Μετάβαση στο περιεχόμενο

vaggelis71

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

vaggelis71's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1078817/to-neo-pd-gia-tin-apasxolisi-apofoiton-aei-kai-tei-sta-ploia Η υπόθεση αυτή τη στιγμή έχει φύγει από το Στε και είναι στο υπουργείο για να συνταχθει και να σταλεί στον ΠτΔ. Έτσι μου είπαν από το υπουργείο. Όπως είχα αναφέρει και πιο πάνω οι ηλεκτρολογοι μένουν ως έχουν ως ειδικότητα.
  2. Νομίζω η απάντηση μου ήταν σαφεστατη. Ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός δε γίνεται. Παμε πάλι. Προς στιγμή ο νόμος σας έδωσε αυτό το δικαίωμα. Ο νόμος δεν εφαρμόστηκε ποτέ στη πράξη γιατί έχει ασαφειες. Δημιουργήθηκε μια ομάδα επιτροπής για να καθορίσει τα μαθήματα που θα δίνουν οι μηχανολογοι ΑΕΙ /ΤΕΙ στην αν ώστε να πάρουν το δίπλωμα του 3ου. Δεν έχει αλλάξει το προεδρικό διάταγμα ακόμα αλλά απ ότι ακούγεται θα δίνουν μαθήματα μόνο οι απόφοιτοι ΤΕΙ. Και θα δίνουμε μαθήματα με την αιτιολογία ότι οι μηχανολογοι με τους αενιτες δεν έχουν ακριβώς τα ίδια μαθήματα,αρα με κάποιο τρόπο πρέπει αυτά τα μαθήματα να καλυφθούν. Οι ηλεκτρολογοι είναι άλλη ειδικότητα. Αποφάσισε η επιτροπή ότι δεν θα έχει το δικαίωμα να παίρνουν το δίπλωμα του τρίτου μηχανικού. Αυτά μου είπαν από την πεμεν που είχαν μέσα στην επιτροπή άνθρωπο. Νομίζω ότι κάνεις πλάκα ότι λες ότι έστειλες mail στο υπουργείο και περισσότερη πλάκα θα έχει αν περιμένεις να σου απαντήσουν. Μάλλον δεν πρέπει να έχεις κάποιον ναυτικό στην οικογένεια σου. Αν ξεκινήσεις με την λογική '' να κάτσω κάποια χρόνια '' δε θα βγάλεις ούτε δίμηνο όταν θα μπεις σε μηχανοστασιο.
  3. Όλα είναι σχετικά. Υπάρχουν πολλοί που είναι στις '' λαμαρινες '' και θα είναι χρονια. Κακά τα ψέματα σε αυτόν τον τομέα είμαστε αρκετά δυνατοί. Επειδή καταγομαι από ναυτική οικογένεια μπορώ να πω ότι συμφωνώ, η θάλασσα είναι πολύ δύσκολη, παρα πολύ δύσκολη,αλλα έχει και θετικά. Ένα από αυτά είναι οι μισθοί και οι προοπτικές. Εφόσον βέβαια διαθέτεις....
  4. εγώ φίλε έχω ακούσει ότι όσα παιδιά είχαν συμπληρωμενη υπηρεσία και ήταν από το πολυτεχνείο το πήραν το δίπλωμα του τρίτου μηχανικού. Πάντως σου λέω κιόλας ότι να ναι, γιατί και εγώ έχω πάει στο υπουργείο και μου έχουν πει ότι δεν ξέρουν τίποτα εκείνοι.
  5. ενφια δεν έχω... Νοίκι έχω. Βέβαια δεν έχω λεφτά για να πληρώνω κάθε μήνα νοίκι, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Η Μαρία δε με αφήνει. Άλλωστε πλούσιος είμαι και εγώ (στα αισθήματα)
  6. ενφια δεν έχω... Νοίκι έχω. Βέβαια δεν έχω λεφτά για να πληρώνω κάθε μήνα νοίκι, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Η Μαρία δε με αφήνει. Άλλωστε πλούσιος είμαι και εγώ (στα αισθήματα)
