Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

sofi.g

Members
  • Περιεχόμενα

    38
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sofi.g's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μπορεί ένας μηχανικός με κλειστά βιβλία (δηλωμένη ανεργία) να γίνει σύμβουλος έργου?
  2. Καλησπέρα! Ίσως έχει ξανασυζητηθεί το θέμα αλλά δεν μπορώ να ψάξω μέσω κιν. Το ερώτημά μου είναι εάν με κλειστά βιβλία απο το 2018 και έχοντας την πιστοποίηση για Τ.Α., εάν μπορώ να εργαστώ ως Τ.Α. σε εταιρεία.
  3. Καλησπέρα! Είμαι Πολιτικός Μηχανικός Π.Ε. με 12ετη εμπειρία στο ελεύθερο επάγγελμα. Τον Απρίλιο του 2018 εγκρίθηκα ως τεχνικός ασφαλείας και καταχωρήθηκα στο σύστημα του Sepenet (δεν έχω ασχοληθεί με το αντικείμενο όμως επαγγελματικά του Τ.Α.). Τον Μάιο του 2018 έκλεισα τα βιβλία μου στη ΔΟΥ ως ελεύθερος επαγγελματίας . Αυτή τη στιγμή εργάζομαι ως μισθωτή υπάλληλος γραφείου (στα διοικητικά του έργου) σε μία τεχνική εταιρεία γερμανική με υποκατάστημα στην Ελλάδα στην κατασκευή του νέου εργοστασίου παραγωγής ενέργειας στη ΔΕΗ Ptolemaida V. Η εταιρεία δεν έχει αναθέσει σε κάποιον Τ.Α. καθήκοντα για εμένα (ως υπάλληλο της) μέχρι στιγμής . Μπορώ να αναλάβω εγώ να δουλέψω ΚΑΙ ως Τ.Α. για την εταιρεία παράλληλα με την μισθωτή εργασία μου σε αυτήν? Οι Τ.Α. δουλεύουν μόνο με μπλοκάκι? Ή μπορεί να γίνει πρόσληψη (να έχω δλδ διτό ρόλο στην εταιρεία και διοικητικός υπάλληλος και Τ.Α.) με σύμβαση ορισμένου χρόνου ως Τ.Α. επίσης? Ελπίζω να μην σας μπερδεύω υπερβολικά.......
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι. Κλήθηκα να εκδώσω βεβαίωση μηχανικού για παλιές σταυλικές εγκαταστάσεις με άδεια του 1985 που δεν χρησιμοποιούνται πια. Στην άδεια φαίνεται μακρόστενο κτίσμα 20*5 και ύψος 2,80μ. Πλέον ο στάβλος είναι ερειπωμένος χωρίς σκεπή (μόνο οι περιμετρικοί τοίχοι που σε σημεία είναι επίσης γκρεμισμένοι απο φέρουσα τοιχοποιία χωρίς εδαφόπλακα )και επιπλέον η κάτοψη του είναι διαφορετική (μεγαλύτερη από ότι φαίνεται στο σχέδιο και σε Γ διάταξη) και τοποθετημένο σε άλλο σημείο μέσα στο χωράφι. Ο συμβολαιογράφος μου ζητάει να βγάλω βεβαίωση αδόμητου και απλά να αναφέρω στην τεχνική έκθεση για τον ασκεπή στάβλο που δεν νοείται σαν κτίσμα. Και σαν αντικειμενική αξία να υπολογίσει μόνο την αξία του χωραφιού. Στην πολεοδομία μου λένε πως πρέπει να το αντιμετωπίσω σαν αυθαίρετο (λόγω μεγαλύτερης κάλυψης αλλά και αλλαγής θέσης στο αγρ/χιο) και να πάει με αναλυτικό(προφανώς μόνο οι περιμετρικοί τοίχοι). Σημειωτέον πως είναι παλιό κτίσμα το οποίο δεν ανακαινίζεται, πιο πολύ για κατεδάφιση το κόβω. Και επειδή είναι από παραχώρηση σε εποικιστική έκταση για χρήση στάβλου, μεταβιβάζεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως στάβλος. Πώς κρίνετε πιο σωστό ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το κτίσμα σε αυτή την περίπτωση?
