Μετάβαση στο περιεχόμενο

pavlofski

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

pavlofski's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ναι πράγματι, το Revit και το autocad πάνε μαζί αλλά πέρα από τα 4-5 χιλιάρικα (αν θυμάμαι καλά) που πρέπει να πληρώσεις για την αγορά, μπαίνεις και στο λούκι να τα ακουμπάς κάθε χρόνο και όχι λίγα. Όντως καμία σχέση με το idea με κόστος αγοράς στο χιλιάρικο και ετήσια συντήρηση αστεία, κάπου 150 ευρώ. Προς Θεού δεν ισχυρίζομαι ότι το idea είναι καλύτερο από το Revit (εξαιρουμένων βέβαια των τμημάτων που έχουν να κάνουν με ελληνική πραγματικότητα βλέπε π.χ. θερμομόνωση κ.τ.λ.), αλλά εγώ πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις δυνατότητές του σε τεράστια σχέδια και φυσικά δεν μου περισσεύουν και καθόλου φράγκα, ειδικά σε αυτή τη φάση.
  2. Θα συμφωνήσω με τον paktomeno, το IDEA μου φαίνεται by far η καλύτερη λύση. Είναι 100% BIM και επομένως καμμία σύγκριση με παλιότερα παρωχημένα προγράμματα, εξαιρετικά εύχρηστο στο στήσιμο και επεξεργασία 3D μοντέλου κτιρίου και πολύ γρήγορο (πραγματικά με εντυπωσίασε η ταχύτητά του) όχι μόνο σε 2όροφα και 3όροφα, αλλά και σε μεγάλα projects (αυτή τη στιγμή δουλεύω ένα μεγάλο εμπορικό και το πρόγραμμα τρέχει τζιτζί). Υπάρχει full trial demo στην ιστοσελίδα της 4Μ, από κει το κατέβασα άλλωστε και διαπίστωσα τις δυνατότητές του. Η 4Μ παινεύεται ότι το εξάγει σε διάφορες χώρες, αν το δουλέψει κανείς αυτό δεν προξενεί εντύπωση καθώς είναι ένα BIM ισάξιο με revit και archicad, αλλά στο 1/3 της τιμής. Και επιπλέον έχει και το πλεονέκτημα ότι περιλαμβάνει και το intellicad που σημειωτέον ότι έχει κάνει άλματα (από την έκδοση 3.3 που το παρακολουθώ). Το μόνο αρνητικό που μπορώ να πω είναι οτι χρειάζεται αρκετή δουλειά στο manual και το tutorial, θέλω να στείλω καλοπροαίρετα ένα μήνυμα στην 4Μ, "παιδιά κάνετε τη δύσκολη δουλειά και δεν αφιερώνετε λίγο χρόνο παραπάνω για τα εύκολα. π.χ. γιατί δεν βάζετε στο manual ένα εκτεταμένο αναλυτικό παράδειγμα με όλες τις επιλογές που δίνει το πρόγραμμα, εξάλλου αναδεικνύονται έτσι και όλες οι δυνατότητες του".
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.