Jump to content

killertomato

Core Members
 • Posts

  1,331
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

killertomato last won the day on March 4 2021

killertomato had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  near your kitchen
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

5,299 profile views

killertomato's Achievements

Newcomer

Newcomer (2/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

596

Reputation

 1. υπάρχει και ένας άλλος τρόπος που μπορεί να αποφέρει κάποιες πληροφορίες. Μπαίνεις στο κτηματολόγιο και βάζεις το ΚΑΕΚ του οικοπέδου. Θα βγουν όλες οι ιδιοκτησίες και μπαίνοντας σε κάθε μια θα δεις αν έχει γίνει κάποιο συμβόλαιο μεταγενέστερο του 2011 όπου και χρειαζόταν να μπει βεβαίωση μηχανικού. Αν το κτηματολόγιο έχει ανεβάσει ψηφιακό αντίγραφο του συμβολαίου θα βρεις το ηλεκτρονικό κωδικό της δήλωσης και μαζί με το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη μπορεις να κατεβάσεις από το ΤΕΕ τη δήλωση. Εκεί θα αναγράφεται σίγουρα ο αριθμός της άδειας. Είναι πολλά τα αν αλλά κάτι μπορεί να βρεις. Δοκίμασε και στη ΔΕΗ μήπως υπάρχει καταχωρημένος ο αριθμός της άδειας
 2. θα συμφωνήσω με τον Άκη, για έγκριση εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης που έβγαλα σε ΥΔΟΜ της Αττικής δεν κλήθηκε ΕΔ ούτε βγήκε κάποιο ΠΕΚ. Εν συνεχεία εκδόθηκε κανονικά οικοδομικη άδεια για νεά οικοδομή. Κάναμε όλη τη χαρτούρα για το ΣΔΑ της κατεδάφισης (εγγυητική, σύμβαση κτλ), τα ανεβάσαμε στο σύστημα και τωρα τα βλέπουμε να κάθονται. Δεν υπάρχει οδηγία σε αυτές τις περιπτώσεις και η ΥΔΟΜ δεν έχει ασχοληθεί
 3. @deget δες στο διαγραμμα κάλυψης (όπως είπε και ο συνάδελφος πιο πριν) αν τα 20εκ έχουν μετρήσει στη δόμηση. Αν έχουν μετρήσει και έχουν προσμετρηθεί στο εμβαδόν του διαμερίσματος τότε έχουμε παράβαση αναλυτικού. Αν όχι τότε έχουμε υπέρβαση δόμησης. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ρύθμιση και διόρθωση της ταυτότητας, για επανάληψη του συμβολαίου θα πρέπει να μιλήσετε με τον συμβολαιογράφο όπως σου ανέφεραν.
 4. Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος πως γίνεται να μιλάμε για βιοκλιματικό κτίριο με τόσες γυάλινες επιφάνειες σε ένα κλίμα όπως της Ελλάδας ;
 5. δεν χάνει την αρτιότητα (ειναι στα 200μ2) Όπως προκύπτει το οικόπεδο ειναι μικρότερο στο πισω όριο και προφανώς είναι ευθύνη του τοπογράφου. Δεν γνωρίζω αν έκανε τοπογραφικό με κινητό ή με χάρτινη μεζούρα απο το ΙΚΕΑ. Έχουμε και τον αρχικό έλεγχο που δεν εντόπισε το πρόβλημα έτσι ώστε να τροποποιηθεί το έργο πριν πέσουν τα μπετά. Προσωπική μου άποψη είναι ότι όλη η υπόθεση κάπου βρωμάει.
