Μετάβαση στο περιεχόμενο

George Giotopoulos

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by George Giotopoulos

  1. Ναι είναι επί του οικοπέδου. Ακριβώς! Σύσταση όντως δεν υπάρχει.... "Το μόνο που μπορείς ίσως να κάνεις είναι αν μπορείς να επικαλεστείς εργασίες επισκευής για λόγους επικινδυνότητας και ασφάλειας και να ζήτήσεις άδεια μονομερώς. π.χ. αν πέφτουν σοβάδες στο κεφάλι σου και θες να το επισκευάσεις θα στο επιτρέψουν και ας μη συναινεί ο συνιδιοκτήτης." Ισχύουν ακριβώς όλα τα πιο πάνω! Εγώ τι μπορώ να κάνω τώρα; Την διαδικασία δεν ξέρω.... Με μια απλή αίτηση π.χ. στην Πολεοδομία καλύπτομαι; Θα βγει η άδεια χωρίς να έχει δικαίωμα λόγου ή ένστασης ο αντίδικος συνιδιοκτήτης και άρα θα κάνω απρόσκοπτα τις εργασίες μου; Ευχαριστώ και πάλι! " Ο Θεός να σε φυλάει από τον κακό γείτονα...."
  2. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την "αστραπιαία" απάντηση. Ο δικηγόρος μου, μου έχει πει ότι πρέπει να γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. (Τα χιλιοστά τα έβγαλε ο αντίδικος του, μόνος του με τον μηχανικό του. Εμείς απλά τα αποδεχτήκαμε....) Μια τελευταία ερώτηση: Εάν βγάλω νέα άδεια δόμησης χωρίς να αναφέρω ότι θα παρέμβω στα συγκεκριμένα δύο κοινόχρηστα μέρη, αλλά θα κάνω εργασίες μόνο στο δικό μου εσωτερικό, θα έχω πρόβλημα με τον αντίδικο; (Συγχώρησε την άγνοιά μου, λόγω της ειδικότητάς μου...) Ευχαριστώ και πάλι!!!
  3. Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω: Σε Πολεοδομία, δεν μου δίνουν άδεια για να ολοκληρώσω εργασίες εντός της οικίας μου επικαλούμενοι ότι δεν μπορώ να πειράξω την πρόσοψη, ούτε και την κοινή ταράτσα. Σημειώσεις. 1. Το οικόπεδο είναι εξ' αδιαιρέτου και ΔΕΝ υπάρχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. 2. Ο συνιδιοκτήτης κατέχει τα 271 χιλιοστά βάσει πίνακα αναλογισμού, ενώ εγώ τα 729 χιλιοστά. Επιπρόσθετα, δεν υπάρχει περίπτωση συνεννόησης και άρα συναίνεσης με αυτόν. (χρόνια δικαστήρια κ.λπ.) Ερωτήσεις: 1. Υπάρχει κάποιος νόμος που να ορίζει ότι όποιος έχει το μεγαλύτερο ποσοστό, μπορεί να παρέμβει στα κοινόχρηστα μέρη; (Στην κοινή ταράτσα εν προκειμένω, το σπίτι από κάτω έχει μουχλιάσει και έχουν ξεφτίσει τα χρώματα) 2. Γιατί μου αρνείται η Πολεοδομία την άδεια να φτιάξω την πρόσοψή μου αφού εγώ βλέπω στην οδό Α, ενώ ο αντίδικος βλέπει στην οδό Β; Παρακαλώ δείτε την συνημμένη φωτογραφία. Στην άμεση διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία! Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.