Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμικές απώλειες χώρου που είναι περιτριγυρισμένος από άλλους θερμαινόμενους χώρους


agoratos56

Recommended Posts

γεια σας πρωτη φορα γραφω ....ειμαι φοιτητης μηχανολογιας και πρεπει α κανω μελετη ενος σπιτιου ...να βγαλω θερμικες απωλειες..αλλα συναντησα ενα προβλημα...εχει μπανιο αλλα γυρω απο το μπανιο εχει δωματια θερμαινομενα...και παραθυρα οχι...τι θερμικες απωλειες εχω?μπερδευτικα?στον 1 οροφο εχω απο το δαπεδο στο 3οροφο απο την οροφη στο δευτερο με μπερδευει...παρακαλω καποιος αν μπορει να με βοηθησει...

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Να μην σε μπερδεύει. Εϊναι αυτό που σκέφτεσαι. Εφόσον περιβάλλεται ο χώρος από άλλους θερμαινόμενους χώρους, τότε δεν υπάρχουν απώλειες. Παρά μόνον ελάχιστες λόγω του ότι στο μπάνιο θεωρούμε ότι η θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς παραπάνω από τους άλλους χώρους.

 

Επειδή όμως το μπάνιο θα πρέπει να έχει καλό εξαερισμό (προφανώς με ανεμιστήρα και αγωγό εξαερισμού), λάβε υπόψη σου (προαιρετικά) και το φορτίο για την ανύψωση της θερμοκρασίας του αέρα που υποτίθεται θα εισέρχεται από τους γύρω χώρους, στο μπάνιο. Ειδάλλως θα γίνεται χαμάμ όταν κάνει κάποιος μπάνιο.

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστω...στις προσαυξησεις το D μου βγηκε 0.037 και κατι και στο πινακα για τριτη ζωνη εχει απο 0.1-0.3 30% και μετα 0.3-0.7 25% δε εχω ουτε προσαυξησεις?

Link to comment
Share on other sites

6.3.3 Συντελεστής D κατά Krischer

O συντελεστής D κατά Krischer είναι ένας χαρακτηριστικός αριθμός για τη μέση θερμοκρασία των επιφανειών που περιβάλλουν ένα χώρο και ορίζεται από τη σχέση:

D= QT/[Ages (ti − t a )]

όπου Ages = η συνολική επιφάνεια που περικλείει το χώρο

Σε παλιότερες εκδόσεις του κανονισμού ο συντελεστής D καθόριζε την τιμή του συντελεστή προσαύξησης ψυχρών εξωτερικών τοίχων z A , που καταργήθηκε.

 

Πηγή:aix.meng.auth.gr/lhtee/education/Heat_load_of_buildings.pdf

 

 

 

Δεν θυμάμαι να το είχαμε μάθει (την δεκαετία του '80), ούτε να τον έχω συναντήσει τον D.

Link to comment
Share on other sites

εμενα ο καθηγητης ετσι με το εκανε για τις προσαυξησεις συμφωνα με το βιβλιο του ΣΕΛΛΟΥΝΤΟΣ ...και ετσι το εκανα και γω...δηλαδη προσαυξησεις λογω προσανατολισμου και αυτου δε κανω...απο τι νομιζω ειναι οι συντελεστες Ζε ΖH ..τωρα μπορει να ειμαι και λαθος δε ξερω τωρα μαθαινω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.