Jump to content

maranti

Core Members
 • Content Count

  507
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Ουδέτερη

2 Followers

About maranti

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,543 profile views
 1. Τώρα που άρχισε να κινείται η αγορά, φαίνεται αυτό το πρόβλημα με τα κοινόχρηστα στις αγοραπωλησίες. Ουσιαστικά υπάρχει ένας εγκλωβισμός των ιδιοκτητών..Οι συμβολαιογράφοι λένε τα δικά τους, ο Νόμος 4495 τα δικά του, οι δικηγόροι εντωμεταξύ δεν παρίσταντο πλέον υποχρεωτικά οπότε δεν ακούμε την άποψη τους. Τίθεται σημαντικό ζήτημα επί αυτών των περιπτώσεων. Εντωμεταξύ βάλλεται με πολλούς τρόπους το έργο των μηχανικών καθώς οι ιδιοκτήτες τα βάζουν μαζί μας!!
 2. Η έκπτωση 50 % επί του προστίμου ποια είναι: είναι επί του αρχικού (δηλαδή πριν την επιλογή 20% για εφάπαξ πληρωμή) ή επί του τελικού (με τη μείωση λόγω εφαπαξ καταβολής)?
 3. Faethon11 για πολλούς και διάφορους λόγους.. Το θέμα είναι κατά πόσο το έργο του 1ου μηχανικού εξασφαλίζεται, προστατεύεται από ενέργειες (καλοπροαίρετες ή μη ) σε μια μεταφερμένη δήλωση με ανεβασμένα αρχεία.
 4. Τι διευκρίνιση από ποιον..? Δεν είναι σημαντικό ζήτημα ότι η δήλωση θα είναι σε ένα 2ο μηχανικό και τα σχέδια θα είναι τα παλιά του 1ου?
 5. Τα έγγραφα, σχέδια κτλ φαίνονται στον 2ο μηχανικό? Ή με το που μεταφερθεί μια δήλωση, δεν φαίνεται τίποτα στον 2ο και ανεβάζει τα δικά του εκ νέου?
 6. Γίνεται αλλαγή μηχανικού σε οριστική δήλωση (περαιωμένη) Ν. 4178 που έχουν ανέβει όλα τα αρχεία και έχει πληρωθεί όλο το πρόστιμο, χωρίς τη συμβολή του 1ου? Εαν ναι, πως? Τα αρχεία που έχει ανεβάσει ο 1ος μηχανικός εμφανίζονται πουθενά ή χάνονται στον Κυβερνοχώρο?!!
 7. Σωστά.. Να υποθέσω ότι την εγκύκλιο κάποιοι συμβολαιογράφοι την ακολουθούν και κάποιο άλλοι όχι? Επίσης επειδή έχει καταργηθεί εδώ και καιρό η παράσταση από δικηγόρο σε αγοραπωλησίες, δεν ασχολείται σχεδόν κανείς πλέον με αυτές και δεν ακούγεται μια άλλη άποψη επίσης νομική.
 8. Ο 4178 ή ο 4495 δεν έχουν μια συγκεκριμένη χρονική διάρκεια? Η τροποποίηση θα ισχύει για συγκεκριμένο διάστημα? Και αν ο ιδιοκτήτης για οποιοδήποτε λόγο , τα ξαναδώσει στο κοινόχρηστο, θα ξαναγίνει πάλι αλλαγή-τροποποιηση? Θεωρώ ότι είναι περισσότερο νομικό το θέμα αλλά οι ιδιοκτήτες ρωτούν? "Ποιο το νόημα να ενταχθώ αφού δεν μπορώ να πωλήσω ούτως ή άλλως", δεδομένου ότι η τροποποίηση μιας σύστασης είναι ανέφικτη στο 80+% των περιπτώσεων..