 6. δυστυχώς όπως λέει ο συνάδελφος όντως κάνουν ότι θέλουν. Άλλωστε στο χαρτί της απαλλαγής γράφει ξεκάθαρα ότι μετα την πάροδο 3 χρόνων ή σε αναθεώρηση χρειάζεται νέα αίτηση. Πλέον σε όλη την Αττική δεσμεύουν τα πάντα και αν δεν γίνει μια συλλογική κίνηση από τους κατασκευαστές να αλλάξει ο νόμος του 1965 η ΔΕΗ είναι ο απόλυτος νταβατζής και μάλιστα στις πλάτες του ιδιώτη. Τόσοι κοινόχρηστοι χώροι και κτίρια υπάρχουν αλλά η ΔΕΗ θέλει να πάρει από τον ιδιώτη και με τον εκβιασμό της μη ηλεκτροδότησης το πετυχαίνει. Μακάρι να δεχτούν να μπει εναέριος αλλά το βλέπω απίθανο, ίσως πρέπει να ξεκινήσετε να βρίσκετε τρόπο να το βάλετε στην πρασιά. Να σε πληροφορήσω ότι και ένσταση κατα της απόφασης να κάνεις απλά θα χάσεις χρόνο γιατί η επιτροπή τις απορρίπτει όλες και μάλιστα χωρίς αιτιολόγηση (για να καταλάβεις το θράσος του νταβατζή ΔΕΗ)
 7. καλησπέρα, θα ήθελα την άποψη σας για ένα θέμα που έχει προκύψει σε τελικό έλεγχο κατ. Β' Πρόκειται για 4οροφη οικοδομή σε εντός σχεδιου περιοχή και σε μεσαίο οικόπεδο. Υπάρχουν 2-3 διαφορές που διορθώνονται με ενημέρωση όπως αναντιστοιχίες στη φύτευση, θεμελίωση σε διαφορετικό υψόμετρο και μικροαλλαγές στις όψεις. Όμως το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι μια γωνία του οικοπέδου στο πίσω όριο είναι 1 μέτρο μικρότερη (πλευρά 25μ αντί 26μ) με αποτέλεσμα το οικόπεδο απο 300μ2 να γίνεται 293μ2 Ο επιβλέπων (έκπληκτος μόλις το επιβεβαίωσα) τα ρίχνει στον τοπογράφο που πιθανώς έχει κάνει λάθος αποτύπωση οικοπέδου. Το πόρισμα έχει επιλογή για θέση του κτιρίου στο οικόπεδο και για αποστάσεις απο τα όρια. Η οικοδομη από μπροστά είναι σωστά τοποθετημένη και το λάθος φαίνεται μόνο μετρώντας την μια πίσω απόσταση. Επομένως η μόνη επιλογή που μπορώ να χρησιμοποιήσω είναι ότι υπάρχει ασυμφωνία στις αποστάσεις του κτιρίου από τα όρια. Το πόρισμα θα είναι αρνητικό και δεν βλέπω τρόπο να σηκώνει ενημέρωση. Είναι σωστό το σκεπτικό μου; Σημείωση όλες οι παραβάσεις είναι άνω του 2% Τέλος ένα άλλο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί είναι ότι θα βγούν 10μ2 αυθαίρετα αφου θα έχουμε μικρότερο οικόπεδο και 4μ2 κάλυψης γιατί και τα 2 μεγέθη στο ΔΔ της άδειας είναι στο όριο υλοποιημένα. Το Δ δεν έχει πρόβλημα καθώς υπάρχει περιθώριο Τα διαμερίσματα είναι όλα πουλημένα με ΗΤΚ και καθαρές βεβαιώσεις, ο πρώτος ελεγκτής επίσης έχει δώσει πόρισμα χωρίς παραβάσεις και με το αρνητικό τελικό πόρισμα θα γίνει το έλα να δεις....
 8. στο ΣΔ σίγουρα δεν μετράει, το τμήμα του Α' οροφου θα μετρήσει στην κάλυψη και το υπόλοιπο τιποτα.
 9. μα είναι δυνατόν ο πρόβολος να θεωρείται ημιυπαιθριος χώρος? Ξαναδιαβάστε τους ορισμούς στο ΝΟΚ είναι βατή η οροφή;
