Μετάβαση στο περιεχόμενο

Nikos_785121

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

449 profile views
  1. Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις. Δεν είναι θέμα περικοπών απλά έψαχνα και κάποιες άλλες γνώμες, καθότι την παραπάνω πρόταση για την τοποθέτηση του ανελκυστήρα εξωτερικά την έχει κάνει μηχανικός. Είναι δική μου η σκέψη αν μπορεί με κάποιον τρόπο να αντικατασταθεί η παρούσα σκάλα με μια νέα με κεφαλόσκαλο ώστε να βολεύει την τοποθέτηση του ασανσέρ. Η σκάλα είναι εσωτερική του κτιρίου, όχι στον ακάλυπτο, μέσα στο ήδη υπάρχον κέλυφος του κτιρίου, απλά όταν χτίστηκε (1959) δεν είχε μπει/προβλεφθεί ασανσέρ και τώρα υπάρχει αυτή η ανάγκη. Με βάση την πρόταση του μηχανικού, η μοναδική ίσως λύση του ασανσέρ είναι να τοποθετηθεί εξωτερικά, εφαπτομενικά του κτιρίου στον πίσω χώρο/αυλή. Το πρόβλημα είναι ότι λόγω της κατασκευής της σκάλας, η πόρτα του ασανσέρ σε 1ο και 2ο θα έβγαινε μπροστά σε σκάλες και όχι σε κάποιο επίπεδο (πλατύσκαλο) που δεν υπάρχει. Ο μηχανικός έχει προτείνει να δημιουργήσει διάδρομο μέσα από το σπίτι που θα έχει πρόσβαση στο ασανσέρ για 1ο και 2ο όροφο και να αφήσει τις σκάλες ως έχουν. Αυτό βέβαια θα μείωνε αρκετά την καθαρή (εννοώ το χώρο μέσα στο διαμέρισμα) επιφάνεια κάθε ορόφου, οπότε για αυτό ρώτησα μήπως το γκρέμισμα και ανακατασκευή της σκάλας θα ήταν μια άλλη λύση πιο εφφικτή/συμφέρουσα.
  2. Καλησπέρα σας, Θα ήθελα τη γνώμη σας/εκτίμηση για το παρακάτω: Ιδιόκτητη τριώροφη κατοικία του 1959 έχει αυτή τη στιγμή εξωτερική σκάλα (εσωτερικά του κτιρίου) χωρίς πλατύσκαλο για πρόσβαση σε 1ο και 2ο όροφο. Για λόγους προσθήκης εξωτερικού ασανσέρ (που με βάση μια πρόχειρη μελέτη είναι η καλύτερη επιλογή για το ασανσέρ λόγω περιορισμένου χώρου και για να μη σπάσει η πλάκα ώστε να μπει εσωτερικό ασανσέρ), σκεφτόμουνα μήπως είναι δυνατόν να γκρεμιστεί η υφιστάμενη σκάλα και να χτιστεί στη θέση της ξανά μια παρόμοια αλλά με πλατύσκαλο ανά όροφο. Η λογική είναι ότι οι στάσεις/πόρτες του - εξωτερικά του κτιρίου - ασανσέρ ανά όροφο θα ανοίγουν μπροστά στο πλατύσκαλο του ορόφου και θα παρέχουν πρόσβαση σε 1ο και 2ο όροφο. Θα σας παρακαλούσα να μου πείτε τη γνώμη σας αν κάτι τέτοιο είναι γενικά εφικτό/προτεινόμενο και χοντρικά μια εκτίμηση για το κόστος. Το ύψος του κάθε ορόφου είναι 3m, δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή τον αριθμό των σκαλοπατιών (αν αυτό έχει σημασία). Ευχαριστώ πολύ! Με εκτίμηση, Νίκος
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.