Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Ρωγμές σε πολυκατοικία


netmind

Recommended Posts

Γειά σας και καλή χρονιά.

 

Θα ήθελα την γνώμη των ειδικών σχετικά με κάποιες ρωγμές που υπάρχουν στην πολυκατοικία που μένω εδώ και 12 χρόνια.

Η πολυκατοικία είναι τριόροφη με πιλοτή κτίστηκε το 1980 και μένω στον δεύτερο όροφο.

 

Παρατήρησα ότι υπάρχουν πολύ μικρές τριχοειδεις ρωγμές που διατρέχουν όλη την πλάκα του τρίτου ορόφου από το κάτω μέρος, δηλαδή το δικό μου ταβάνι και μάλιστα συνεχίζονται και μετά από τους τοίχους.(τουλάχιστον όσο μπορώ να δω στο δικό μου διαμέρισμα) Οι ρωγμές είναι παράλληλες και σε απόσταση 3-4 μέτρων η μία από την άλλη. Σε μία περίπτωση υπάρχει ρωγμή και στο πατωμα σχεδόν κάτω από την ρωγμή του ταβανιού. Εχει ραγίσει το μάρμαρο σε μήκος 2-3μ και η ρωγμή μοιάζει σαν μία τεράστια τρίχα. Από ότι έμαθα χωρίς να το έχω δεί η ρωγμή αυτή πρέπει να είναι διαμπερής, δηλαδη υπάρχει ρωγμή και στο ταβάνι του 1ου ορόφου και μάλιστα μεγάλη σε μήκος και παχος.

 

Οι ρωγμές στο ταβάνι μου είναι πάρα πολύ λεπτές και φαίνονται καλύτερα με τον κατάλληλο φωτισμό υπό γωνία. Σε ορισμένες από αυτές υπάχει και απειροελάχιστη υψομετρική διαφορά. Επίσης στο ταβάνι της πιλοτής υπάρχει μία παράλληλη με τις δικές μου ρωγμή με ανοίγμα περίπου 1 χιλιοστό σε μήκος 3m και πιάνει και λίγο απο ενα δοκάρι με μικρότερο όμως ανοιγμα. Σε κολώνες και δοκάρια δεν φαίνεται κάτι.

 

Επίσης υπάρχουν λίγες ρωγμές στα μαρμαρα των μπαλκονιών παράλληλες προς τα μπαλκόνια και σχετικά μικρού μήκους αλλά μερικές είναι αρκετά ανοιχτές. Αυτές μου έιπαν ότι προέρχονται από διαστολές-συστολές.

 

Στους σεισμούς του '81 και του '99 οι ελεγκτές δώσαν οκ (πράσινο χρώμα).

Πιστεύετε πως είναι κάτι ανησηχυτικό και τι πρέπει να κάνω γιά περαιτέρω εξέταση?

 

Σας ευχαριστώ πολύ γιά το χρόνο σας.

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

Σε γενικες γραμμές δε θα ελεγα οτι ειναι κατι που με ανησυχει, χωρις ομως να εχω πληρη εικονα. Καλο θα ηταν να το εβλεπε και καποιος συναδελφος απο κοντα για ειστε σιγουροι. Μπορεις να ανεβασεις φωτογραφιες και να μας πληροφορησεις απο ποτε αρχισαν να φαινονται οι ρωγμες;

Link to comment
Share on other sites

Οι ρωγμές στα μπαλκόνια είναι απο την αρχή της πολυκατοικίας, όπως και η ρωγμή στο ταβάνι του 1ου που μάλλον εγινε στον σεισμό του '81. Η ρωγμή στο δικό μου πάτωμα πρέπει να είναι περίπου ένα-δύο χρόνια, τουλάχιστον ορατή. Οι τριχοειδείς ρωγμές στο ταβάνι σε όλα τα δωμάτια, δεν ξέρω πότε ακριβώς έγιναν εκτός από μία που είναι περίπου 4-5 χρόνια. Βέβαια μπορεί να προυπήρχαν γιατί είναι ουσιαστικά αόρατες και αρκετά δύσκολο να φωτογραφηθούν. Πάντως θα προσπαθήσω να τις φωτογραφήσω.

 

Αυτο που με απασχολεί κυρίως είναι αν έχει μειωθεί η ανθεκτικότητα της οικοδομής λόγω αυτών των ρωγμών και σε ένα επικείμενο σεισμό πως θα αντιδράσει.

 

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ γιά τον χρόνο και το ενδιαφέρον σας.

Link to comment
Share on other sites

Ισχυει αυτο που σου ειπα και στη πρωτη μου απαντηση. Οτι ετσι προφορικα που το συζηταμε δεν μου φαινεται για κατι ανησυχητικο, αλλα καλο θα ηταν να το δει και καποιος απο κοντα γιατι και στις φωτογραφιες φαινονται τα μισα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.