 9. Σε Ο.Ι. 80 m 2 έχουν ρυθμιστεί κανονικά όλες οι αυθαιρεσίες. Μέσα σε αυτές περιλαμβάνεται και χρήση Κοινοχρήστου χώρου 5 m2 (η ένταξη του έγινε με συναίνεση των άλλων ιδιοκτητών-οκ). Για να πωληθεί, η συμβολαιογράφος ζητά τροποποίηση της όλης σύστασης του κτιρίου κτλ. Εφαρμόζεται ακόμα εκείνη η διαβόητη εγκύκλιος των συμβολαιογράφων?? Δεν πωλούνται κανονικά τα 80?
 10. Είναι οκ τα μέτρα, ρυθμιση κτλ. Ο συμβ/φος αν διαβάσει το 5 σελιδο το οποίο λέει κάτι απλά μόνο" η τάδε οριζόντια έχει τακτοποιηθεί δυνάμει της με α/α δήλωσης οριστικής υπαγωγής με ηλεκτρονικό αριθμό τάδε. .." και προχωρήσει προς συμβόλαιο χωρίς να ξέρει τι έχει ρυθμιστεί,δεν θα υπάρχει σύγχυση? Φυσικά στην κάτοψη υπάρχει ο χαρακτηρισμός κοινόχρηστος χώρος κτλ σε επαφή- συνλειτουργία με Ο.Ι. Ο ιδιοκτήτης μου ζήτησε τη βεβαίωση και δε έχω λόγους να μην την δώσω αναφορικά με τις ρυθμίσεις. Απλά το πως θα χειριστούν το κοινόχρηστο δεν καταλαβαίνω και δεν γνωρίζω αν θα έχω κάποιο πρόβλημα μελλοντικά (από νέο ιδιοκτήτη).
 11. Σε ρυθμισμένο ακίνητο- Ο.Ι. Ν 4178 που έχει πάρει επιφάνεια κοινοχρήστων (που έχει ρυθμιστεί με συναίνεση -οκ) θέλουν να πωληθεί και ζητήθηκε βεβαίωση. Δεν γνωρίζω τι ακριβώς συμβόλαιο θα γίνει ( νομίζω αγοραπωλησία). Οι αυθαιρεσίες είναι οκ, . Τι πρέπει να γράψω στο 5- σελιδο της δήλωσης της βεβαίωσης ώστε να είμαι σωστή?Η βεβαίωση δεν βγαίνει για τη συγκεκριμένη ιδιοκτησία ουσιαστικά?Το γεγονός ότι η Ο.Ι. έχει πάρει κοινόχρηστα, εμάς τους μηχανικούς πως μας αγγίζει ή δύναται να μας δημιουργήσει πρόβλημα σε ένα συμβόλαιο?
 12. Αν οι οφειλές ΕΦΚΑ έχουν πάει ΚΕΑΟ (έτη 17-18) σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα που υπάρχει στον ΕΦΚΑ, την αίτηση που την κάνεις στο ΚΕΑΟ ή στο ΕΦΚΑ? Τα του ΤΕΑΕΠ (έτη 17-18) δεν μπορούν να ρυθμιστούν βλέπω, ισχύουν οι 36 δόσεις και ότι τρέχει? Στο ΚΕΑΟ για ποιες οφειλές μηχανικού κάνεις αίτηση? για ΤΣΜΕΔΕ και παλιό επικουρικό?
 13. Από την ημέρα που θα ανέβει το πόρισμα και φανεί ότι ο αρχικός έλεγχος έχει ολοκληρωθεί -χωρίς παραβάσεις, συνεχίζω εργασίες άμεσα, από την επόμενη κανονικά? Δεν βλέπω κάποιο χρονικό περιορισμό,. είναι οκ?
 14. Στην επιφάνεια για την επιλογή κατηγορίας ελε΄γχου βάζετε την επιφάνεια συντελ. δόμησης ή ολική (υπόγειο + πιλοτις+ Η/Υ +λοιπά). Αν ναι άλλο το εμβαδόν στην άδεια και άλλο του ελεγκτή δόμησης?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.