Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνέχεια στύλου μεταλλικής κατασκευής


 

Recommended Posts

Είμαι τελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος πολιτικών μηχανικών α.π.θ. και τον τελευταίο καιρό μου έχει δημιουργηθεί η εξής απορία:

 

Αντιμετωπίζω την κατασκευή ισόγειας βιομηχανικής αίθουσας (μεταλλική κατασκευή) και χρησιμοποιώ στύλους μήκους 5m και διατομής IPE400. Θέλω να ρωτήσω εάν είναι εφικτή η κατασκευή καθώς και η μεταφορά στο εργοτάξιο τέτοιου μήκους στύλου, τα όρια των μηκών των στύλων που είναι λειτουργικά και τέλος ποιος είναι ο τρόπος σύνδεσης ξεχωριστών κομματιών της συγκεκριμένης διατομής ώστε να προκύψει μεγαλύτερος (σε μήκος) στύλος.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και χρόνια πολλά!!

 

Αυτό το μήκος που αναφέρεις είναι αρκετά εύκολο να μεταφερθεί και να τοποθετηθεί στο εργοτάξιο. Τα μέγιστα μήκη των διατομών του δομικού χάλυβα είναι ίδια με τα μήκη του χάλυβα οπλισμού, δηλαδή 12 και 14m (όπως θα ξέρεις και από τα μαθήματα του beton). Βέβαια, ένας στύλος IPE400 μήκους 12m έχει μεγάλο βάρος και χρειάζεται γερανό για να στηθεί στο εργοτάξιο, αλλά δεν είναι κάτι που δεν γίνεται.

Τέλος, αναφέρεσαι σε σύνδεση αποκατάστασης συνέχειας, άν ψάξεις σε βιβλιογραφία μεταλλικών κατασκευών και συνδέσεων σίγουρα θα βρείς κάποια παραδείγματα υπολογισμού και εικόνες.

 

Καλή χρονιά!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.