Μετάβαση στο περιεχόμενο

MrChrisss

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

623 profile views
  • axoul

MrChrisss's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δυστυχώς steelman δεν ξερω να σου απαντήσω γιατί θα μιλήσω εκ του ασφαλούς. Αλλά νομίζω μας κάλυψε ο laxanos
  2. Laxanos, αρχικά ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Με το "δεν καταλαβα Χριστό" υπερέβαλα. Έχω βρει μαθηματα μεσα στα οποια έπιασα το νόημα και είναι to the point πανω σε αυτό που θέλω να προσκομίσω. Απλά πχ όταν μου αναφέρεται στην περιγραφή "μέθοδος Galerkin" ή "Δοκός Timoshenko" είναι κάτι το οποίο δε γνωρίζω! Εκεί ήθελα να καταλήξω. Δε θεωρώ ότι δεν έχω τις γνώσεις που χρειάζεται για να αντεπεξέλθω.
  3. Steelman όσον αφορά για Ελλάδα τα πράγματα θεωρώ για τα συγκεκριμένα μεταπτυχιακά είναι νεκρά. Για το εξωτερικό, ήδη έχεις ένα ισχυρό πτυχίο το οποίο ειναι 5ετές οπότε σίγουρα έχεις προβάδισμα σε σύγκριση με τους υπόλοιπους. Για τη συγκεκριμένη κατεύθυνση φαντάζομαι έχει σχέση σε ποια χώρα θα πας. Για παράδειγμα αν πας Ιταλία που είναι σεισμογενής χώρα θα εκτιμηθεί πάρα πολύ το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, αν πας Σουηδία θαρρώ όχι τόσο. Μιλάω πάντα εκ του ασφαλούς. Άποψη μου πάντα είναι μην κοιτάς τι έχει περισσότερη απορρόφηση κλπ, αλλά κάνε αυτό που σου αρέσει περισσότερο. Αν ασχοληθείς όλο και κάπου θα βρεις δουλειά και στην πορεία θα μπορέσεις να εξελιχθείς .
  4. Καλησπέρα και από εμένα. Έχω δει ότι έχουν γίνει κάποια ποστ για αυτά τα δύο μεταπτυχιακά, αλλά θεώρησα καλύτερο να ξεκινήσω ένα νέο θέμα. Τώρα τελειώνω τις σπουδές μου ως πολιτικός μηχανικός στο Α.Π.Θ. και κατάφερα να διεκδικήσω θέση και στο Α.Σ.Τ.Ε ( Αειφόρος Σχεδιασμός Τεχνικών Έργων έναντι σεισμού και άλλων φυσικών κινδύνων Α.Π.Θ.) και στο Δ.Σ.Α.Κ. (Δομοστατικός Σχεδιασμός και Ανάλυση Κατασκευών Ε.Μ.Π). Το πρόβλημα μου είναι το εξής.Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς το αντικείμενο σπουδών του Δ.Σ.Α.Κ. Καταλαβαίνω ότι εξετάζει τις κατασκευές ένα σεισμού μέχρι ένα σημείο, αλλά τι παραπάνω από αυτό ; Μπαίνω στο πρόγραμμα σπουδών, αλλά τόσο οι τίτλοι των μαθημάτων όσο και η περιγραφή τους, είναι τόσο θεωρητική που δεν καταλαβαίνω Χριστό. Επί του πρακτέου λοιπόν, τι θα μάθω από αυτό το μεταπτυχιακό; Επίσης κάπου διάβασα ότι έχει αρκετά θεωρητικά μαθήματα. Αυτό ισχύει; Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως, αν κάποιος που έχει κάνει το ΔΣΑΚ ή γνωρίζει κάποια πράγματα για αυτό να με κατατοπίσει. Από την άλλη, το Α.Σ.Τ.Ε. είναι κατατοπιστικότατο και φίλοι μου που έχουν κάνει αυτό το μεταπτυχιακό μου λένε ότι αξίζει πάρα πολύ. Είμαι αρκετά μπερδεμένος για το ποιο από τα δύο να επιλέξω καθώς το Α.Σ.Τ.Ε. είμαι σίγουρος ότι μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά αν μου αρέσει εξίσου και το Δ.Σ.Α.Κ. ίσως να το προτιμήσω, γιατί ένα χαρτί από το ΕΜΠ θα μου εξασφαλίσει περισσότερα εφόδια για το εξωτερικό. Οπότε ευχαριστώ προκαταβολικά και περιμένω τις απαντήσεις σας
  5. Γεια σας. Σπουδάζω πολιτικός μηχανικός και λογικά τον Ιούνη θα πάρω πτυχίο. Μπαίνω στη διαδικασία να κάνω ποστ γιατί δεν έχω κάποιον γνωστό μηχανικό για να ρωτήσω. Σκέφτομαι να δώσω κατατακτήριες για αρχιτεκτονική αφού ιδανικά με αυτό θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά (Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μου αρέσει αυτό που σπουδάζω τώρα.) Αυτό που με βάζει σε σκέψεις είναι αν αξίζει αν το κάνω, διότι καλώς ή κακώς τα περισσότερα δικαιώματα του αρχιτέκτονα τα έχω ήδη. Μήπως θα ήταν προτιμότερο να κάνω ένα μεταπτυχιακό που να σχετίζεται με την αρχιτεκτονική (π.χ. αποκατασταση μνημείων ) ή ο συνδυασμός των πτυχίων Πολιτικου μηχανικου και αρχιτέκτονα είναι δυνατός ; Θα εκτιμούσα πολύ την απάντηση σας, διότι έχω άγνοια ακόμη για το τι ζητάν στη δουλειά και ως επι το πλίστον με το τι είναι καλύτερο να κάνω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να περιγράφουν με σαφήνεια το αντικείμενο και να μην είναι αόριστοι. Ο τίτλος άλλαξε για να είναι πιο σχετικός με το θέμα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Didonis
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.