  7. Αυτό φίλε έχει αλλάξει και για τους αποφοιτους πολυτεχνειου. Όλοι πια χρειάζονται 12 μήνες θαλάσσια υπηρεσία. Εγώ πήγα να κάνω χτες μια αίτηση σε μια πολύ μεγάλη εταιρεία της ποντοπορου ναυτιλίας και ο αρχικαπετανιος εκεί με ανέτρεψε εντελώς. Μου είπε κάνε την αίτηση αλλά χλωμό το κόβω γιατί δεν από πληροφορίες που έχει ( αν θέλουμε το πιστεύουμε) ο νόμος 141/2014 δε πρόκειται ν'αλλαξει και τσάμπα προσπαθώ. Άλλωστε μου είπε ότι οι εταιρείες δεν παίρνουν πια μηχανολογους για δοκιμους γνωρίζοντας το πρόβλημα που υπάρχει. Μου είπε εργαζεσαι? Του απαντάω ναι. Μου λέει τότε προσπάθησε να κρατήσεις τη δουλειά σου,γιατι δύσκολα θα αλλάξουν τα πράγματα. Χαχα.. Ωραίος ο τύπος. Πήρα τηλ την πεμεν και τους ανέφερα τα παραπάνω και μου λένε ότι ο τύπος η δε ξέρει τι του γίνεται ή απλά δεν ήθελε να πάρει δοκιμο εκτός αεν. Μου είπαν ακριβώς τα ίδια όπως του φίλου και ότι λογικά το π.δ. Θα έχει ψηφιστει κατά το Μάρτιο. Συμπέρασμα :Ότι να ναι!!! Αντίο ζωή!!!
  8. Καλημέρα παιδιά . Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει. Εάν ας πούμε κάνω την υπηρεσία ως δοκιμος στην ακτοπλοΐα και μετά δε μείνω γιατί είναι πολύ δύσκολο να μείνεις στην ακτοπλοΐα απ'οσο γνωρίζω χωρίς γνωστό( μάλλον χωρίς γνωστό και για δοκιμος είναι να μπεις) μετά είναι δύσκολο να μεταπηδησεις στη ποντοπορο; Τυπικά γίνεται, αλλά οι εταιρείες πως σε βλέπουν μετά όταν έχεις 12 μήνες θαλάσσια υπηρεσία μόνο στην ακτοπλοΐα;
  9. Εννοείται πως είναι άδικο. Όχι όμως μόνο για εμάς αλλά και για τα παιδιά από ΑΕΙ. Πέρα για πέρα άδικο και αυτό τους τονισα στη πεμεν και συμφώνησαν . Πιστεύω φίλε θα βρεθεί λύση. Εγώ τώρα θα βγάλω τα σωστικα και εταιρεία έχω βρει. Θα πάρω από το υπουργείο το κεπ αν δε κάνω λάθος και θα μπαρκαρω. Και μετά θα μου πουν ότι κοβεσαι? Εντάξει κάτι θα γίνει. Τους λέω εκεί στο υπουργείο αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε καμιά χώρα τύπου Συρία, Μπαγκλαντες, Πακιστάν ααα α ναι και στην Ελλάδα. Πάντως να μπαρκαρουμε από ότι μου είπαν στο υπουργείο μπορούμε κανονικά.
  10. Αυτό φίλε μάλλον πρέπει να είναι ράδιο αρβύλα. Εγώ πήρα τηλ στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ και μου είπαν ότι μέσα στον Οκτώβριο θα συνεδριάσει η επιτροπή και να προτείνει αλλαγή του άρθρου 35.Αλλά και να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να ψηφιστεί,που σημαίνει θα πάρει κάποιους μήνες. Εγώ τώρα θα βγάλω τα σωστικά. Από το υπουργείο μου είπαν ότι έχουν κοπεί όλοι στη διαδικασία αναγνώρισης και ΑΕΙ και ΤΕΙ.Δεν ξέρω λοιπόν αν υπάρχει θέμα εδώ απαξίωσης των τει.Τώρα όσον αφορά την αντιστοιχία με την ΑΕΝ μηχανικών,προφανώς και δεν είναι ίδιες σχολές,άρα δε γίνεται να είναι και ίδια τα μαθήματα. Εγώ κατέβασα το πρόγραμμα σπουδών μιας ΑΕΝ μηχανικών και το αντίστοιχο της δικής μου.Προφανώς και δεν είναι η ιδια,αλλά είναι παρόμοια. Αρκετά μάλιστα. Άρα από που προκύπτει ότι θα δώσουμε 10-13 μαθήματα?Και ότι αυτό θα γίνει μόνο για τους απόφοιτους των Τει?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.