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι. Κλήθηκα να εκδώσω βεβαίωση μηχανικού για παλιές σταυλικές εγκαταστάσεις με άδεια του 1985 που δεν χρησιμοποιούνται πια. Στην άδεια φαίνεται μακρόστενο κτίσμα 20*5 και ύψος 2,80μ. Πλέον ο στάβλος είναι ερειπωμένος χωρίς σκεπή (μόνο οι περιμετρικοί τοίχοι που σε σημεία είναι επίσης γκρεμισμένοι απο φέρουσα τοιχοποιία χωρίς εδαφόπλακα )και επιπλέον η κάτοψη του είναι διαφορετική (μεγαλύτερη από ότι φαίνεται στο σχέδιο και σε Γ διάταξη) και τοποθετημένο σε άλλο σημείο μέσα στο χωράφι. Ο συμβολαιογράφος μου ζητάει να βγάλω βεβαίωση αδόμητου και απλά να αναφέρω στην τεχνική έκθεση για τον ασκεπή στάβλο που δεν νοείται σαν κτίσμα. Και σαν αντικειμενική αξία να υπολογίσει μόνο την αξία του χωραφιού. Στην πολεοδομία μου λένε πως πρέπει να το αντιμετωπίσω σαν αυθαίρετο (λόγω μεγαλύτερης κάλυψης αλλά και αλλαγής θέσης στο αγρ/χιο) και να πάει με αναλυτικό(προφανώς μόνο οι περιμετρικοί τοίχοι). Σημειωτέον πως είναι παλιό κτίσμα το οποίο δεν ανακαινίζεται, πιο πολύ για κατεδάφιση το κόβω. Και επειδή είναι από παραχώρηση σε εποικιστική έκταση για χρήση στάβλου, μεταβιβάζεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως στάβλος. Πώς κρίνετε πιο σωστό ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το κτίσμα σε αυτή την περίπτωση?
  6. Είναι 2 διαμερίσματα στον όροφο. Στο συμβόλαιο πώλησης (1977) αναφέρονται κ τα αρχικά τετραγωνικά της άδειας αλλά και η τροποποίηση της διανομής με τον αριθμό του αντίστοιχου διανεμητηρίου συμβολαίου, όπου αναγράφονται τα πραγματικά τετραγωνικά του διαμερίσματος. Ο πελάτης μου έχει το διαμέρισμα που 'μίκρυνε'. Άρα υπέρβαση δόμησης δεν υπάρχει. Εάν δώσω βεβαίωση ότι δεν υπάρχει υπέρβαση (χωρίς να αναφερθώ καθόλου στη διαμερισμάτωση), είναι φάουλ? Κ όταν θελήσει να δηλώσει ο γείτονας το δικό του, να αναλάβει αυτός την διαμερισμάτωση μιας κ έχει ο ίδιος την υπέρβαση? Έχει βάση το σκεπτικό μου? Μιας κ σε άλλες περιπτώσεις, έχω διαβάσει ότι το χουν δηλώσει χωρίς να αναφερθούν καθόλου στη διαμερισμάτωση.
  7. Καλησπέρα! Θέλω να δώσω βεβαίωση για μεταβίβαση διαμερίσματος στη Θεσσαλονικη με άδεια του '70. Στην άδεια φαίνεται ένα επιπλέον δωμάτιο, το οποίο όμως στην πράξη το έχει πάρει το όμορο διαμέρισμα. Αρα το ενδιαφερομενο δεν έχει υπέρβαση δόμησης, κάλυψης , ύψους. Πώς το δηλώνω σε αυτή την περίπτωση στον 4178?
  8. Ευχαριστώ! Συνεχίζοντας το ερώτημα μου... άμεσα θα γίνει η μεταβίβαση του ακινήτου, μόλις είναι έτοιμη η συμβολαιογράφος. Με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά του αυθαιρέτου (αίτηση, υ/δ που περιλαμβάνει ατομικά στοιχεία, ΑΦΜ κτλ, Ε9) αν στο ενδιάμεσο γίνει η μεταβίβαση πριν ολοκληρωθεί το ανέβασμα των δικαιολογητικών, ποιος θα φαίνεται ως ιδιοκτήτης ο παλιός ή ο νέος? Συγνώμη για τις ερωτήσεις αλλά δεν έχω ξαναασχοληθεί με κάτι αντίστοιχο που να αφορά άμεση μεταβίβαση....
