Μετάβαση στο περιεχόμενο

topografos_dm

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by topografos_dm

  1. Τι εννοείς πως έγινε η ΠΤ ενώ υπήρχαν κτίσματα; Τα περισσότερα είναι αυθαίρετα ή πολύ παλιά αν εννοείς αυτό, ενώ οι ΠΤ έγιναν κατόπιν πρωτοβουλίας του δήμου. Το σχέδιο πόλης είναι του 1904 και αναθεωρήθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις της 17-7-23 το 1990. Στη βόρεια πλευρά η μισή επιφάνεια είναι αυτοαποζημίωση, η μισή αποζημιώνεται από τον απέναντι και τα επικείμενα από το δήμο. Στη νότια πλευρά δεν υπάρχουν υποχρεώσεις προς εμάς αλλά μόνο από εμάς, καθώς δε ρυμοτομούμαστε. Τα έχω διαβάσει αυτά που παρέθεσες αλλά δε μου λύνουν το πρόβλημα, αναρωτιόμουν μήπως υπάρχει κάποια εγκύκλιος που δε γνωρίζω με την οποία να εκμεταλευτώ το νότιο δρόμο που έχει διανοιχθεί στην πράξη και έτσι να μην παραχωρήσω. Επομένως καταλήγεις κι εσύ ότι πρέπει να παραχωρήσω, έτσι; Ευχαριστώ για το χρόνο σου!
  2. Καλησπέρα, έχει περάσει καιρός από το ερώτημα αλλά έχω παρόμοια υπόθεση. Έχω διαμπερές οικόπεδο με δρόμους βόρεια και νότια.Βόρεια ρυμοτομείται προκειμένου να διαπλατυνθεί ο δρόμος και στο ρυμοτομούμενο μου υπάρχει και κτίσμα. Νότια έχουμε αρχική διάνοιξη, το οικόπεδο δε ρυμοτομείταi καθώς το όριο του οικοπέδου ταυτίζεται με τη ρυμοτομική. Ο δρόμος νότια έχει διανοιχθεί πλήρως (πρόκειται για αρχική διάνοιξη, η οποία προέκυψε από παραχώρηση του τέως όμορου οικοπέδου). Και στους δύο δρόμους έχει κυρωθεί πράξη αναλογισμού αλλά δεν έχουν αποδοθεί αποζημιώσεις. Μπορεί να εκδοθεί ΟΑ χωρίς να παραχωρήσω σε κοινή χρήση το ρυμοτομούμενο βόρεια, εφόσον νότια έχω το κατά κανόνα πρόσωπο σε πλήρως διανοιγμένο δρόμο; Στην ΥΔΟΜ μου λένε προφορικά ότι πρέπει να το παραχωρήσω και η αλήθεια είναι ότι δε βρίσκω κάτι άλλο να με καλύπτει. Στόχος είναι να μην παραχωρηθεί σε ΚΧ το ρυμοτομούμενο λόγω του κτίσματος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.