Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

BAUNDOLINO

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αγιος Νικόλαος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

BAUNDOLINO's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δηλαδή σύμφωνα με τα παραπάνω αν σε μία ιδιοκτησία συμβαίνουν ταυτόχρονα τα εξής: -το υπόγειο έχει γίνει κύριος χώρος από βοηθητικός αλλά πληροί την έννοια του υπογείου -έχουμε αλλαγή χρήσης σε μία στάθμη (εντός σχεδίου) από κύρια σε κύρια, -έχουμε υπέρβαση δόμησης και κάλυψης κάτω από 10% -είναι φρεσκοβαμμένο, ανακαινισμένο, κτλ κτλ χωρίς άδεια κτλ (παρ.2 άρθρο 29), σύμφωνα με 1α του άρθρου 82, μπορεί να μεταβιβαστεί κανονικά? (με τη σχετική αναφορά στην έκθεση τη βεβαίωσης υποθέτω).
  2. Καλησπέρα. Σε ξενοδοχειακή μονάδα υπάρχουν αυθαιρεσίες τεκμηριωμένες προ του έτους 1983, με αεροφωτογραφίες και φωτοερμηνεία. Μετά το 1983 κατασκευάστηκε (1985) αυθαίρετη εξ' ολοκλήρου πισίνα. Μετά την πισίνα και μέχρι σήμερα δεν έχει κατασκευαστεί απολύτως τίποτα. Παρ' ολο που η πισίνα υπολογίζεται με κυβικά μέτρα, θεωρείτε ότι συμπαρασύρει όλες τις αυθαιρεσίες, από κατηγορία 2 σε κατηγορία 4?
  3. Καλημέρα! Σε οικόπεδο εντός επέκτασης σχεδίου πόλεως, υπάρχει οικόπεδο μη άρτιο και οικοδομήσιμο. Δηλαδή δεν τηρεί τα όρια αρτιότητας κατά κανόνα, ενώ δεν εγγράφεται και κτήριο με ελάχιστες διαστάσεις 5μ και επιφάνειας 50μ. Επίσης στο ΦΕΚ της έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης αναφέρει τις παραπάνω διαστάσεις κτηρίου, στους όρους αρτιότητας. Το οικόπεδο βρίσκεται σε γωνία οικοδομικού τετραγώνου και είναι τριγωνικού σχήματος (3 πλευρές δρόμος, 1 όμορος). Ο όμορος ιδιοκτήτης έχει εκδώσει οικοδομική άδεια, χωρίς να λάβει υπόψη την μη αρτιότητα των γειτονικών οικοπέδων, ενώ η πολεοδομία δεν έκανε κάποιο περαιτέρω έλεγχο. Το όμορο κτήριο έχει πλέον κατασκευαστεί (στο όριο της ιδιοκτησίας μας), ενώ ο πελάτης έχει ένα οικόπεδο (μη άρτιο, μη οικοδομήσιμο) στο οποίο δεν μπορεί προσκυρωθεί τίποτα. Α) Η πολεδομία θα έπρεπε να λάβει υπόψη της κατά την έκδοση της ο.α. , το όμορο μη άρτιο? Και αν ναι, αφού το αγνόησε και προχώρησε στην έκδοση, υπάρχει θέμα με τη νομιμότητα της άδειας? Β) Εφόσον το οικόπεδο πλέον δεν μπορεί να αλλάξει εμβαδό, τι μπορεί να γίνει πλέον? Προβλέπεται διαδικασία αναγκαστικής τακτοποίησης οικοπέδου? Γ) Μία πολεοδομική μελέτη μπορεί να δημιουργεί μη άρτια και μη οικοδομήσιμα οικόπεδα? (ρητορικό) Ευχαριστώ Πολύ! Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
  4. Συνάδελφε, έχω την εντύπωση ότι για τα αυθαίρετα ισχύει η απόφαση 2975/12 νομίζω. Σε παρόμοια περίπτωση που είχα η προσθήκη στέγης δεν προχώρησε ποτέ, διότι απαγορεύεται η αύξηση του όγκου σε αυθαίρετο και η στέγη προσαυξάνει στον όγκο. Νομίζω όμως ότι η σωστή διαδικασία είναι με την άδεια αποπεράτωσης.
  5. Το έχω δουλέψει αρκετά το πρόγραμμα οπότε μπορώ να σε βοηθήσω σε οτι χρειάζεσαι. Και εγώ στην εγκατάσταση είχα το ίδιο πρόβλημα και συνειδητοποίησα ότι υπάρχει πρόβλημα με τις υπάρχουσες εφαρμογές της ίδιας εταιρίας που έτρεχαν στο pc μου. Δηλαδή υπήρχαν παραπάνω από μία άδειες χρήσης. Αυτό που έκανα ήταν να απεγκαταστήσω εντελώς όλες τις εφαρμογές τις civiltech και να ξεκινήσω με καθαρή εγκατάσταση. Πριν το κάνεις βέβαια κάνε ένα καλό backup των αρχείων σου και πάρε τους ένα τηλέφωνο για το τι σκοπεύεις να κάνεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.