Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πωλείται Ζωή - Δικαιώματα νερού ( Τώρα στην ΝΕΤ)


ZaXoYs

Recommended Posts

Ωραίο θέμα!

Δεν ξέρω για την ιδιοκτησία γης πάντως οι τίτλοι ιδιοκτησίας για πηγές νερου είναι απαράδεκτες. Μπορεί να μην μπορώ να το υποστηριξω με επιχειρήματα γιατι μου φένεται αυτονόητο. Χρειάζεσαι νερό για να ζήσεις και ερχεται απο τον ουρανό ακόμα. Πως μπορείς να χωρισεις αυτό?

Πάντως σε αναπτυσόμενες χώρες που οι κάτοικοι έχουν συνηθήσει να πέρνουν το νερό απευ8είας απο το ποτάμι πχ χωρίς επεξεργασία, και διεθνείς οργανώσεις προσπαθούν να τους οργανώσουν ώστε να κάνουν μία στοιχειώδη επεξεργασία για λόγους υγείας , δυσκολεύονται πολύ να τους πείσουν ότι κάποιος πρέπει να πληρώσει το κόστος.

Θέλω να πώ ότι δεν πρέπει να ανήκει σε κάποιον το νερό αλλα πρέπει να πληρώνονται τα κοστη για την παραγωγή του και την σωστή αποριψή του.

Αυτό βέβαια προσπάθησαν να το εκμεταλευτούν μεγάλες πολυεθνικές στο χώρο του νερού, όταν πάνε σε νέες αγορές. Βλέπε Cochabamba. Πόλη της Βολιβίας που έγιναν μεγάλες ταραχές όταν ανέλαβε την ύδρευση μεγάλη ιδιωτική εταιρία.

Κάτι παρόμοιο δε βλέπω παράξενο να συμβεί εδώ. Στην ΕΥΑΘ νομίζω υπάρχει ηδη μέτοχος ιδιωτική εταιρία υδρευσης.

Το να γίνουμε Χιλη δύσκολο το βλέπω αλλα Βολιβία ανετα.....

Keywords : water privatization, Cochabamba, water war

Link to comment
Share on other sites

Τα πράγματα είναι απλά: ένας άνθρωπος για να επιβιώσει χρειάζεται τροφή, νερό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (το τελευταίο είναι πρόσφατο). Μία συντεταγμένη Πολιτεία λοιπόν είναι υποχρεωμένη (αν το αναφέρει το σύνταγμά της) να προστατεύει τους πολίτες/ανθρώπους της...άρα να τους προσφέρει τα τρία αγαθά που αναφέρθηκαν.

 

Για κανένα λόγο και σε καμία περίπτωση δε δικαιούται να αναθέτει τη διαχείριση των παραπάνω σε πρόσωπα και φορείς που δεν είναι μέλη της Πολιτείας/έθνους/κράτους, (διαλέξτε ό,τι θέλετε) και τα συμφέροντά τους όχι μόνο δεν ταυτίζονται αλλά ενδέχεται να εναντιωθούν στο κοινό συμφέρον (π.χ. σε περίπτωση πολέμου). Διότι κάτι τέτοιο ισοδυναμεί σε εθνική προδοσία (και ο ''νοών νοείτο'').

Link to comment
Share on other sites

@ ss_sk

 

Μαζί σου αλλα τα πράματα δεν είναι τόσο απλά για όλους.

Για παράδειγμα η διαχείρηση της τροφής ανήκει σε ιδιώτες και φένεται απολύτως φυσιολογικό. Δεν τρεφόμαστε με κουπόνια. Τώρα αν θα πρεπε είναι μεγάλη κουβέντα.

Σκεφτείτε όμως ότι ήδη η ΕΥΔΑΠ είναι Α.Ε. και λογικά συμμετέχουν και ιδιώτες.

Αν κάποιος ξέρει περισότερα ας ενημερώσει.

Link to comment
Share on other sites

χρειαζεται και αερα αλλα και γη.οποτε και η γη θα πρεπει να εξασφαλιζεται απο την συντεταγμενη πολιτεια δωρεαν (τουλαχιστον ενα μικρο μερος που να καλυπτει τις στεγαστικες αναγκες)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.