Μετάβαση στο περιεχόμενο

sars

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ναυπηγός Μηχανικός

sars's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

8

Φήμη στην κοινότητα

  1. "Συνάδελφοι ποιο είναι το υλικό το οποίο πρέπει να μελετήσουμε? Παρακολουθήσατε κάποιο σεμινάριο?" Η ύλη είναι η επίσημη του ΤΕΕ. Δίνεται μαζί με τις ΤΟΤΕΕ από τα ΚΕΚ που κάνουν τα σεμινάρια για Ενεργειακούς Επιθεωρητές. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου από εγκεκριμένο ΚΕΚ καθώς και το πιστοποιητικό που θα σου δώσει είναι απαραίτητα για να μπορέσεις να συμμετέχεις στις εξετάσεις.
  2. ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Όσα θυμάμαι από αυτά που έτυχαν σε εμένα στην χτεσινή εξέταση (15-10-2015) Το κόστος ενός ηλιακού συλλέκτη για τετραμελή οικογένεια με δεξαμενή 160lt Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ δύο κατακόρυφων γεω-εναλλακτών.(7m). Νυχτερινός αερισμός ,πότε είναι πιο αποδοτικός (δομικό στοιχείο μεγάλης θερμικής μάζας,μεγάλη διακύμανση θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας.) Τοίχος Trombe και τι απόχρωση στην επιφάνεια του δομικού στοιχείου είναι πιο αποδοτική στην αποθήκευση και την μετάδοση της θερμότητας.(σκούρα) Ποσοστό συμμετοχής στην εκπομπή CO2 των κτιρίων στην Ελλάδα .(43%). Πόσα KW αποδίδει 1m2 φωτοβολταϊκού στοιχείου. Βάσει ποιας θερμοκρασίας ρυθμίζεται η θερμοστατική κεφαλή .(του αέρα του χώρου) Σε δικέλυφη τοιχοποιία που στο εξωτερικό στοιχείο υπάρχουν οπές με τι ισούται η Rδ.(Rδ=Ri). Τι αποτρέπεται με την χρήση του φράγματος υδρατμών στα δομικά στοιχεία.(Η συμπύκνωση υδρατμών στο εσωτερικό του δομικού στοιχείου). Αυτές είναι που θυμάμαι από την Β1 ενότητα της προαιρετικής ύλης. Από την Β2 ενότητα δεν θυμάμαι ακριβώς τις ερωτήσεις για αυτό και δεν τις γράφω,αλλά με δυσκόλεψαν λιγότερο και οι ΤΟΤΕΕ που σου δίνουν στο desktop είναι χρήσιμη . Η πρακτική άσκηση ήταν κατοικία και οι απαντήσεις ήταν πάλι πολλαπλής επιλογής από τρεις πιθανές.Επομένως εγώ τουλάχιστον δεν χρειάστηκε να κάνω σχεδόν κανέναν υπολογισμό. Συμπέρασμα γενικό χρειάζεται διάβασμα και εξάσκηση στο ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ και όσο αναφορά την εξέταση πολύ προσοχή σε αυτό που σου ζητάει η εκφώνηση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.