Μετάβαση στο περιεχόμενο

Thanashs

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου

Thanashs's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Και εδώ ειναι το μεγάλο θέμα με ποιο τροπο μπορω να μάθω ποιες δραστηριότητες δεν έχουν απαίτηση αδειοδότησης ;;;; Στα σίγουρα ... http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26519&subid=2&pubid=113395196 http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/25212/gia-poies-epixeiriseis-xreiazetai-mono-ypeythyni-dilosi-gia-tin-adeia-leitourgias
  2. Απο το 2012 τους ψάχνω προσπαθώντας για επεικοινωνια και τις απαντήσεις τις φαντάζεστε " εγώ δεν έχω προβλημα το έχω νοικιασμενο , μπα δεν ισχύει αυτό που λες , άλλοι μου το έκλειναν στα μούτρα" , και 2 που κατάφερα να βρω με ξενοικιαστα αφού έκανα τον ντετέκτιβ για να τους βρω ήταν οικονομικά εξαθλιομενοι ωστε να συμπορευτουν. Εστω και με το ζόρι να ενεργοποιηθούν οι "βολεμένοι" όφελος θα υπάρξει . Αλλα βλέπεις ακόμα και η καταγγελια έχει κολλήσει στα γρανάζια ...
  3. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Μήπως γνωρίζεις πως θα μπορούσα να ξεκινήσω την διαδικασία στο δοιηκητικο Πρωτοδικείο; Και τι χαρακτηριστικά θα πρεπει να αναζητισω για την εύρεση του δικηγόρου που θα αναλάβει την υπόθεση. Γιατι ως τώρα με όσους δικηγόρους έχω μιλήσει ήταν χαμένος χρόνος. Επεισεις δεν έχω καταφέρει να βρω τους υπόλοιπους γείτονες κάποιοι τα έχουν ενοικιαζόμενα οπότε δεν ασχολούνται και κάποιοι άλλοι ειναι παραδωμένοι στο φόβο του να τα βάλουν με το ΚΡΑΤΟΣ. Σε μια φάση απόγνωσης για να βρω συμμάχους έκανα και καταγγελια σε Ολλα τα καταστήματα όπου λειτουργούν εκτός πλαισίου με το παραπάνω ΠΔ στην υπηρεσία της πολεοδομίας αλλα 3 μήνες τώρα δεν έχω απάντηση και όσες φορές καλώ δε σηκώνουν κάν το τηλέφωνο στο αρμόδιο γραφείο.. Πραγματικά δε καταλαβαίνω γιατι υπάρχει αυτή η δέσμευση. Αλλα όπως και να έχει ακολουθεί την γενική υπερνομια που χαρακτηρίζει την χώρα μας .
  4. Είμαι κάτοχος καταστήματος 68 τμ επί της λεωφόρου Αρδηττού στο Μετς εβρισκόμενο σε πολυκατοικία κατασκευής του 1970. Το κατάστημα αυτό από όταν ανήκε στον πατέρα μου ήταν μισθωμένο σε εμπορικές επιχειρήσεις. Η τελευταία μίσθωση ξεκίνησε το 1989 και έληξε το 2012. Τότε αποφάσισα να το εκμεταλλευτώ ο ίδιος με σκοπό να ανοίξω μίνι μάρκετ όπου και συνειδητοποίησα ότι από το 1993 υπάρχει προεδρικό διάταγμα (1150Δ 93) που ουσιαστικά απαγορεύει οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα σε όλα τα καταστήματα με πρόσοψη στη λεωφόρο Αρδηττού επιτρέποντας αποκλειστικά τη Χρήση κατοικίας, γραφείου ή ιατρείου με την προϋπόθεση ότι η οικοδομή αποτελείται τουλάχιστον από 50% κατοικίες με αποτέλεσμα να μη μπορέσω να ανοίξω την επιχείρηση στο κατάστημα που κληρονόμησα από τους γονείς μου αφού σύμφωνα με το επίμαχο προεδρικό διάταγμα θα ήμουν παράνομος. Το αποτέλεσμα είναι ότι οποίο Μαγαζί κλείνει λόγο της κρίσης δεν μπορεί να ξανά λειτουργήσει νόμιμα ενώ είναι υποχρεωμένο να πληρώνει φόρους επιβαρημένους με συντελεστή εμπορικότητας ενώ είναι αδύνατη η εμπορική εκμετάλλευση του λόγο του συγκεκριμένου καθεστώτος. Σε κανένα δρόμο της περιοχής δεν ισχύει τέτοιος αυστηρός περιορισμός πχ (βουλιαγμένης, Καλλιρόης, βασιλέως Κωνσταντίνου). Έπεισες το επίμαχο προεδρικό διάταγμα που αναφέρω λέει ρητά ότι Όλα τα κέντρα διασκέδασης της περιοχής θα έπρεπε να κλείσουν εντός 5ετιας δλδ το 1998 αλλά ακόμα λειτουργούν κανονικά. Όπως έπεισες λειτουργούν κανονικά και διάφοροι τολμηροί που άνοιξαν επιχειρήσεις σε οικοδομικά τετράγωνα με πρόσωπο επί τις Αρδηττού αγνοώντας το επίμαχο προεδρικό διάταγμα και την πολεοδομία λειτουργώντας παράνομα αρκετά χρόνια τώρα. Αλλά και παλαιές επιχειρήσεις που είχαν ξεκινήσει τη λειτουργία τους πριν το 1993 και συνεχίζουν μέχρι σήμερα, προσφέροντας και αυτές θέσεις απασχόλησης και υπηρεσίες στη περιοχή. Εχει κανείς να προσφέρει συμβουλή ως προς 1 Με πια διαδικασία θα μπορούσε να αναθεωρηθεί ή καταργηθεί το προεδρικο διάταγμα ; 2 πως θα μπορούσα να μάθω τι επιτρέπεται να γίνει το Μαγαζι μου εκτός απο γραφείο ή κατοικία; 3 θα μπορούσα να το μετέτρεψω σε παρκινγκ , γυμναστήριο , η να βάλω αυτόματο πωλητή ή οποία άλλη ιδέα μπορεί να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο ή και αλλα μαγαζια στη περιοχή γιατι πραγματικά αυτό που συμβαίνει είναι καταστροφή . Ευχαριστώ ..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.