Μετάβαση στο περιεχόμενο

M_Kostas

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by M_Kostas

  1. Για καποιον που θελει να μπει στον στιβο του επαγγελματος, οπως εγω, και ερχεται σε επαφη πρωτη φορα με ολο αυτο, θεωρω πως οι απαντησεις σου βοηθουν παρα πολυ ανεξαρτητως αν μπορω να βρω στο forum ακομα μεγαλυτερες βοηθειες. Η τελευταια σου απαντηση μου εδωσε πολυ τροφη και αρχισα ηδη να ψαχνω ολα αυτα τα οποια ανεφερες. Σε ευχαριστω παρα πολυ. Καλη συνεχεια.
  2. Κωνσταντινε σε ευχαριστω παρα πολυ για ολες τις απαντησεις. Ολες σου οι απαντησεις ηταν υπερπολυτιμες καθως φαινεται πως γνωριζεις το αντικειμενο. Ακομα πιο ευχαριστο ομως ειναι το γεγονος οτι εισαι διατεθειμενος στο να δωσεις αυτες τις χρησιμες απαντησεις-πληροφοριες. Γεγονος ειναι οτι και εγω μονο το autocad ξερω να χειριζομαι σε ικανοποιητικο βαθμο και πως δεν εχω καθολου επαφη με εξιδεικευμενο λογισμικο οπως το fine της 4m που ανεφερες. Εστειλα ενα αιτημα στην tisoft και δοκιμαζω μια trial εκδοση αλλα δε βλεπω να μαθαινω και πολλα. Επισης δεν εχω και ολα αυτα τα χρηματα που ζητουν (τοσο η 4m οσο και η tisoft) για να μπορεσω να τα αγορασω. Χωρις να θελω να σε κουραζω περισσοτερο, θα σε παρακαλουσα, εαν γνωριζεις καλη βιβλιογραφια με μελετες καθως και το πως πραγματοποιουνται βημα-βημα, να μου εστελνες καποιους τιτλους. Σε ευχαριστω και παλι.
  3. Ανοιξα αυτο το θεμα γιατι αυτη την στιγμη εργαζομαι σε μια εταιρεια που δεν εχει καμια σχεση με το επαγγελμα του μηχανικου και της μηχανολογιας γενικοτερα. Ομως επειδη ο λογιστης μου με ενημερωσε οτι μπορω να εργαστω και σαν ελευθερος επαγγελματιας και μαλιστα οτι μπορω να παρω και απαλλαγη απο το τεβε (τωρα ΟΑΕ) διοτι εχω πληρη καλυψη στο ικα, σκεφτομαι σοβαρα, επειδη αγαπω αυτο που σπουδασα (μηχανολογος μηχανικος τε) να αρχισω να το κανω παραλληλα με την εργασια που κανω τωρα. Οποτε με βαση τα παραπανω, ολα τα σχολια σας ειναι καλοδεχουμενα γιατι θα ηθελα να μαθω οσο δυνατον περισσοτερα γι αυτα με τα οποια μπορω να ασχοληθω. Σε δευτερη φαση, θα ηθελα να ρωτησω αν αρχικα, ειναι απαραιτητητη η αγορα ενος τεχνικου λογισμικου καθως και πιο ειναι το καλυτερο απο πλευρα χειρησμου. Ευχαριστω.
  4. κριμα, και εγω πιστευα πως θα σταματησουμε να ειμαστε παιδια ενος κατωτερου θεου..σε ευχαριστω και παλι...
  5. χαχαχα...και εγω που βλεπω τι εχω κανει ψιλοπεθανα στο γελιο...μη με παρεξηγητε παιδια, ειμαι πολυ καινουργιο μελος στη σελιδα, θα το βρω που θα παει; σε ευχαριστω πολυ για την υποδειξη...
  6. Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Θα ηθελα επισης να σε ρωτησω γιατι ΟΧΙ για τα ηλεκτρολογικα; Συμφωνα με το πδ 108 του 2013 και προχωροντας σε αναγγελια (η καπως ετσι), δεν αποκταμε καποια λιγα δικαιωματα ενασχολησης με τα ηλεκτρολογικα; Αν δεν κανω λαθος μπορουμε να ασχοληθουμε με την Α' ειδηκοτητα της 2ης Ομαδας των ηλεκτρολογικων. Σε ευχαριστω και παλι.
  7. Γεια σε ολους σας. Θα ηθελα να ρωτησω αν ενας πτυχιουχος μηχανολογος τε μπορει να ασχοληθει αυτονομα με τις παρακατω μελετες: -Αδειες λειτουργιας καταστηματων. -Μελετες πυρασφαλειας. -Μελετες πισινων. -Μελετες θερμανσης-ψυξης-κλιματισμου. -Ηλεκτρολογικες μελετες μικρης κλιμακας. -Μελετες-υπηρεσιες τεχνικου ασφαλειας. Ευχαριστω εκ των προτερων.
  8. Πιστεύω πως το χαμαλίκι υπάρχει σε όλες τις δουλειές..άλλες φορές λιγότερο άλλες περισσότερο...αν αυτό εμπεριέχεται σε μια δουλειά που θα μπορέσω να έχω στήσει εγώ τότε είμαι έτοιμος να το δεχτώ...σε ευχαριστώ για την επισήμανση...
