Μετάβαση στο περιεχόμενο

kouzinikos

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Κουβαράς

kouzinikos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν το έχω δει αυτό αλλά μπορείς να το εμπιστευτείς εάν είναι από βιβλιογραφία ή άλλος αξιόπιστος και δοκιμασμένος εμπειρικός τρόπος. Γνωστός κατασκευαστής προτείνει πρακτικό υπολογισμό του όγκου όπου το Vδοχ = ((Vδιαρροών * k) / 4) * ((Pmax +1)/(Pmax - Pmin) σε λίτρα. k= 1 για αντλίες έως 1hp, 1,5 για 2,5 - 4 hp, 2,5 για 5-8 hp Pmax & Pmin σε bar Γενικότερα δεν απαιτείται πάντα να τοποθετηθεί πιεστικό δοχείο και για πολλούς έμπειρους μηχανικούς θεωρείτε άχρηστο - δεν συμφωνώ 100%.
  2. Όπως φαίνεται κάτι δεν πήγε καλά κατά την πρώτη επίσκεψη του πραγματογνώμωνα. Δεν πρέπει να βιαζόμαστε να συμπεράνουμε αφού μπορεί οι αιτίες να είναι συνδυασμός ατυχυμάτων ή παραλέιψεων. Πάντως σίγουρα η καύση του φυσικού αερίου ήταν ατελής αφού σε μια εγκατάσταση με μέσης ποιότητας λέβητα-καυστήρα πετυχαίνεται άνετα να έχουμε κάτω από 100ppm στην έξοδο των καπναερίων. Επίσης όταν μειωθεί η παροχή αερίου προς το δίκτυο μας πρέπει να υπάρχει πρεσοστάτης χαμηλής πίεσης στην είσοδο του καυστήρα που θα κόψει αυτόματα τη λειτουργία του για την αποφυγή της υψηλής περίσσειας αέρα. Σε μεγάλες εγκαταστάσεις τοποθετείται και πρεσοστάτης υψηλής πίεσης αερίου. Όλα αυτά ξαναφέρνουν στο προσκήνιο τις ελλείψεις πραγματικού ελέγχου μετά την παράδοση σε λειτουργία των Η/Μ εγκαταστάσεων είτε είναι λεβητοστάσιο, είτε πυροσβεστικό, υποσταθμός Μ.Τ., Κ.Κ.Μ. και πάει λέγοντας. Κρίμα και πάλι.
  3. Το 3,8 είναι λίτρα ανά λεπτό ή 1 γαλόνι ανά λεπτό και προτείνεται από τον NFPA. Δεν σχετίζεται με τη διατομή σωλήνας ή το συνολικό μήκος δικτύου, αλλά με τις διαρροές που προκαλούν την απώλεια πίεσης. Η αντλία μας θα πρέπει να δίνει αυτή την παροχή και εάν αυτή δεν επαρκεί θα πρέπει να επιλέξουμε μια που θα μας καλύπτει τουλάχιστον εντός 10 λεπτών. Βέβαια πρώτα θα έχει υπολογίσει ο μελετητής τις μέγιστες επιτρεπτές απώλειες του δικτύου που έχει να κάνει με τον αριθμό των συνδέσεων σωλήνων, εξαρτημάτων & εξοπλισμού (1,89 λίτρα ανά ώρα για 100 συνδέσεις ανεξαρτήτως διατομής) κ.α. Καλύτερα η επαναπλήρωση από την αντλία να γίνεται αργά εντός των ορίων παρά να γίνεται γρήγορα με συνέπεια πλήγματα στο δίκτυο.
  4. Εάν θέλεις να βρεις χρήσιμες πληροφορίες για τις αντλίες πυρόσβεσης βρες τον NFPA20. Οι αντλίες jockey είναι διατήρησης της επιθυμητής πίεσης από απώλειες διαρροών του δικτύου όπως έγραψε και ο συνάδελφος. Ο αποδεκτός χρόνος κάλυψης των απωλειών είναι τα 10 λεπτά ή 3,8 l/m. Φυσικά εσύ γνωρίζεις το μέγεθος του δικτύου. Η περιοχή λειτουργίας της είναι πάνω από της κύριας αντλίας συν την στατική του δικτύου. Αξίζει το κόπο/κόστος εάν ασχολείσαι με τη πυρόσβεση να έχεις τον NFPA.
