Μετάβαση στο περιεχόμενο

GeoSia

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by GeoSia

  1. Καλησπέρα στο forum, Θα ήθελα κάποια σχόλιά σας πάνω στο δίλημα "ΤΣΜΕΔΕ ή ΙΚΑ". Συγκεκριμένα ο εργοδότης έχει την δυνατότητα να με προσλάβει ή σαν μηχανικό είτε σαν υπάλληλο γραφείου. Άσχετα από τις υψηλότερες εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ, για ποιο λόγο θα προτιμούσα ΤΣΜΕΔΕ αντί για ΙΚΑ; Αναζητώ κάτι σαν...pros & cons για κάθε περίπτωση ασφάλισης με λίγα λόγια. Αν μπορείτε να σχολιάσετε συμβουλευτικά θα το εκτιμούσα! Ευχαριστώ πολύ
  2. Καλησπέρα, Ισχύει πως η κατάργηση αφορά μόνο στους ΤΑ σε τεχνικά έργα, το εξακρίβωσα (Αριθ. απόφασης 14867/825) . Η θεώρηση σε ό,τι αφορά επιχειρήσεις εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική, πήρα την ίδια πληροφορία και από το ΚΕΠΕΚ. Ανοίγω καινούριο βιβλίο λοιπόν... Σας ευχαριστώ!
  3. Ο εξοπλισμός που έχει προστεθεί ειναι όμοιος (και από άποψη ασφάλειας πιο σύγχρονος) με εκείνον που περιγράφεται στην υπάρχουσα εκτίμηση άρα ως προς αυτό το θέμα δεν έχουμε μεταβολή του κινδύνου- προς το χειρότερο τουλάχιστον. Σε ό,τι αφορά την επέκταση, αφορά στην μετακίνηση του αποθηκευτικού χώρου και προσθήκη γραφείων, δηλαδή χώροι για τους οποίους συντρέχουν οι συνήθεις πηγές κίνδυνου που αναφέρονται ήδη στην μελέτη. Να υποθέσω λοιπόν πως η προσθήκη του νέου σχεδίου κάτοψης και μηχανολογικού εξοπλισμού με παράλληλη παραπομπή σε αυτά κατά την ανάλυση των κινδύνων μας καλύπτει;
  4. Δημοσίευση 24 Μάιος 2015 - 15:21 να ρωτησω και εγω κατι... ειμαι τεχνικος ασφαλειας και εγω αλλα δεν μου εχει ζητηθει απο την επιχηρησει να κανω μελετη εκτιμησης κινδυνου ουτε απο την επιθεωρηση που εχει ερθει 3 φορες ... βασικα δεν κανω γιατι ξερω οτι δεν προκειτε να πληρωθω ...ποιος εχει την ευθυνη αν ερθη η επιθεωρησει και την ζητησει καποτε και δεν υπαρχει ;;; φυσικα ουτε το βιβλιο ζητανε αλλα και αυτο εγω βαζω και τις δυο υπογραφες ... μαλλον τυπικη ειναι ύπαρξη σε πολλες επιχειρήσεις ... φυσικά σε επιχειρήσεις οπως τα ελπε εχει ουσιαστικό και σίγουρα καποιοι θα μπλέξουν αλλα σε αλλες περιπτωσεις δεν νομιζω να γινει τιποτα και δεν νομιζω να την ζητησει ποτε κανεις ... απο οτι θυμαμε καποτε ενας μηχανικος που δουλευε σε μεγαλο συσκευαστηριο δεν εκαν,ε παρολο που του την ζηταγε η διευθυνση, αν θυμαμε καλα τους ζηταγε 3 με 4 χιλιαδες δεν ξερω τι εγινε, απολύθηκα ... βασικά εναι ελαφρυντικό οτι δεν την εκανε ο ΤΑ επειδη δεν πληρωνοταν γιαυτη;;; -------------------------------------------------------- Δημοσίευση 26 Μάιος 2015 - 19:25 Αν δεν πληρωθείς δεν κάνεις τίποτα. Ο τζάμπας πέθανε (μαζί και η μάνα του). Σε ποιά περιοχή εργάζεσαι ? Η επιθεώρηση πάντα ελέγχει το βιβλίο γραπτών υποδείξεων και αν υπάρχει ΓΕΕΚ. Για την ΓΕΕΚ είναι υπεύθυνος ο εργοδότης. Αν δε σε πληρώνει, ας τη δώσει σε κάποιον εξωτερικό συνεργάτη να την κάνει . Το ίδιο ισχύει και αν δεν ξέρεις να την κάνεις -------------------------------------------------------- Καλησπέρα σας, Η ερώτησή μου είναι σχετική με την παραπάνω συζήτηση. Μου ανατέθηκαν προ μηνών καθήκοντα ΤΑ στην επειχείρηση που εργάζομαι. Υπάρχει ΓΕΕΚ από απότν προκάτοχό μου και ο εργοδότης δεν έχει ζητήσει νέα ΓΕΕΚ. Ωστόσο από την εκπόνησή της μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει κτιριακή επέκταση και προσθήκη μηχανολογικού εξοπλισμού. Σαν νέος ΤΑ έχω την υποχρέωση να εκπονήσω νέα ΓΕΕΚ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  5. Καλησπέρα σας, Πριν από μερικούς μήνες μου ανατέθηκαν από την επιχείρηση που εργάζομαι καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας. Ωστόσο, καθώς δεν έχω πείρα στο θέμα θα μου είναι ιδιαίτερα χρήσιμες κάποιες πληροφορίες σχετικά με την τήρηση του βιβλίου υποδείξεων. Με την ανάληψη των καθηκόντων άρχισα να συμπληρώνω ανελλιπώς σε μηνιαία βάση τις υποδείξεις στο υπάρχον βιβλίο του προκατόχου μου. Το πρόβλημα όμως είναι πως το βιβλίο αυτό δεν είναι θεωρημένο και έμαθα μόλις (απειρία γαρ...) πως η θεώρησή του είναι υποχρεωτική. Το ερώτήματά μου είναι τα εξής: Οφείλω να δημιουργήσω καινούριο βιβλίο υποδείξεων ή μπορώ να συνεχίσω στο υπάρχον; Θα προκύψουν κυρώσεις θεωρώντας το τώρα, μετά το πέρας μηνών από την ανάληψη καθηκόντων; Αν συνεχίσω σε καινούριο τι γίνεται με το παλιό και με τις καταχωρήσεις που έχω ήδη κάνει σε μη θεωρημένο βιβλίο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.