  9. Τα κοιτάζω και τα ψάχνω όλα όσο μπορώ...σε ευχαριστώ για την συμβουλή...
  10. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου πείς δύο λόγια ακόμα για τις κατηγορίες που μου ανέφερες; Τι ακριβώς μπορώ να κάνω στον τομέα της βιομηχανίας ή τον κατασκευαστικό κλάδο; και τι ακριβώς περιλαμβάνει ο κατασκευαστικός κλάδος; Ίσως γίνομαι λίγο κουραστικός αλλά θέλω να τα κάνω πιο συγκεκριμένα μέσα μου για να ξέρω που βαδίζω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  11. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου. Όσον αφορά αυτά που μου τόνισες, δεν πιστεύω πως είμαι ακόμα σε θέση να υπολογίσω τον προυπολογισμό καθώς δεν γνωρίζω τα μελλοντικά μου έσοδα και εδώ μπαίνει το θέμα των επαγγελματικών μου δικαιωμάτων γιατί δεν ξέρω αν θα αποτελέσουν τροχοπέδη σε ένα πιθανό κλείσιμο μιας δουλειάς. Πάντως εαν γνωρίζεις γενικά στοιχεία για το εύρος του αντικειμένου της εργασίας μας καθώς και κάποια σχετικά μηνιαία έξοδα-έσοδα, θα σου ήμουν ευγνώμον αν μπορούσες να τα αναφέρεις. Σε ευχαριστώ και πάλι.
  12. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ συνάδελφε τόσο για τον κόπο, όσο και για την τεκμηριωμένη απάντησή σου. Όλα τα link και ιδιαίτερα αυτά της ελινυαε με τα αρχεία pdf βοηθούν και απαντούν σε πολλά μου ερωτήματα. Βέβαια πρόλαβα να ρίξω μόνο μια γρήγορη ματιά γιατί όπως τόνισες και εσύ θέλουν αρκετό διάβασμα. Και επειδή όπως είπες, στην χώρα αυτή χρειάζεται πολύς κόπος για να αποκτήσεις τα αυτονόητα, εύχομαι σε όλους εμας που σπουδάσαμε αυτό που αγαπάμε, να βρίσκουμε την δύναμη να συνεχίζουμε. Ευχαριστώ και πάλι.
  13. Γειά σε όλους σας, είμαι καινούργιο μέλος στην μεγάλη παρέα αυτού του site και σχετικά νεοπτυχιούχος μηχανολόγος μηχανικός τε (πήρα το πτυχίο μου το καλοκαίρι που πέρασε). Μέσα σε όλη αυτην την κρίση που ταλαιπωρεί την χώρα αυτη όλα αυτα τα τελευταία χρόνια, προσπάθησα να βρω με κάθε τρόπο μια δουλειά σχετική με το αντικείμενο της μηχανολογίας αλλά όλες οι προσπάθειες μέχρι τώρα δεν απέδωσαν καρπούς. Τελικά βρήκα μια δουλειά η οποία δεν έχει καμία σχέση με αυτο που σπούδασα και που δεν μου αρέσει καθόλου. Έτσι γεννάται το ερώτημα για το αν πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω σε κάτι που δεν μου αρέσει ή αν πρέπει να βρώ το θάρρος να ξεκινήσω κάτι δικό μου που θα μου αρέσει και θα το αγαπώ. Επειδή βλέπω πως πάρα πολύ συμμετέχοντες στο site αυτό γνωρίζουν πολλά πράγματα για το ελεύθερο επάγγελμα θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις. 1) Τελικά σήμερα ποια είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα για τους μηχανολόγους μηχανικούς των τει; 2) Τα όποια επαγγελματικά δικαιώματα υπάρχουν, αναβαθμίζονται με την πάροδο του χρόνου ή με την ανάλογη επαγγελματική εμπειρία; Αν ναι, τότε πόσο χρόνο θέλει ή πως αποδικνύεται η επαγγελματική εμπειρία; 3) Τι δικαιώματα έχεις ενας μηχανολόγος μηχανικός σε ηλεκτρολογικά (μελέτη-εγκατάσταση), αυτοματισμούς και φ/β; 4) Με την απόκτηση της άδειας έναρξης επαγγέλματος, θα χρειαστεί να κάνω κάτι για να αποκτήσω άλλες σχετικές άδεις με το επάγγελμα ή θα μπορώ να δουλέψω κανονικά σε όλο το αντικείμενο του μηχανολόγου; Δηλαδή πχ, θα μπορώ κατευθείαν να δουλέψω και ως τεχνικός ασφάλειας ή γι αυτό θα χρειαστεί η απόκτηση κάποιας άλλης άδειας; 5) Αξίζει κάποιος να προσπαθήσει να μπεί σε ένα πανεπιστήμιο ώστε να μην υπάρχουν όλα αυτά τα παραπάνω προβλήματα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.