  5. Σίγουρα όπως έγραψαν οι συνάδελφοι είναι εφικτό αλλά τεχνικά μη αποδεκτό από τους κανονισμούς. Τουλάχιστον κάνε μια αμπερομέτρηση του φορτίου στον πίνακα διανομής. Φόρτωσε τον με τις νέες καταναλώσεις και παρατήρησε την απόκριση του μικροαυτόματου ώστε να βεβαιωθείς ότι είναι ευαίσθητος στην υπερφόρτωση. Διαφορετικά μπορεί να έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις στο μέλλον! Πιθανό είναι να χρειάζεται αντικατάσταση με ποιοτικότερο ή νεότερο υλικό.
  6. Σχεδόν πάντα στην ωρομέτρηση η χρέωση γίνεται ανεξάρτητα από τη λειτουργία του καυστήρα. Όσο υπάρχει ζήτηση από τον καταναλωτή (ανοικτός θερμοστάτης) γίνεται χρέωση. Σε πρόχειρες εγκαταστάσεις ο καταναλωτής δεν προφυλάσεται ούτε από την περίπτωση βλάβης του καυστήρα και μπορεί να χρεώνεται για ώρες ζήτησης που η κεντρική θέρμανση δεν είχε ζεστό νερό προς τα θερμαντικά σώματα ή τα boiler. Είναι άδικος τρόπος κατανομής δαπάνης αλλά υπάρχουν τρόποι βασικής προφύλαξης και εξορθολογισμού. Ψάξε την εγκατάσταση και μάθε το σύστημα από το μηχανικό ή τον κατασκευαστή.
  7. Από όσα περιγράφεις η θερμομόνωση της καπνοδόχου δεν ήταν ικανοποιητική, ο λέβητας είχε αρκετά χαμηλή θερμοκρασία καυσαερίων και η διαστασιολόγιση έγινε με παλαιότερη μέθοδο (μη πιεστικούς λέβητες). Οι χαμηλές θερμοκρασίες καυσαερίων είναι παράγοντας (ένας από όλους) καλής απόδοσης αλλά προϋποθέτουν καλή καπνοδόχο, δηλαδή σωστές διαστάσεις και θερμομόνωση.
  8. Συνάδελφε, επειδή όπως έγραψε ο διαχειριστής της πολυκατοικίας σου...έχετε ανεξάρτητη χρέωση... σε συμβουλεύω να προσέξεις εάν η χρέωσή σου με ωρομετρητή ή θερμιδομετρητη. Στη πρώτη περίπτωση χαμήλωσε λίγο το θερμοστάτη σου π.χ. στους 60C διαφορετικά η χρέωση σου θα είναι υπέρογκη. Η δεύτερη μέθοδος του θερμιδομετρητή σε προστατεύει γιατί η ενέργεια που θα καταναλώνεις λόγω μικρής ΔΤ είναι χαμηλή. Επίσης σε ώρες χαμηλής ζήτησης το σύστημα μπορεί να θερμάνει το boiler έως και τη μέγιστη θερμοκρασία του θερμοστάτη καυστήρα με άνεση. Το πιο σημαντικό είναι να εξακριβώσεις τη μέθοδο χρέωσης...
  9. Η καπνοδόχος με τα στοιχεία που δίνεις θα πρέπει να είναι Φ180 και φυσικά με κατάλληλη θερμομόνωση. Η διπλού τοιχόματος θα ήταν μια καλή λύση. Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητα σας στο προφίλ σας ,ευχαριστώ ZaXoYs
  10. Συνάδελφοι, Ο υπολογισμός του συστήματος γίνεται σύμφωνα με τον NFPA12 και ο τοπικός πίνακας κατάσβεσης με τους ανιχνευτές (1 καπνού και 1 θερμοδιαφορικός στην ίδια ζώνη) να είναι πιστοποιημένος για αυτή τη χρήση. Όλες οι σωληνώσεις (άνευ ραφής) και τα εξαρτήματα θα πρέπει να έχουν αντοχή σε υψηλές πιέσεις με κατάλληλα πιστοποιητικά. Το CO2 είναι φθηνότερο από το Inergen (IG541) το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως σε data centers ή όπου εργάζεται κόσμος. ********** Ας αποφεύγουμε, όσο είναι δυνατόν, την αναφορά σε εμπορικές εταιρείες. CostasV
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.