Μετάβαση στο περιεχόμενο

The.Engineer

Members
  • Περιεχόμενα

    54
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από The.Engineer

  1. Πολύ σωστά. Μπορεί να γίνει ένα τοπογραφικό, με ένα ΚΗΔ, όπου να αποτυπώνονται και οι δύο ιδιοκτησίες.

    Ναι. δύο ΗΤΚ καθώς η αρτιότητα-οικοδομησιμότητα δεν συνδέεται με απαίτηση ή μη σύνταξης τοπογραφικού ή έκδοσης ή μη ΗΤΚ.

    • Upvote 1
  2. 1 ώρα πριν, katrmp said:

    αν ανδρόγυνο εχει ομορρα εκτος σχεδιου αδομητα (100% πληρη ο καθένας το ένα) και τα πουλήσουν σε εναν, μπορεί να βγεί μια ηλεκτρονικη ταυτοτητα?

    Εαν είναι ξεχωριστές οι ιδιοκτησίες όπως αντιλαμβάνομαι, τότε εκδίδεται ταυτότητα ανά ιδιοκτησία.

    1 ώρα πριν, katrmp said:

    Τοπογραφικο για εκτός σχεδιου μη αρτιο και μη οικοδομήσιμο, απαιτείται να ειναι εξαρτημενο? με ΚΗΔ? ή δεν απαιτείται εξαρτημένο ? ή απαιτείται εξαρτημενο αλλα να μην εχει ΚΗΔ?

    Απαραίτητο εξαρτημένο τοπογραφικό, με ΚΗΔ (εφόσον θα συνταχθεί τώρα).

    Άλλωστε, θα το ζητήσει και ο/η συμβολαιογράφος.

  3. 8 λεπτά πριν, Teo777 said:

    ) Γηπέδων που δημιουργήθηκαν πριν από τις 31.5.1985 που αποτέλεσαν αντικείμενο δικαιοπραξιών με επαχθή αιτία, οι οποίες συνήφθησαν την τελευταία πενταετία πριν από τη δημοσίευση του παρόντος, και στη σχετική συμβολαιογραφική πράξη αναφέρεται ότι το γήπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

     

    Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλους!

    Αυτό αναρωτιέμαι και εγώ.. σε ποιό σοβαρό κράτος σου λένε ότι εάν έχεις αγοράσει ένα ακίνητο 6 χρόνια πριν ή εαν στο έδωσαν οι γονείς σου, άρτιο και οικοδομήσιμο με όσα γνωρίζαμε έως τώρα, θα μηδενιστεί η αξία του, αλλά του διπλανού σου που το πήρε πέρσι θα μπορεί να αξιοποιηθεί....

    Όσο για τους λοιπούς όρους που συζητούνται ακόμα και για τα προ '85, αμφιβάλλω αν έστω και έαν 10% των εκτός σχεδίου ακινήτων της χώρας μπορεί να ικανοποιήσει τα κριτήρια αυτά..

  4. Ευχαριστώ τους συναδέρφους για τις απαντησεις τους σχετικά με ΠΕΑ και ΗΤΚ. Ήσασταν ξεκάθαροι!

    Όσο για το downvote δεν το καταλαβαίνω.. Όποιος πειράχτηκε τόσο πολύ από την ερώτηση μου είναι ευπρόσδεκτος να το συζητήσουμε.

    Ευχαριστώ

    • Upvote 2
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι. Πρόκειται να εκδόσω την πρώτη μου ΗΤ ακινήτου, σε οικόπεδο με 3 κάθετες (εκ των οποίων μόνο στη μία υπάρχει ρυθμισμένο κτίριο κατοικίας) για το σκοπό σύνταξης πράξης τροποποίησης σύστασης καθέτων. Όσον αφορά, την κάθετη με το κτίριο, είναι υποχρεωτική η έκδοση ΠΕΑ?

    Από όσο διαβάζω υπάρχει μια διαφωνία στους συναδέλφους σχετικά με την υποχρεωτικότητα του ΠΕΑ. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να χρειάζεται για λόγους πληρότητας της ΗΤΚ, αλλά από την στιγμή που δεν θα γίνει ενοικίαση ή πώληση ή ανακαίνιση, και το σύστημα επιτρέπει την έκδοση του πιστοποιητικού πληρότητας χωρίς υποβολή ΠΕΑ, γιατί να μπει ο ιδιοκτήτης σε αυτό το επιπλέον έξοδο? Η ισχύει πλέον ότι η σύνταξη της ΗΤ ακινήτου αποτελεί έναν επιπλέον λόγο έκδοσης ΠΕΑ?

    Ευχαριστώ!

    • Upvote 3
    • Downvote 1
  6. 51 λεπτά πριν, maranti said:

    Γνωρίζει κανείς : αν είχες βγάλει  ψηφιακή υπογραφή ως υπάλληλος εταιρείας αλλά τώρα θέλεις να βγάλεις ως ιδιώτης ή ως υπάλληλος σε νέα άλλη εταιρεία, τι πρέπει να κάνεις;

    Δεν είμαι ειδικός αλλά από όσο γνωρίζω η ψηφιακή υπογραφή αφορά το φυσικό πρόσωπο που την εκδίδει ανεξάρτητα της ιδιότητας του, πλην των περιπτώσεων σε δημόσιους φορείς που εκεί δεν ξέρω τι παίζει. Δηλαδή είτε είσαι υπάλληλος είτε ελεύθερος επαγγελματίας έχεις ένα ψηφιακό αλγόριθμο που πιστοποιεί ότι είσαι εσύ, όχι οτι εκπροσωπείς κάποια εταιρεία ή όχι. Άρα κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να κάνεις κάτι διαφορετικό, συνεχίζεις με ότι έχεις με προσοχή να είναι ενημερωμένα τα πιστοποιητικά.

  7. 1 λεπτό πριν, Brasco said:

    Στο αρχείο dxf, το πινακάκι, το υπόμνημα με όρους δόμησης, υπεύθυνες δηλώσεις κλπ,
    μπορούν να είναι στοιχεία OLE (Word)?

    Δεν το 'χω δοκιμάσει, αλλά αφού δεν φέρνει αντίρρηση το σύστημα για OLEs όταν βάζω φωτογραφίες ή αποσπάσματα χαρτών, γιατί να φέρει και τώρα.. Άλλωστε νομίζω το database τους εντοπίζει μόνο ότι είναι σε αυτά τα layers που ζητάνε, στα υπόλοιπα περιεχόμενα δεν γίνεται προσπέλαση.

    • Thanks 1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.