 10. απο τι υλικό θα είναι; δες τους ορισμούς για στέγαστρα και ημιυπαίθρια
 11. Αδυναμία εκτέλεσης ελέγχου και άρνηση πληρωμής. Διακοπή εργασιών και δεν πληρώνεστε )ο ελεγκτής) δυστυχώς γιατί το πανσοφο κράτος δεν έχει μεριμνησει για τέτοιες περιπτώσεις. Ο επιβλέπων δεν έπρεπε να καλέσει ΕΔ αφού γνώριζε ότι θα του απαγορευεί ο έλεγχος. Αυτό είναι το αυστηρό κομμάτι, αν υπάρχει καλή διάθεση μεταξύ επιβλέποντα και ΕΔ ίσως μπορέσουν να το τραβήξουν για κανα μήνα.
 12. άλλο το να μην γίνεσαι κακός και άλλο το να γίνεσαι χαλί να σε πατήσουν. Η φιλοσοφία μου είναι να βοηθάμε πάντα τους συναδέλφους μας επιβλέποντες και να μην προσπαθούμε να τους βάζουμε εμπόδια, το ίδιο όμως πρέπει να κάνουν και σε μας τους ελεγκτές. Αν από την αρχή δεν ξεκαθαρίσεις τη θέση σου θα σε πατήσουν κάτω λέγοντας ένα σωρο δικαιολογίες. Απαράβατος κανόνας δεν ξεκινάει έλεγχος χωρίς να μας έχουν προμηθεύσει όλα τα σχέδια (τα βασικα κατόψεις-τομές-όψεις-ΔΔ-τοπογραφικό) σε έντυπη μορφή. Ακόμα και πρόσβαση να έχουμε στον ηλεκτρονικό φάκελο πάλι τα ζητάμε. Η αμοιβή μας είναι σε αρκετές περιπτώσεις ήδη χαμηλή, με το να κάνουμε και αποτύπωση την υποβαθμίζουμε ακόμα περισσότερο. Καλώς ή κακώς σαν ελεγκτής δόμησης παρουσιάζεσαι στο επιβλέποντα ως αντιπρόσωπος και ελεγκτικός μηχανισμός του κράτους και πρέπει να υπάρχει μια ελάχιστη αυστηρότητα και μια σοβαρότητα. Αν αρχίσουν τα αστειάκια και οι οικειότητες τότε θα το εκμεταλλευτούν και θα σε αναγκάσουν να κάνεις τα στραβά μάτια κάπου (εμένα αυτό έχει δείξει η εμπειρία μου απο το 2012 που έγινα ελεγκτής). Εφόσον λοιπόν βλέπεις μια ανεύθυνη στάση απέναντί σου (απορώ αν είχαν ελεγκτή της ΥΔΟΜ τα ίδια θα έκαναν; ) τότε μην εξαντλείς την επιείκεια σου και άρχισε να εφαρμόζεις το νόμο κατά γράμμα. Αύριο λήγει η προθεσμία, ο επιβλέπων δεν είχε στο εργοτάξιο τα σχέδια ως όφειλε, ο έλεγχος δεν κατέστει δυνατόν να γίνει και παει για αρνητικό πόρισμα και διακοπή εργασιών. Τότε ίσως καταλάβουν τη σημασία του ελέγχου και αποφασίσουν να γίνουν και αυτοί συνεργάσιμοι. Θλίβομαι γιατί στην Ελλάδα τα πράγματα λειτουργούν μόνο όταν υπάρχει μπαμπούλας ή λαδάκι.
 13. όταν ένα γάλα πχ πρέπει να καταναλωθεί μέχρι τις 22/9 θα το πιούμε ή όχι; Εγώ θα το έπινα πάντως και μπορεί και πιο μετά από την καταληκτική ημερομηνία λήξης. Αν έχουμε φτάσει στο σημείο να ρωτάμε τέτοια πράγματα σημαίνει οτι η πολυπλοκότητα και πολυνομοθεσία έχει αρχίσει να επηρεάζει τα εγκεφαλικά μας κύτταρα.
 14. και είναι και το θέμα της αμοιβής, αν θέλουν σαρωτικό έλεγχο ας αυξήσουν και τα ψίχουλα που ήδη δίνουν. Υπάρχουν οι νόμοι που ολοένα και μπερδεύονται αλλά υπάρχει και ο ρεαλισμός της κατασκευής.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.