Μετάβαση στο περιεχόμενο

konakrita

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by konakrita

  1. Προσωπικα, δεν εχω να ρωτησω κατι αλλο. Τα υπολοιπα με τον μηχανικο απο κοντα. Μια ιδεα την πηρα απο τις αποψεις σας για να ξερω περιπου. Ευχαριστω για το χρονο οσων ασχοληθηκαν. Καλη συνεχεια διακοπων σε ολους.
  2. Ευχαριστω πολυ. Μεγαλο μπλεξιμο επομενως. Να ειστε καλα παντως, ευχαριστω για την απαντηση. Συγκεντρωτικα αν μ επιτρεπετε απο την βοηθεια που μ προσφερατε. 1) Οντας εκτος σχεδιου μιλαμε για γηπεδο, το οποιο καθως δεν περιεχει προσωπο στο κοινοχρηστο δρομο με βαση την αρτιοτητα θεωρειται μη αρτιο κ μη οικοδομησιμο. 2) Το μη αρτιο κ οικοδομησιμο σημαινει οτι η οικια εντος του γηπεδου θεωρειται αυθαιρετη καθ ολοκληρια ανεξαρτητως της νομιμης αδειας του 1975. 3) Την πραξη κατατμησης που αφαιρεσε απο το γηπεδο τις ιδιοτητες αρτιοτητας κ οικιδομησιμοτητας δε μπορω να την προσβαλλω κ ουτε υπαρχει καποια εξαιρεση στο νομο λογω του οτι εγω ως κατοχος σημερα δε φερω ουδεμια ευθυνη για την κατατμηση αυτη. 4) Ισως καλυτερη λυση να προσφερει η προσαρτηση του προσωπου του δρομου στο δικο μ γηπεδο προτου προχωρησω σε σλλες ενεργειες. 5) Ο νεος νομος δεν γνωριζουμε αν θα αντιμετωπιζει διαφορετικα περιπτωσεις σαν κ αυτες. Ευχαριστω για τις συμβουλες του καθενος καθως οντας Χημικος ημουν ασχετος απο τα παραπανω. Ηδη επικοινωνησα με μηχανικο της περιοχης ωστε να εξειδικευσουμε τα παραπανω κ να δω τι μπορω να κανω. Δυστυχως ο πατερας μου τα εκανε σαλατα..ας ειναι καλα εκει που ειναι ------------ ΥΓ. Τα κατωτερω εχουν καμια εφαρμογη σε περιπτωση σαν αυτη π συζηταμε ή ειναι για οικοπεδα κ οχι για γηπεδα; ------------------------------------ Αυτοδικαίως και εξ υπαρχής άκυρη η μεταβίβαση κυριότητας από την οποία προκύπτουν μη άρτια οικόπεδα στις 29 Νοεμβρίου 2014 Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 2 παρ. 1 του ν.δ. 690/1948, η οποία είχε καταργηθεί με το άρθρο 3 παρ. 1 του α. ν. 625/1968, αλλά επαναφέρθηκε σε ισχύ με το άρθρο 6 του ν. 651/1977 και κωδικοποιήθηκε με το ίδιο περιεχόμενο στο άρθρο 417 παρ. 1 του Π.Δ. της 14/27-7-1999 «Κώδικας βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας» (ΦΕΚ Δ 580/27-7- 99) με τον τίτλο «Απαγορεύσεις κατατμήσεων οικοπέδων», απαγορεύεται η μεταβίβαση της κυριότητας οικοπέδων που συνεπάγεται τη δημιουργία μη άρτιων οικοπέδων είτε κατά το ελάχιστο εμβαδόν, είτε κατά το ελάχιστο πρόσωπο, είτε κατά το βάθος. ----------------------------------
  3. Η συγχωρεση σας με λυτρωσε! Θα φροντισω απο εδω κ περα να πιανω το νοημα των φορουμ για να μην ενοχλειτε κοσμος σαν και εσας.Το ενδιαφερον σας ειναι συγκινητικο. Αλλα προς τι η ειρωνεια;
  4. Δεν είστε απότομος. Καταλαβαίνω τι λέτε. Σε κανένα φόρουμ δε λύνεται κανενα πρόβλημα. Επισης ηδη έχω αρχίσει να μαζεύω τα χαρτιά για να τα παω σε μηχανικό. Κάποιες κατευθύνσεις ήθελα και προσπαθώ να λάβω. Επίσης, ισως αν μαζευτούν κάποιες πληροφορίες να χρησιμεύσουν και για κάποιον άλλον που θα ψάχνει κάτι αντίστοιχο εκτος από εμένα που προσπαθώ να βρω την αρχή του νήματος για τον εαυτό μου. Φαντάζομαι πως αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης των φόρουμ. Αν έχω κάνει λάθος και δεν έχω καταλάβει το νοήμα του φόρουμ με συγχωρείτε. Να είστε καλά!!!Καλημέρα
