Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

cv078

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    ΝΑΞΟΣ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

cv078's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, για την έκδοση πιστοποιητικού πληρότητας ταυτότητας κτιρίου σε κτίριο προ του 1955, επιλέγουμε νόμιμο? (γιατί ούτε ρυθμισμένο είναι ούτε αδόμητο). Ωστόσο αυτά που αναγράφονται στο πιστοποιητικό πληρότητας (βεβαιώνω ότι σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια στο ακίνητο δεν έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές...) όπως επίσης μου επιδόθηκαν στέλεχος της άδειας, τοπογραφικό, εγκεκριμένα σχέδια... δεν αφορούν την περίπτωση κτιρίων προ του 1955.
  2. Στον ιδιοκτήτη βάζω το Σύλλογο? Το σύστημα δε θα μου ζητάει Πατρώνυμο, Μητρώνυμο κτλ...?
  3. Καλημέρα και ευχαριστώ, το κτίριο ανήκει στο Σύλλογο, το δηλώνει και στο Ε9 με δικό του ΑΦΜ. Άρα θα βάλλω το όνομα του Συλλόγου στο όνομα του ιδιοκτήτη? Πώς ορίζεται ο νόμιμος εκπρόσωπος ενός Συλλόγου άραγε, είναι ο Πρόεδρος?
  4. Καλημέρα, θα ήθελα τη βοήθειά σας στο εξής. Πρόκειται για πνευματικό κέντρο Πολιτιστικού Συλλόγου, το οποίο βρίσκεται σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων. Το κτίριο προϋφίσταται του 1975. Λόγω της χρήσης δεν μπορεί να υπαχθεί στην 1η Κατηγορία, η οποία είναι και κτίρια αποκλειστικά με χρήσης κατοικίας, οπότε κατατάσσεται στην 2η κατηγορία με χρήση υπηρεσίες. Ο Σύλλογος εδρεύει στην Αθήνα. Σύμφωνα με το άρθρο 114 του νόμου 4495/17 παρ. ιδ "Κατασκευές πολιτιστικών συλλόγων εφόσον πρόκειται για εγκαταστάσεις κοινωφελούς χαρακτήρα και εδρεύουν και δραστηριοποιούνται σε οικισμούς πληθυσμού κάτω των 2000 κατοίκων, καταβάλλουν το παράβολο και το 15% του προστίμου". Οπότε συμπεραίνω από τα παραπάνω ότι εφόσον ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού έχει έδρα την Αθήνα, δραστηριοποιείται τόσο στην Αθήνα όσο και στον οικισμό, δεν δικαιούται της έκπτωσης και πληρώνει ολόκληρο το πρόστιμο. Σωστά? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  5. Συνάδελφοι θα ήθελα τη βοήθειά σας στο εξής πρόβλημα: Έχω ένα αυθαίρετο σε παραδοσιακό οικισμό όπου στο ισόγειο έχω χρήση γραφείων ενώ στον όροφο κατοικία. Ωστόσο η άδεια αφορά διώροφη κατοικία. Εκτός από την αλλαγή χρήσης, στο ισόγειο υπάρχει ένας κλειστός ημιυπαίθριος χώρος. Λόγω του ότι ο ν.4014 στην αρχή απαγόρευε την νομιμοποίηση αυθαιρέτων σε παραδοσιακούς οικισμούς, έγινε τακτοποίηση του ημ/θριου ως κατοικία με τον ν.3843 μεταγενέστερα της έκδοσης του 4014, αφού το ισόγειο είχε χρήση κατοικίας σύμφωνα με την άδεια. Τώρα όμως που θέλω να κάνω δήλωση στον ν.4178 για τις υπόλοιπες παραβάσεις, πως θα κάνω και αλλαγή χρήσης του ημ/θριου σε γραφείο?? (εφόσον θα αλλάξω χρήση στο υπόλοιπο τμήμα του ισογείου). Το πρόβλημα μου κυρίως είναι ότι η δήλωση με τον ν.3843 έγινε τον 11/2011! Σύμφωνα με τον ν.4178 άρθρο 25 παρ. 12 μπορώ να κάνω αλλαγή χρήσης και σε περιτπώσεις του 3843, αρκεί να επιτρέπεται η νέα χρήση (κατάλαβα σωστά?). Οπότε μπορώ να δηλώσω την αλλαγή χρήσης στον ν.4178 με σκοπό την έκδοση άδειας ή δε γίνεται?? Το αγνοώ και προχωράω μετά στην έκδοση άδειας ανεξάρτητα της δήλωσης? Και τι γίνεται με το πρόστιμο που έχει πληρωθεί στον 3843? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  6. Οι σταυλικές εγκαταστάσεις πρέπει να είναι κατασκευασμένες πριν από τον Ιούλιο του 2011, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα αυθαίρετα...?
  7. Όσον αφορά τις σταυλικές εγκαταστάσεις που αναφέρει στην παράγραφο 13, υπάρχει και εδώ ο περιορισμός του χρόνου κατασκευής, πριν τον Ιούλιο του 2011 δλδ? Η' δεν το αναφέρει ως αυτονόητο?
  8. Τελικά έχει κάποιος συνάδελφος ένα πρότυπο μοριοδότησης για τον ΕΟΤ για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Κανένα από τα παραπάνω link δε δουλεύει. Στον ΕΟΤ που πήρα μου είπαν ότι δεν υπάρχει κάποια φόρμα, το φτιάχνει μόνος του ο Μηχανικός, και καθώς δεν έχω ξανασχοληθεί θα ήθελα τη βοήθεια σας...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.