Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tallone

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Tallone

  1. Όταν ανέφερα πιο πάνω ότι πρέπει να αντιδρούμε πλέον πιο δυναμικά, εννοώ ότι πρέπει να καταγγέλλουμε περιστατικά όπου ο νόμος παρερμηνεύεται από το εκάστοτε δημόσιο υπάλληλο που καλείται να τον εφαρμόσει. Φυσικά έχουμε να κάνουμε και με έναν δυσκοίλιο, αντι-παραγωγικό δημόσιο τομέα που αντιδρά στις αλλαγές με ρυθμούς χελώνας. Εγώ ζήτησα με αίτησή μου στο ΤΣΜΕΔΕ-ΕΦΚΑ να σταματήσουν να μου στέλνουν ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών λόγω ανεργίας εδώ και τρεις μήνες και ακόμη τίποτα. Γνωρίζεις φαντάζομαι ότι πλέον διορθώθηκε η αδικία εις βάρος των μηχανικών με τη ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ_ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ_ΙΔΙΟΤΗΤΑΣΝ. 4488-2017_ΦΕΚ A 137 - 13-09-2017 Εγώ πάντως θα περιμένω μέχρι το τέλος της παράτασης να καταθέσω την φορολογική μήπως και κάνουν καμιά διόρθωση της τελευταίας στιγμής στην εφαρμογή του Ε3 και γλυτώσουμε την ταλαιπωρία.
  2. Θα καταθέσω με επιφύλαξη και κατόπιν θα πάω στην εφορία να καταθέσω ότι δικαιολογητικό μου ζητήσουν ώστε να αποδεικνύεται ότι δεν είχα εισόδημα από εμπορική δραστηριότητα. Φρονώ ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα....... Θεωρώ πάντως ότι όλοι πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτού του είδους τις αυθαιρεσίες ή λάθη πιο δυναμικά. Και τείνω να πιστεύω ότι είναι αυθαιρεσίες διότι εάν ήταν λάθη, στατιστικά τα μισά θα ήταν προς όφελός μας. Εδώ όλα τα "λάθη" τους είναι εναντίων μας. Anyway I will keep you udated
  3. Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση, μάλλον για το 4 με βλέπω...... Το πρόβλημα με την αναδρομική διαγραφή ΚΑΔ είναι ότι εγώ έχω κλείσει στο τέλους το 2017 τα βιβλία μου και δεν μπορώ να κάνω διαγραφή. Οπότε μάλλον για υποβολή με επιφύλαξη πάμε... Και πάλι ευχαριστώ.
  4. Γεια σας και απο εμένα, σε συνέχεια της πρώτης ανάρτησης από τον hektor αντιμετωπίζω και εγώ τον παρακάτω περιορισμό στην συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης. Προφανώς κάποιος από τους ΚΑΔ που έχω δηλώσει στην εφορία αναφέρεται σε εμπορική δραστηριότητα. Το θέμα όμως είναι ότι η ΠΟΛ 1047/2015 που επικαλείται η εφαρμογή του gsis, δεν αναφέρει πουθενά ότι δεν μπορείς να δηλώσεις όσους ΚΑΔ επιθυμείς. Η ΠΟΛ αναφέρει ότι δεν μπορείς να έχεις ΕΣΟΔΑ απο εμπορική δραστηριότητα. Οπότε, χωρίς να έχω έσοδα με τον συγκεκριμένο ΚΑΔ(που αντιστοιχεί σε εμπορική δραστηριότητα) το σύστημά τους, μου απαγορεύει να καταθέσω την φορολογική μου δήλωση με το κωδικό 007(κλίμακα μισθωτού), μόνο και μόνο επειδή έχω δηλώσει των συγκεκριμένο ΚΑΔ ως εν δυνάμει δραστηριότητα. Στην περυσινή δήλωση που είχα πάλι τον συγκεκριμένο ΚΑΔ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα (Την ΠΟΛ την εφαρμόζουν όπως τους καπνίσει κάθε χρόνο;) Το ερώτημά μου είναι: Αυτός ο νέος περιορισμός έχει μπει στην εφαρμογή βασισμένος σε κάποιο νόμο (γιατί δεν διάβασα κάπου κάτι τέτοιο), έχει γίνει από λάθος ή είναι κάποιο νέο ύπουλο τέχνασμα για να μας "πετάει" στην κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών (και να μάς γδέρνει στον φόρο) ; Εάν δεν βασίζεται σε κάποιο νόμο θεωρώ ότι υπάρχει αυθαιρεσία στο συγκεκριμένο σημείο. Επίσης, επειδή οι τοπικές εφορίες δηλώνουν άγνοια επί του θέματος και αδυνατούν να κάνουν κάτι, μήπως γνωρίζει κάποιος πού μπορώ να αποτανθώ για να πάρω μια απάντηση; Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.