Jump to content

desptsouk

Core Members
 • Content Count

  222
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Καλή

5 Followers

About desptsouk

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  ΑΘΗΝΑ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,157 profile views
 1. Ευχαριστώ για την απάντηση. Από ότι κατάλαβα είναι λίστα με κτίρια χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα, σωστά; Το κτίριο δεν είναι σίγουρα διατηρητέο, απλώς είναι εντός του παραδοσιακού τμήματος της Αθήνας. Προφανώς θέλω έγκριση από ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ (ή όπως αλλιώς λένε τώρα τις πρώην ΕΠΑΕ 😎) και από αρχαιολογία, αλλά ήθελα να βεβαιωθώ και για το αν είνα κατηγορία 2 ή 3.
 2. Καλησπέρα έχω κτίριο εντός του παραδοσιακού τμήματος της Αθήνα (ΦΕΚ411Δ΄/1989) και συγκεκριμένα στα Εξάρχεια, όπου ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει αλλαγή χρήσης τμήματος του ισογείου από κατοικία σε χώρο στάθμευσης, μαζί βέβαια με τις απαραίτητες εργασίες διαρρύθμισης, καθώς επίσης και χρωματισμό όψεων (με σκαλωσιά). Θεωρείται η άδεια κατηγορίας 2; Ευχαριστώ
 3. Tι να πω, εγώ είχα το ακριβώς αντίθετο. Με firefox τις εμφανίζει όλες με chrome καμία σχεδόν 😎
 4. Το θέμα της προεπισκόπησης είναι θέμα του chrome, αν δουλεύεις το firefox δεν υπάρχει πρόβλημα...
 5. Ευχαριστούμε για τον κόπο σου, το πρόγραμμα είναι πραγματικός θησαυρός!
 6. Δεν πιστέυω πως είναι δυνατόν να ζητείται υπογραφή του μηχανικού σε έντυπα όπως το συμβόλαιο ή το κτηματολόγιο... Όπως και στον "φυσικό" τρόπο έκδοσης των αδειών, ποτέ δεν ζητούσαν υπογραφή του μηχανικού σε έντυπα άλλα των σχεδίων και των μελετών.
 7. ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου το ερώτημα το έκανα πριν το ψάξω καλύτερα, οπότε κακώς το έκανα
 8. Εν τω μεταξύ, και η νέα ΥΑ για τα δικαιολογητικά των ΕΕΜΚ λέει ακριβώς τα ίδια: 2. Επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας : α. σε κτίρια νομίμως υφιστάμενα, όπως ορίζονται στην παρ.1 του άρθρου 23 του ν.4067/2012 (ΦΕΚ79Α), όπου η περίπτωση δ της παρ. 1 του Ν.4067/2012 έχει πλέον (μετά τις αλλαγές με τον ν.4258/14) διαμορφωθεί ως εξής: 1. Κτίριο ή τμήμα αυτού θεωρείται νομίμως υφιστάμενο : «δ) αν προϋφίσταται του βασιλικού διατάγματος της 9.8.1955 ή εξαιρέθηκε με τις διατάξεις του ν. 1337/1983 και μόνο για το τμήμα που δεν αντίκειται είτε στις ισχύουσες διατάξεις είτε σε εκείνες που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής του εάν αυτές είναι ευνοϊκότερες, ή εξαιρέθηκε οριστικά σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4178/2013.» Εγώ πάντως όπως το καταλαβαίνω, και σε συνδυασμό με την παρ. 1 του άρθρου 88 του Ν.4495/2017: Άρθρο 88 Αυθαίρετα πριν την 28η.7.2011 1. Περίπτωση 1 : Αυθαίρετες κατασκευές και αλλαγές χρήσης που έχουν υπαχθεί σε προγενέστερους νόμους : α) Αυθαίρετες κατασκευές και χρήσεις οι οποίες: δδ) έχει ανασταλεί η κατεδάφισή τους, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 15, 16, 20 και 21 του ν.1337/1983, εφόσον δεν έχει απορριφθεί, με απόφαση του αρμόδιου κατά περίπτωση οργάνου, η αίτηση για την εξαίρεση από την κατεδάφιση, Οι κατασκευές σε όλες τις παραπάνω υποπεριπτώσεις της περίπτωσης α δεν είναι κατεδαφιστέες, δεν επιβάλλονται πρόστιμα σε αυτές και επιτρέπεται η μεταβίβαση και η σύσταση εμπράγματου δικαιώματος επ’ αυτών. τείνω να πιστέψω πως μπορείς να εκδώσεις ΕΕΜΚ σε κτίριο που είναι στην Β΄ φάση του 1337/1983. Βέβαια, για να είσαι απολύτως σίγουρος και να "κερδίσεις" και την οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση, δεν χάνεις και τίποτα να κάνεις μια υπαγωγή στο Ν.4495!
 9. Καλημέρα έχω περίπτωση ακινήτου κατασκευής του 1978 που έχει υπαχθεί στις διατάξεις του Ν.1337/1983 μέχρι την Β΄ φάση. Υπάρχει συμφωνία για την επιφάνεια που έχει υπαχθεί σύμφωνα με την τότε δήλωση και την πραγματική όπως διαπίστωσα κατά την αυτοψία. Θα πρέπει να υπαχθεί στις διατάξεις του Ν. 4495/2017; Πρόκειται να εκδώσω έγκριση μικρής κλίμακας για ανακατασκευή της στέγης για αυτό και το ερώτημα. Ευχαριστώ
 10. Θα πρέπει να περιμένεις το κλασσικό εικοσιτετράωρο, οπότε θα φανεί η πληρωμή σου στο TAXIS. Όταν μετά πας στην δήλωση θα υπάρχει βεβαίωση, την οποία και θα υποβάλεις στο σύστημα.
 11. Πιστέυω πως ναι! Άλλωστε ένα από τα στοιχεία που ελέγχονται δεν είναι και το διάγραμμα κάλυψης;
 12. Δεν συνεχίζει να ισχύει το ότι αν έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός, η άδεια ισχύει επ' αόριστον;
 13. Γιατί δεν κάνεις κατευθείαν αναθεώρηση όπου θα περιγράψεις και τις δύο αλλαγές; Όσον αφορά στις εγκεκριμένες μελέτες, δυστυχώς θέλει τις θεωρημένες από ΥΔΟΜ.
 14. Εφόσον αλλάζει η φύτευση (λες ότι κάνεις 30τμ παραπάνω πλακόστρωση) πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις αναθεώρηση λόγω αλλαγής του διαγράμματος κάλυψης.
 15. Κι εγώ έτσι πιστέυω, αλλά οι νόμοι μας έχουν την ιδιότητα να αφήνουν διάφορα στο φλου...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.