Jump to content

killertomato

Core Members
 • Content Count

  1,015
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by killertomato

 1. καλησπέρα , για έλεγχο στάδιου κατασκευής (αναθεώρηση για παράταση, αλλαγή μηχανικού και διάφορα άλλα) κάνουμε άιτηση για Α τελικό;
 2. υπάρχουν πιο "ακίνδυνες" λύσεις αν κρυώνει ο άνθρωπος. Δεν σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας σε μια πολυκατοικία αλλά και τους συνιδιοκτήτες που μπορούν να ενοχλούνται απο κατασκευές σε κοινόχρηστους χώρους
 3. αν δεν επιβληθούν πρόστιμα θα γίνεται συνέχεια και οι δημοτικοί υπάλληλοι θα γκρινιάζουν για την αγγαρεία που τους βάζουν να κάνουν για τα μάτια του περιφερειάρχη.
 4. δεν συμπεριλήφθηκε γιατί θα γεννούσε αδικίες σε σχέση με αυτούς που έχουν ήδη ενταχθεί στον 4495.
 5. είναι στην αναβάθμιση του συστήματος , είχαν πει οτι θα υπάρχει η δυνατότητα ανεβάσματος πολλαπλών αρχείων. Νομίζω έχει και drag n drop
 6. θεωρώ οτι είναι πρακτικά δύσκολο να γίνεται έλεγχος όλων των ΚΧ χώρων. Πχ πολλές πολυκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας έχουν απροσπέλαστους ΚΧ (ιδιαίτερα οι ακάλυπτοι) και είναι δύσκολο να βρεις διαχειριστές να σου ανοίξουν πχ την ταράτσα. Εκτός των άλλων είναι και αρκετά δαπανηρό και όταν κάποιος σε καλεί να αγοράσει ένα ημιυπόγειο των 5-10Κ€ δεν έχει τη διάθεση να πληρώσει εξτρά και για έρευνα των αυθαιρεσιών σε ΚΧ (χρειάζεται και πλήρη σειρά σχεδίων όλων των ορόφων κτλ). Μια πλήρη ενημέρωση του πελάτη σε θέματα αυθαιρεσιών σε ΚΧ είναι μια πολύ καλή πρόταση για να γνωρίζει τι μπορεί να περιμένει (αν και αυτό παίζεται με τον αχταρμά που λέγεται αυθαίρετη δόμηση).
 7. για να δεις τα αρχεία που θα χρειαστούν πας στην δήλωση 4178 στην καρτέλα αρχεία (τερμα δεξιά) και πατάς στο εικονίδιο ανεβάσματος αρχείων (σελίδα με πράσινο βελάκι). Εκεί θα δεις τικαρισμένα τι έχεις ανεβάσει και τι απαιτείται. Η άποψη μου είναι οτι πρέπει να ξανανέβουν όλα τα άρχεια επικαιροποιημένα με τις απαιτήσεις του 4178 (πχ τίτλος σχεδίου τακτοποιήση με4178, φωτογραφίες κτλ), Θα πρέπει να ξανακάνεις και αυτοψία για να επιβεβαιώσεις οτι δεν εχουν γίνει νεες αυθαίρετες κατασκευές.
 8. εφόσον έχεις κάνει οριστική τη δήλωση και βγήκε βεβαίωση θα πρέπει να κάνεις αίτημα να ανοίξει ο 4014 , να τον μεταφέρεις στον 4178, να τον μεταφέρεις στον 4495 και να κάνεις τις απαραίτητες διορθώσεις αφου βέβαια σιγουρευτείς με νεα αυτοψία και νέα αμοιβή οτι δεν έχουν γίνει μεταγενέστερες αυθαιρεσίες ή αν δεν ανοίγει η δήλωση 4014 (δεν το θυμάμαι ακριβώς) την μεταφέρεις σε 4178 μετα σε 4495 και μετα ανοίγεις. Επίσης αν τα μεταφέρεις στον 4495 θα πρέπει να πας με τις διατάξεις αυτές (πχ. ΜΣΕ , άλλα δικαιολογητικά, δήλωση ιδιοκτήτη για μεταφορά σε 4178/4495 κτλ). Απαραίτητη προυπόθεση να μην έχει γίνει δικαιοπραξία με τη βεβαίωση 4014 (όπως αναφέρεις).
