Jump to content

Δημήτρης Β.

Members
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Ουδέτερη

About Δημήτρης Β.

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός
 1. Όχι. Όλο το υπόγειο είναι αυθαίρετο, δεν υπήρχε στην άδεια. Κάνοντας μια δήλωση για την αποθήκη οι κοινόχρηστοι χώροι μένουν ατακτοποίητοι. Βέβαια σε πιθανή αγοραπωλησία ή βεβαίωση μηχανικού θα αφορά την Ο.Ι. (αποθήκη) αλλά ίσως στο μέλλον οι συνιδιοκτήτες (που είναι αδέλφια) αποφασίσουν να αλλάξουν την σύσταση Ο.Ι. και να μετατρέψουν κάποιο χώρο από τα κοινόχρηστα σε νέα αποθήκη.
 2. Σε οικογενειακή πολυκατοικία προ του '75 με σύσταση Ο.Ι. στο υπόγειο υπάρχει αποθήκη (Ο.Ι.) και κοινόχρηστοι χώροι (λεβητοστάσιο - δεξαμενή & διάδρομος) όλα με υπέρβαση δόμησης. Θα κάνω δύο δηλώσεις (μια για την αποθήκη και μια για κοινόχρηστα) κατηγορία 1. Σωστά;
 3. Να θέσω κι εγώ μια ερώτηση. Εκτός από τους περιορισμούς για τους φωταγωγούς (ΝΟΚ αρ. 11 παρ. 6 κδ) δεν έχω βρει άλλους περιορισμούς για τα υπόσκαφα (π.χ. μέγιστο βάθος). Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν υπάρχουν και άλλοι περιορισμοί;
 4. Δεν έχω βρει κάποια διάταξη που να απαγορεύει την περίπτωση β αλλά φοβάμαι ότι δεν θα την εγκρίνει το ΣΑ γιατί έχει περισσότερο ξεμπάζωμα. Στόχος των υπόσκαφων είναι η λιγότερη δυνατή επέμβαση στο φυσικό έδαφος.
 5. Σε παρόμοια περίπτωση, οικοδομή με ΓΟΚ73 οπου ο αντίστοιχος χώρος έκλεισε και ο ιδιοκτήτης ηθελε να τον τακτοποιήσει με τον Ν.3843/2010 ο υπάλληλος της πολεοδομίας πρότεινε να τον χαρακτηρίσουμε "Στεγασμένη Βεράντα" (και ετσι τον χαρακτηρίσαμε τελικά)
 6. Πράγματι, έτσι είναι. Ρώτησα σήμερα το ΤΕΕ και πήρα την ίδια απάντηση. Αλλά στις περαιωμένες δηλώσεις δεν έχει νόημα να μπεί (αφού δεν μπορούν πλέον να γίνουν αλλαγές και επανυπολογισμός προστίμου) και επειδή κάποιους μπορεί να τους μπερδεύψει (όπως και εμένα) μου είπαν ότι πρόκειται να το αφαιρέσουν.
 7. Πότε άρχισε να εμφανίζεται; Στην οριστική υπαγωγή (της ιδιας δήλωσης) δεν το έγραφε.
 8. ksteve έχεις ξανακάνει περαίωση ή είναι η μοναδική σου; Ρωτάω για να καταλάβω αν εμφανίζεται σε όλες τις δηλώσεις ή μονο σε ορισμένες.
 9. Έκανα περαίωση σε μια δήλωση (δεν έχω ξανακάνει) και στα πρόστιμα έχει ένα αστερίσκο και από κάτω την εξής υποσημείωση: (*) Εάν τα δηλωθέντα στοιχεία έχουν τροποποιηθεί μετά την τελευταία υποβολή της δήλωσης, ενδέχεται να εκκρεμεί επανυπολογισμός προστίμου. Τι 'ν' τούτο; Το έχετε ξαναδεί ή μήπως έκανα κάτι λάθος;
 10. Δηλαδή μέχρι την έκδοση της υπουργικής απόφασης που ορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 33, είναι υποχρεωτική η έκδοση έγκρισης δόμησης σύμφωνα με τον Ν.4030/2011 Σωστά;
 11. Σε πολυκατοικία με τρεις ιδιοκτήτες (κάθε ένας την δικιά του Ο.Ι.) πως κατανέμω τα ποσοστά στην καρτέλα "στοιχεία ιδιοκτητών"; α) ανάλογα με τα χιλιοστά της σύστασης ή; β) ανάλογα με το πρόστιμο που αναλογεί στον κάθε ένα; ευχαριστώ
 12. Ευχαριστω isime, αλλά δεν ρωτάω μόνο για τα αποδεικτικά χρόνου κατασκευής, αλλά γενικότερα για τα δικαιολογητικά και κυρίως για τα σχέδια π.χ. κάτοψη; τομή; διάγραμμα κάλυψης;;; κλπ.
 13. Για Διαφορετική διαμερισμάτωση τι δικαιολογιτικά χρειάζονται;
 14. Ούτε αυτό χρειάζεται. Αν θες μπορείς να ανεβάσεις μαζί με τις εξουσιοδοτησεις και το ιδ. συμφωνητικό αμοιβής (αλλα ούτε αυτο είναι υποχρεωτικό)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.