  5. Συγγνωμη αλλα δεν κατανοω πως μπορει ενα σπιτι απο οικοδομησιμο να μετατραπει σε μη οικοδομησιμο. Και αν πεσει ενας τοιχος η χρειαστει μια επισκευη τι να κανω; Θα βρω τον πατερα μ στον αλλο κοσμο να τ ζητησω το λογο; Επισης στο συμβολαιο που μ μεταβιβαζεται το γηπεδο -οπως λετε - με την οικια το 1985 αναγραφονται τα στοιχεια που λετε (εκτασεις χωροι κτλ κ τοπογραφικο). Δεν υπηρχε κληρονομια, μεταβιβαστηκε σε εμενα με συμβολαιο πριν τον θανατο αλλα ουτε ειχα αναρωτηθει τοτε για αρτιοτητες οικοδομησιμοτητες κτλ. Επισης δε μπορουσα να φανταστω οτι μετα απο 30 χρονια θα χρειαστπυν αυτα π χρειαζονται τωρα.
  6. Αρα πρεπει να θεωρησω ως δεδομενο οτι θα πρεπει να νομιμοποιησω μια αυθαιρετη κατοικια καθ ολοκληριαν ενω η κατοικια αυτη εχει οικοδομικη αδεια; Ποιες θα πρεπει να ειναι οι ενεργειες μου κατα τη γνωμη σας; Ηδη εχω αρχισει να μαζευω ολους τους τιτλους κ τα τοπογραφικα απο συμβολαια για να απευθυνθω σε καποιο μηχανικο. Και επισης πως επετραπη αυτη η μεταβιβαση το 1979 που κατεστησε το οικοπεδο μη αρτιο κ μη οικοδομησιμο; Μπορω να προσβαλλω εκεινη την πραξη;; Ειναι ακυρη εξ ορισμου;; Ευχαριστω πολυ!
  7. Καλησπέρα σε όλους, χρειάζομαι την βοήθεια σας σε ένα θέμα που δεν έχω καθόλου γνώση για το πως πρέπει να πορευτώ. Στην κατοχή μου βρίσκεται μία εξοχικη κατοικία, η οποία βρίσκεται σε ένα οικόπεδο (περίπου 1.5 στρέμα), το οποίο βρίσκεται εκτός σχεδίου και το οποίο στην παρούσα κατάσταση δεν συνορεύει με τον επαρχιακο δρόμο. Η συγκεκριμένη κατοικία χτίστηκε το 1976 αφου πρώτα ο πατέρας μου αγόρασε το μπροστινό οικόπεδο (περί 500τμ- υπάρχει το συμβόλαιο) που έφερε σε επαφή -το αρχικό οικόπεδο- με το δρόμο. Επομένως έχουμε σαν δεδομένο μια κατοικία που χτίστηκε με άδεια, η οποία υπάρχει (από πολεοδομία και δασαρχείο) και η οποία περιέχει και ενα σχέδιο της κατοικίας μέσα στο οικόπεδο. Το 1979 όμως, ο πατέρας μου πούλησε -επέστρεψε- το μπροστινό οικόπεδο που ακουμπούσε στο δρόμο καθιστώντας το ( απομένων οικόπεδο μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο. Υπάρχει συμβόλαιο για αυτή την πώληση, η οποία λογικά θα επιτρεπόταν με το τότε νομικό καθεστώς. Φτάνοντας, στο σήμερα θέλω να περάσω σε διαδικασία νομιμοποίησης κάποιων αυθαιρεσιών που έγιναν περίπου στο 1985 στην κατοικία από τον πατέρα μου ώστε να το μεταβιβάσω στα παιδιά μου. Όμως δεν γνωρίζω πια πως θεωρείται το οικόπεδο (είναι μη άρτιο , μη οικοδομήσιμο) ;; και τι γίνεται στην περίπτωση αυτή που εγώ προσωπικά δε φέρω καμία ευθύνη για το γεγονός ότι η κατοικία μετατράπηκε με το τότε νομικό πλαίσιο σε κατι στο οποίο με το σημερινό πλαίσιο δε μπορώ να πάρω άδεια για καμία εργσία και πιθανόν δεν ξέρω αν μπορώ να νομιμοποιήσω κιόλας. Θα εκτιμήσω οποιαδήποτε βοήθεια, ευχαριστώ πολύ. ΥΓ. Επίσης η ευρύτερη περιοχή έχει κηρυχθεί νατούρα από πέρσι αλλά αυτό δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο στην ολη ιστορία.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.