 9. ναι μπορεί να είναι 1μ και παραπάνω , εχω δει σε εγκεκριμένη μελέτη (προ ηλεκτρονικών αδειών) υψος 1.60μ και με παράθυρα μέσα . Τώρα στατικά πως μπορεί να υπάρχει τέτοιο δοκάρι είναι άλλη κουβέντα.
 10. περισσότερο με πατάρι μοιάζει αφου δεν υπάρχει κλειστό τμήμα στέγης που να οριοθετεί τη σοφίτα. Επίσης η έδραση του αριστερού δοκαριού είναι πιο κάτω απο την διακεκομμένη γραμμή και μάλλον πρέπει να υπολογίσεις απο εκεί το ύψος της στέγης (απο την έδραση - δες ορισμό σοφίτας/στέγης). Σου προτείνω να πας με το σχέδιο απο ΥΔΟΜ και να το συζητήσεις , κάθε υπάλληλος έχει διαφορετική άποψη.
 11. ευχαριστώ Πάυλο, ελπίζω να βρεθεί κάτι. Αν είχε τακτοποιήσει με 3843 πόσο απλό θα ήταν......
 12. καλησπέρα , σε άδεια του 2002 θα τακτοποιηθεί κλείσιμο ημιυπαίθριου χώρου ως μοναδική παράβαση σε ΟΙ. Προφανώς θα χρειαστεί ΔΚ όμως απο το φάκελο της άδειας λείπει το ΔΚ και πρόκειται για συγκρότημα 4 κτηρίων (+ μια υφιστάμενη όταν βγήκε η άδεια). Καταλαβαίνω οτι για να φτιαχτεί εκ νεου το ΔΚ αυτου του συγκροτήματος θα χρειαστεί αμοιβή 2σια της τακτοποιήσης. Υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί; Η παράβαση είναι απλή και δεν μπορώ να βρω το ΔΚ ούτε στον κατασκευαστή (απο τα αντίγραφα του).
 13. θέλω να κάνω μια ερώτηση off topic αν επιτρέπεται. Πως γίνεται ο επιβλέπων μηχανικός να επιτρέπει τη διαφορετική θέση; Δεν το γνώριζε; Αν το γνώριζε γιατί κάλεσε ΕΔ; για να ξαναπληρώνει τον δεύτερο; Μου φαίνεται αδιανόητο να γίνονται τέτοιες σοβαρές αλλαγές και να περιμένετε το ΕΔ να τις ανακαλύψει.
 14. ναι, είναι η κλασσική περίπτωση διαμερισμάτωσης, το γεγονός οτι η πραγματικότητα συμφωνεί με τη σύσταση σε γλιτώνει απο συναινέσεις. Τακτοποιείς ως διαφορετική διαμερισμάτωση και αν θες χρησιμοποιείς το σχέδιο της ΣΟΙ σαν σχέδιο αποτύπωσης
 15. Η βεβαίωση ΔΕΝ ακυρώνεται, ακόμα περισσότερο όταν έχουν γίνει και συμβόλαια. Πως θα αποδείξουν οτι η κατασκευή έγινε νωρίτερα και οτι κατα την αυτοψία σας δεν την είδατε; Επίσης στο Ε9 του ιδιοκτήτη το 2014 που βγάλατε την βεβαίωση δεν αναφέρεται κάποιο πατάρι άρα δεν υπήρχε. Νομίζω είναι δύσκολο να κινηθούν εναντίον σας αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία. Συμβουλευτείτε και δικηγόρο και έχετε τα μάτια σας ανοικτά μην εμφανίσουν κάποια μεταγενέστερη τακτοποίηση αγνοώντας τη δική σας βεβαιώση
 16. πριν ξεκινήσεις τη δήλωση 4495, βρίσκεις την κάτοψη της ΣΟΙ και βλέπεις αν συμφωνεί με την πραγματικότητα. Μετά τα ξαναλέμε για συναινέσεις και κατόψεις. *σημ. προς moderators μπορεί κάποιος να βάλει σε εμφανές σημείο στο συγκεκριμένο thread οτι στις περιπτώσεις ΔΔ χρειάζεται να αναζητούμε το σχέδιο της ΣΟΙ; το έχουμε γράψει τόσες φορές και ακόμα οι νέοι συνάδελφοι δεν το γνωρίζουν ή δεν κάνουν το κόπο να διαβάζουν 2-3 σελίδες αυτού του θέματος.
 17. Time Left: 1 month and 14 hours

