Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kreon

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Kreon

  1. Συνάδελφοι σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Στις ψαθωτές τοιχοποιίες ανά πόση απόσταση έβαζαν τις κόντρες; Και αυτές είχαν κενό μεταξύ τους ή ήταν συμπαγή κάθετα στοιχεία που ένωναν κάθετα τους δύο οριζόντιους περιμετρικούς δρομικούς τοίχους της κατοικίας;
  2. Προς τους παλαιότερους ή και τους νεώτερους που ίσως γνωρίζουν. Είναι αλήθεια ότι στις κατασκευές των πολυκατοικιών, τουλάχιστον στην Αττική μέχρι το 1980, τους τοίχους πλήρωσης τους έκαναν διπλούς αφήνοντας ενδιάμεσο κενό; Δεν μιλάω για τα τμήματα στα χωνευτά συρόμενα κουφώματα αλουμινίου. Αυτή γενικά ήταν μια τεχνική που χρησιμοποιείτο στην βόρεια Ευρώπη με πολύ πιο χοντρές τοιχοποιίες βεβαίως και εξωτερικά διακοσμητικά τούβλα. Το διάκενο είχε την φιλοδοξία να "προστατέψει" την τοιχοποιία και να δημιουργήσει ροή αέρα για την αποφυγή συμπυκνωμάτων και μούχλας. Έχουμε κάτι τέτοιο στις παλιές κατασκευές; Εάν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει ή το έχει διαπιστώσει σε ανακαίνιση ή κατεδάφιση, ας με διαφωτίσει. Ευχαριστώ πολύ!
  3. Κύριοι σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας. Πράγματι δεν εγγυάται κανένας πλακάς την μηχανική στήριξη. Πολλοί λένε για ειδικές εποξειδικές κόλλες. Το ύψος είναι μόνο 2.10 μ. οπότε δεν πάω πολύ ψηλά. Απλά απ'ότι κατάλαβα θα πρέπει να είμαι πάνω απ'το κεφάλι του πλακά και να αλφαδιάζουμε παρέα. Έπαθα μια παρόμοια ζημιά με μικρότερα πλακάκια βέβαια, αλλά όταν έβαλα ένα διακοσμητικό φώς κάθετα στον τοίχο, βγήκαν όλες οι ατέλειες. Οπότε το ξήλωσα και το ξαναέφτιαξα... Φίλε frifri, όταν έστηνες τα πλακίδια κάθετα, τα κράταγε ο πλακάς μέχρι να πιάσει η κόλλα; Γιατί το γρανιτοπλακάκι είναι βαρύ. Αυτές οι κόλλες να υποθέσω ότι είναι ταχείας πήξεως και δεν επιδέχονται πολλές μετατοπίσεις, σωστά;
  4. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος τον σωστό τρόπο με τον οποίο γίνεται η μηχανική στήριξη μεγάλων πλακιδίων 60x60 σε τοίχο? Παρακολουθώ ένα έργο και μετά από επιμονή του πελάτη πρέπει να βάλουμε αυτά τα τεράστια γρανιτοπλακάκια στο μπάνιο. Κάπου είχα δεί ότι γίνεται ένας κάναβος με μεταλλικές κόντρες για να μην πέσουν. Ισχύει?
  5. Συμφωνώ με τον mixanikos710. Είμαι υπέρ του συνθετικού. Όχι Ελληνικού όμως. Μεγάλη διαφορά από το αλουμίνιο στις γωνίες όπου οι ραφές είναι θερμοκολλημένες. Στο αλουμίνιο όσο καλός και να είναι ο μάστορας, κάτι θα του ξεφύγει. Το πιτσικάρισμα είναι μύθος των αλουμινάδων, ή αναφέρεται σε κατασκευές χωρίς πιστοποίηση. Ζητάτε πάντα την πιστοποίηση!!! Αλλά πρέπει επιτέλους να ασχοληθούμε με το 90% του ανοίγματος το οποίο είναι το κρύσταλλο και όχι με το 10% που είναι το κούφωμα. Ασχοληθείτε με ενεργειακά τζάμια. Ειδικά τώρα με τον συντελεστή ενεργειακής απόδοσης θα ανοίξουν νέοι ορίζοντες. Θα καταργηθούν επιτέλους τα επάλληλα και συρόμενα κουφώματα λόγω τεραστίων απωλειών.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.