Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΙSO 14000 σε κατοικίες


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι και με το καλό να έχουμε τη νέα χρονιά!!

θα ήθελα να ρωτήσω το εξής :

όσον αφορά την εφαρμογή συστήματος ISO σε κατοικίες, πως ακριβώς

γίνεται η διαδικασία και απο που μπορώ να πάρω πληροφορίες?

Link to comment
Share on other sites

Το ISO αφορά διαδικασία παραγωγής απ' ότι θυμάμαι. Δε μπορεί να εφαρμοστεί για κατοικία!!! Για ψάξε καλύτερα γιατί μάλλον θές κάτι άλλο

Link to comment
Share on other sites

Οπως σωστά είπε ο Αλέξανδρος, τα πρότυπα ISO είναι κείμενα για να μπορούν να συνεννοούνται εύκολα οι επιχειρήσεις κατά την αγοραπωλησία διαφόρων προϊόντων και υπηρεσιών.

Εάν υπάρχει π.χ. κάποιος νόμος που υποχρεώνει την μία επιχείρηση να μην ρυπαίνει το περιβάλλον ή να μην προμηθεύεται από προμηθευτές που ρυπαίνουν το περιβάλλον, τότε είναι ευκολότερο να ζητά ένα πιστοποιητικό σύμφωνα με το ISO 14000, παρά να τρέχει και να γυρεύει.

 

Είναι δυνατόν βέβαια, ειδικά στην ελληνική πραγματικότητα να αναζητά μία επιχείρηση να αποκτήσει ένα πιστοποιητικό ISO (ε ρε, τι έγινε πριν από 15-20 χρόνια με τα ISO 9002 ! ) και μόνο για διαφημιστικούς λόγους και λόγους γοήτρου.

 

Για τον ίδιο λόγο θα μπορούσε κάποιος κατασκευαστής οικοδομών να θέλει να αποκτήσει ένα έργο του πιστοποιητικό ISO 14000. Λίγο υπερβολικό το βλέπω, με την έννοια ότι δεν πρόκειται να αποσβεσθεί εύκολα η δαπάνη για την πιστοποίηση, αλλά δεν αποκλείεται. Αν διαθέτεις τα λεφτά όλα γίνονται.

 

Πάρε μερικά τηλέφωνα σε φορείς πιστοποίησης. To google να είν' καλά!

 

Υπάρχει και η απλούστερη λύση. Απλώς να εφαρμόζεις τις απαιτήσεις του προτύπου, χωρίς να είσαι πιστοποιημένος. Εξάλλου αυτό είναι το σημαντικό για το περιβάλλον.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.