  • FOR SALE
  • USED

  Πωλείται το πλότερ του τίτλου, βρίσκεται σε αχρηστία τα τελευταία 3 χρόνια , χρειάζεται νέα κεφαλή εκτύπωσης (IH-035) και μελάνια (παίρνει 6). Το κόστος των ανταλλακτικών είναι περίπου 1000€ (600€ η κεφαλή και 400€ τα μελάνια). Πολύ γρήγορο μηχάνημα για επαγγελματική χρήση. Τιμή 500€ και παραλαβή απο Μελίσσια λόγω όγκου.

  500.00 EUR

 18. Η Ελλάδα πρωτοπόρος στις παρατάσεις και αναβολές θα κερδίσει και πάλι τη μάχη της προσβασιμότητας με όπλα την γραφειοκρατία και τη μακρά παράδοση στις τακτικές πασαλείμματος τελευταίας στιγμής.
 19. Θα βγει μια άδεια κατεδάφισης για όλο το κτήριο (φαντάζομαι δεν έχει ΣΟΙ), για τον α' οροφο θα κάνεις υπαγωγή και θα επιλέξεις το προς έκδοση άδειας χωρίς να ελέγξεις νομιμότητα αφου είναι τελείως αυθαίρετο, θα πληρωθεί μόνο το παράβολο (θεωρώ οτι το 106 είναι κακογραμμένο και εννοεί οτι όταν μπορει να νομιμοποιηθεί εκδίδεται άδεια νομιμοποιήσης και είναι άσχετο με την άδεια κατεδάφισης). Στην άδεια κατεδάφισης που θα βγάλεις θα έχεις το νόμιμο προς κατεδάφιση με τα γνωστα δικαιολογητικα και το αυθαίρετο προς κατεδάφιση με την υπαγωγή (προς έκδοση άδειας) ως νομιμοποιητικό στοιχείο. Δυο άδειες για το ίδιο ακίνητο απαγορεύονται
 20. δεν βρίσκω λάθος σε αυτόν τον τρόπο απεικόνισης, σχετίζεται με τον 3843 που πέρναμε την εγκεκριμένη κάτοψη και μαρκάραμε τον χώρο που είχαμε την αλλαγή χρήσης. Αυτό βέβαια είναι πρακτικό όταν έχουμε λίγες αυθαιρεσίες και δεν επηρεάζουν τη σωστή ανάγνωση του σχεδίου. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν είναι δόκιμη η χρήση του εγκεκριμένου ως υπόβαθρο και πρέπει να σχεδιαστεί απο την αρχή η κάτοψη. Χρήσιμο είναι σε αυτές τις περιπτώσεις να μπαίνει στο ίδιο σχέδιο ή ένα σκαρίφημα ή το περίγραμμα ή και όλο το σχέδιο της εγκεκριμένης μαζί με τη αποτύπωση για να γνωρίζει ο ιδιοκτήτης ποιες ακριβώς είναι οι αυθαιρεσίες. Επίσης βοηθάει και τους συμ/φους για να έχουν και αυτοί μια εικόνα νόμιμων/αυθαίρετων χώρων
 21. υπαγωγή αν οριζόντια ιδιοκτησία ως προ 75 και μια ξεχωριστή για τα κοινόχρηστα. Είναι εντός σχεδίου και κατοικίες; αν όλα είναι νόμιμα θα μπορούσε να γίνει και νομιμοποίηση αλλα νομίζω οτι πιο εύκολο είναι να γίνει υπαγωγή
 22. δεν υπάρχει ή έχει χαθεί; και τι ακριβώς θέλεις να κάνεις; να βγάλεις νέα άδεια προσθήκης , να κατεδαφίσεις;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.