Μετάβαση στο περιεχόμενο

atopos92

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ.Μηχ/ος Παραγωγής και Δ/σης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

369 profile views

atopos92's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλη την ομάδα, Είμαι ιδιοκτήτης μιας τριώροφης πολυκατοικίας το ισόγειο της οποίας χρησιμοποιεί το ως αποθήκη. Πριν καποια χρόνια, «έκλεισα» την αποθήκη του ισογείου και την έκανα πυλωτη με ένα μικρό δώμα. Η τότε αρχιτέκτονας που είχε αναλάβει τη μελέτη, το σχεδίασε για λιγότερα τετραγωνικά από όσα θα μπορούσε με την προοπτική να τοποθετήσει τα υπόλοιπα σε δώμα που θα σηκωθεί στην ταράτσα. Προσπαθώντας να κινήσω τις διαδικασίες και να βγει η άδεια για το δώμα του τέταρτου ορόφου, διαπιστώσαμε ότι για να βγει η άδεια, χρειάζεται ενίσχυση όλων των θεμελίων… Πράγμα αδύνατον να συμβεί σε αυτή τη φάση. Θα ήθελα να ρωτήσω τους συναδέλφους, εάν είναι βιώσιμη η λύση η επέκταση του δώματος στο ισόγειο με τα τετραγωνικά τα οποία προορίζονταν για τον τέταρτο όροφο. Καταλαβαίνω ότι είναι λίγο μπερδεμένη η κατάσταση και εάν κάποιος συνάδελφος χρειάζεται περεταίρω λεπτομέρειες μετά χαράς να τις παρέχω. Ευχαριστω εκ των υστέρων.
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, Έχοντας σύμβαση αορίστου χρόνου και πριν κλείσω δωδεκάμηνο, ισχύει κάποιο στάνταρ χρονικό διάστημα προειδοποίσης απο μέρους μου στην μελετητική εταιρία την οποία εργάζομαι? Έχω βρει καλύτερη θέση (προφανώς, για να θέλω να παραιτηθώ) και θέλουν να ξεκινήσω την επόμενη εβδομάδα. Απο το ψάξιμο που έκανα ο νόμος ορίζει πως το πρώτο 12μηνο είναι 'δοκιμαστική περίοδος' και όποτε θέλω φεύγω, όποτε θέλουν με απολύουν. Έχει κάποιος συνάδλεφος εμπειρία επι του πρακτέου σε τέτοιες καταστάσεις? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι, Μόλις τελείωσα το μεταπτυχιακό μου σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας πάνω σε Marine Engineering και είμαι σε διαδικασία Interviews σε κάποιες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρίες. Επειδή δεν έχω την παραμικρή ιδέα απο ασφαλιστικά σώματα, ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ ή ΕΦΚΑ ή ΙΚΑ θα εκτιμούσα πάρα πολύ κάποιες διευκρινίσεις απο όποιον συνάδελφο έχει τη διάθεση και τον χρόνο. Σε όσα Interviews έχω πάει δεν έχουν δώσει ιδιαίτερη σημασία σε ποιον φορέα θα ασφαλιστώ. Τα ερωτήματα μου είναι κατά βάση: 1) ΙΚΑ ή ΕΦΚΑ/ΤΣΜΕΔΕ? 2) Σε περίπτωση που επιλέξω ΕΦΚΑ/ΤΣΜΕΔΕ ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω προκειμένου να εγγραφώ στο ΤΕΕ? (Δεν σηκώνουν το τηλέφωνο...) 3) Δουλεύω δε δουλεύω, θα πρέπει να πληρώνω εισφορές στο ΕΦΚΑ/ΤΣΜΕΔΕ ή έχει αλλάξει κάτι? 4) Επειδή δεν έχω πάει ακόμα φαντάρος, όταν στρατολογηθώ θα πληρώνω ακόμα εισφορές στα ταμεία μου? 5) Οι εισφορές ΙΚΑ και ΕΦΚΑ/ΤΣΜΕΔΕ έχουν κάποια σημαντική διαφορά ή είναι πάνω κάτω τα ίδια λεφτά με βάση τον μισθό? Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι, Προ δίμηνου και εγω είχα καταθέσει τα χαρτιά μου στη ΔΕΚΝ και μου έβγαλαν 9 στα 9 μαθήματα για εξεταστική...Σε δυο φίλους μου ναυπηγούς τους έβγαλαν 6 στα 9 μαθήματα...!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.