  9. Καλησπέρα σας! Σε διαμέρισμα αυτοτελούς ιδιοκτησίας με ο.α. το 2005, ο Η/Χ που έχει κλέισει δεν έχει δηλωθεί με τον 3843/2010. Τώρα ο ιδιοκτήτης θέλει να πουλήσει το διαμέρισμα. Τον Η/Χ θα τον νομιμοποιήσω με τον 4178/2013. Στο διαμέρισμα υπάρχει διαφορά στις εσωτερικές διαρρυθμίσεις σε σχέση με την ο.α. δηλ δεν έχουν γίνει από την αρχή 2 εσωτερικές τοιχοποιίες και επιπλέον η κουζίνα είναι σε διαφορετικό τοίχο σε σχέση με τα σχέδια, άρα υπάρχει διαφορά στα Η/Μ ( όμως η αλλαγή όμως έγινε από την αρχή και όχι μετέπειτα). Πώς να το αντιμετωπίσω? Εγώ από όσα κατάλαβα, βγάζω το πρόστιμο μόνο για τον Η/Χ και δεν βάζω τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις ως παράβαση εφόσον γίνανε πριν το 2011,σωστά? Επίσης τι σχέδια πρέπει να υποβάλλω στο σύστημα του ΤΕΕ για τον Η/Χ?
  10. Καλημέρα! Έχω αναλάβει ένα εξοικονομώ κατ'οίκον στο οποίο αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Ο ιδιοκτήτης όταν έκανε την αρχική αίτηση στην τράπεζα για το εξοικονομώ στο διαμέρισμά του δήλωσε 120τ.μ. όπως αναφράγεται στο ΕΤΑΚ και στο Ε9. Αφορά ένα οροφοδιαμέρισμα το οποίο αποτελεί συνένωση δύο διαμερισμάτων που όμως το συνολικό καθαρό εμβαδόν τους είναι 135τ.μ.. Εγώ στο πρώτο ΠΕΑ δήλωσα ότι το διαμέρισμα είναι 135τ.μ. και επίσης ως σύμβουλος έργου στην αίτηση του ωφελούμενου έβαλα ότι αφορά διαμ/σμα 135τ.μ. Τώρα κατόπιν ελέγχου των δικαιολογιτικών από την τράπεζα, διαπιστώνουν αναντιστοιχεία στα εμβαδά και μας ζητάνε να αλλάξουμε την αίτηση βάζοντας 120τ.μ. οπως φαίνεται στο ΕΤΑΚ. Ως εκ τούτου δεν συμφωνεί με τα τ.μ. του ΠΕΑ (που τα πραγματικά είναι τα 135τ.μ.). Τι πρέπει να γίνει σε αυτή την περίπτωση? Έχω πελαγώσει καθώς είναι το πρώτο εξοικονομώ και δεν είχα κάνει τον έλεγχο του ΕΤΑΚ και της αρχικής αίτησης του ιδιοκτήτη με την τράπεζα, με αποτέλεσμα τώρα να μην ξέρω πιο από τα δύο είναι το σωστό.....
  11. To U των παλιών κουφωμάτων είναι 6W/m2k (μεταλλικα χωρις θ.δ. με μονο τζαμι), τα νέα θα είναι της σειράς Exalco Albio 109 (απ'ότι μου είπανε, δεν είδα ακόμα την προσφορά-προτιμολογιο με U υπολογιζω 3) . Τωρα για την μονωση, κατα τα λεγομενα του ιδιοκτητη που μου ειπε οτι ειναι εντελως αμονωτο, δεν εχω θερμοκαμερα για να κανω η ιδια τον ελεγχο. Και ηλιακό που έβαλα για ΖΝΧ παλι δεν επιτυγχανω 30% ή ανέβασμα κατηγορίας. Τα τετραγωνικα των κουφωματων ειναι 22τμ, πολλά γιατι προκειται για δ/σμα 135τ.μ. Η θέρμανση οπως προειπα ειναι Τ/Θ(ΔΕΗ). Αερισμο οχι η αληθεια ειναι δεν άλλαξα, διεισδυση αερα εννοεις tsx, αν θέλεις κατευθεινε με λίγο στο πως το αλλαζω αυτο....Επίσης, πως πειθεις τον πελατη να κανει και αλλες παρεμβασεις οταν απλως δειχνει αδιαφορια και σου λεει θελω να κανω μονο αυτο?
