Μετάβαση στο περιεχόμενο

Architect19

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Architect19's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τελικά, από τον 4164 εξαιρούνται οι περιπτώσεις που ο υπό επέμβαση χώρος είναι άνω 100ετίας και έτσι δεν μπόρεσα να "στηριχτώ" σ'αυτό που μου έστειλες ΚΑΝΑ... Αλλά το ψάχνω ακόμα... Και πάλι ευχαριστώ!
  2. Και βέβαια βοηθάει, ευχαριστώ πολύ, ΚΑΝΑ! Τώρα πρέπει να βρω μια περίπτωση που να δόθηκε άδεια επέμβασης στο εσωτερικό γιατί φοβάμαι μην επικαλεστούν την παράγραφο 1 του άρθρου 10 του 3028/2002. Θα βρω άραγε τίποτε στο Διαύγεια;
  3. Συνάδελφοι, Σε διόροφο σπίτι που βρίσκεται σε διατηρητέο οικισμό και θέλουμε να επισκευάσουμε συμβαίνει το εξής: Στο χώρο εισόδου του σπιτιού βρισκόταν η σκάλα που ανέβαινε στον όροφο, αυτός όμως έχει γκρεμιστεί -υπάρχουν εμφανή τα απομεινάρια του "χαντρώματος" της οροφής στα όμορα σπίτια- κι έτσι η σκάλα έγινε εξωτερική και τώρα ανεβαίνεις από τον υπαίθριο πλέον χώρο εισόδου (σαν αυλίτσα, δηλαδή) σε ταράτσα κι από κει μπαίνεις στο μοναδικό πια δωμάτιο που αποτελεί το δεύτερο όροφο. Κατέθεσα τα απαραίτητα για έγκριση από την τοπική αρχαιολογία και από Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο. Στη μελέτη διατηρούμε τα πάντα ως έχουν, αναδεικνύουμε όπως οφείλουμε κάθε μορφολογικό στοιχείο, δε ζητάμε καμία επέμβαση εξωτερικά ή εσωτερικά, παρά μόνο να ανοίξουμε τρύπα στην οροφή του ισογείου προκειμένου να γίνει η σκάλα προς το υπνοδωμάτιο. Πήραμε την έγκριση από το Σ.Α. Αλλά η Αρχαιολογία παρόλο που στην αυτοψία ο υπάλληλος διαπίστωσε το σεβασμό και την προσοχή με την οποία αντιμετωπίσαμε τη μελέτη και προέβλεψε ότι θα προχωρούσαμε απρόσκοπτα, τώρα έμαθα ότι δεν εγκρίνει τη διάνοιξη της οπής και στέλνει το θέμα προς εξέταση με αρνητική εισήγηση σε ανώτερο συμβούλιο. Στην ερώτηση "και πώς θα λειτουργήσει το σπίτι;" η απάντηση είναι: "εμείς δεν προτείνουμε, μόνο απαγορεύουμε"! Μήπως ξέρει κανείς αντίστοιχη περίπτωση που να έχει εγκριθεί εσωτερική επέμβαση; Εννοείται ότι το κτίριό μας είναι αρτιότατο στατικά και η επέμβασή μας θα διαφυλάξει αυτήν την κατάσταση. Και ξέρω ότι υπάρχουν άδειες που αν δεν αλλοιώνεις εξωτερικά αφήνουν μέσα να κάνεις σοβαρές επεμβάσεις. Θα βοηθούσε πολύ να έχω παραδείγματα αντίστοιχα όταν θα υποστηρίξω την υπόθεση στο συμβούλιο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.