τώρα ετοιμάζονται να ξεκινήσουν εργασίες με κάποιες τροποποιήσεις δηλαδή αύξηση εξωστών, μερικές αλλαγές σε κουφώματα κλπ. Λογικά εφόσον δεν αυξάνω δόμηση, κάλυψη και όγκο πάω με ενημέρωση σωστά?Επειδή δεν έχω καταλάβει πότε κάνουμε χρήση της γνωστοποίησης πρόσθετων εργασιών αυτή είναι στην περίπτωση που ήθελα να ξεκινήσουν οι εκσκαφές και με την γνωστοποίηση θα ήμουν καλυμμένη κατά τον έλεγχο δόμησης πριν ολοκληρώσω την ενημερωση? Ευχαριστώ πολύ
  11. Καλησπέρα. Έχω μια περίπτωση διώροφης κατοικίας όπου σε νόμιμη προσθήκη , έγινε αυθαίρετη προσθήκη στέγης η οποία μέχρι τον 06/2021 φαίνεται από αεροφωτογραφίες αλλά εδώ και ένα χρόνο δεν υπάρχει. Κατεδαφίστηκε χωρίς καμία άδεια φυσικά. Στο ακίνητο υπάρχουν και άλλες αυθαιρεσίες αλλά το συγκεκριμένο πως θα το αντιμετωπίζατε? Ευχαριστώ για το χρόνο σας
  12. Πολύ φοβάμαι πως έχετε δίκιο αλλά θα προσπαθήσω και βλέπουμε με αυτούς που έχουμε μπλέξει.
  13. τι να πω πραγματικά. Σκέφτομαι να ανεβάσω την τεχνική έκθεση ολοκλήρωσης που έγινε 20 ημέρες μετά την λήξη της ΕΕΜΚ μαζί με υπεύθυνες δηλώσεις των προμηθευτών ότι έκαναν τις εργασίες στο χρόνο που προβλεπόταν. Επίσης σκέφτομαι να καταθέσω και την ΑΠΔ του ΙΚΑ για τις εισφορές που πληρώθηκαν ευτυχώς για την περίοδο του Αυγούστου και ο θεός βοηθός. Πραγματικά όμως έχω τόσα νεύρα με όλο αυτό που δεν θέλω να το αφήσω έτσι.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.