  12. Συνάδελφοι καλησπέρα. Κάνω το πρώτο μου εξοικονομώ κατ'οίκον και αυτή την στιγμή εκδίδω το 1ο ΠΕΑ. Ο ιδιοκτήτης έχει διαμέρισμα σε πολυκατοικία του 1975, αμόνωτη, με σύστημα θέρμανσης Τ/Θ και θέλει να αντικαταστήσει κουφώματα. Χρησιμοποιώντας τους συντελεστές του πιν.3.4α της ΤΟΤΕΕ 1 για U στοιχείων χωρίς θερμομονωτική προστασία δεν μου ανεβάζει κατηγορία και δεν επιτυγχάνω 30% εξοικονόμηση ενέργειας. Χρησιμοποιώντας τα U του ίδιου πίνακα αλλά με ανεπαρκή θερμ/κη προστασία μου ανεβάζει μία κατηγορία. Επειδή δεν τον ενδιαφέρει να κάνει άλλη παρέμβαση (πχ. εξωτερική θερμομόνωση ή ηλιακό θερμοσίφωνα) η μόνη μου επιλογή είναι να χρησιμοιήσω τις δεύτερες τιμές του πίνακα (με επιφύλαξη). Στο σενάριο που θα βάλω με τα καινούρια κουφώματα βάζω τον συντελεστή που πήρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πιστοποιημένου κουφώματος. Στο κόστος του σεναρίου (ευρώ/τ.μ.) βάζω την προσφορά που θα πάρω από τον αλουμινά ανα τ.μ. κουφώματος, σωστά? Μπορεί αυτό το νούμερο να ξεπερνάει το ποσό που επιδοτεί το πρόγραμμα (στην προκειμένη τα 280ευρώ/τ.μ.)? Στο παράρτημα VII αναφέρω ξεχωριστά τα κουφώματα (πλαίσιο + υαλοπίνακα) ως υποκατηγορία 1Β και ξεχωριστά τα παντζούρια (εξώφυλλα) και τις σίτες ως υποκατηγορία 1Δ? Επίσης πήγα στην τράπεζα που του προέγκριναν το δάνειο 15.000ευρώ και τους είπα ότι θα μπω σύμβουλος έργου και μου έλεγε κάτι μισόλογα ο υπάλληλος τύπου η εταιρία της Eurobank που θα το αναλάβει.......Επειδή ο πελάτης είναι κουμπάρος μου, μήπως πρέπει μαζί με το 1ο ΠΕΑ να συμπληρώσουμε και το παράρτημα I-A (που θα αναφέρομαι εγώ ως σύμβουλος έργου) και να τα πάμε μαζί στην τράπεζα (προς αποφυγή εκπλήξεων)? Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων......
  13. Καλησπέρα! Σε οικόπεδο με 2 κάθετες ιδιοκτησίες, 1η κάθετη κτίσμα με άδεια, 2η κάθετη αυθαίρετο κιόσκι. Ο ιδιοκτήτης θέλει να μεταβιβάσει την 2η κάθετη στο παιδί του. Δηλώνω το αυθαίρετο, πληρώνει το πρόστιμο, και κάνω ολοκληρωμένη υπαγωγή για να του δώσω τη βεβαίωση μηχανικού. Το σύστημα παρόλα αυτά ζητάει υπολειπόμενα στοιχεία για πληρότητα. Πρέπει να τα καταθέσω? 'Εχω μπερδευτεί..... Υπόψιν ότι η δήλωση αφορά στο κιόσκι της 2ης κάθετης. Ευχαριστώ.
  14. Όχι δεν το πλήρωσα, γιατί δεν το ζητούσε το σύστημα για να προχωρήσει. Βέβαια ο υπάλληλος είχε τον ενδοιασμό του, γιατί ηξέρε ότι από τον προηγούμενο νόμο σου ζητάνε τα 50ευρώ και είπε πως αν προκύψει ή αλλάξει κάτι θα μου ζητηθεί να τα καταβάλλω αργότερα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.