Μετάβαση στο περιεχόμενο

Syllas

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Syllas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα για επιβεβαίωση να κάνω μια ερώτηση: Σε περίπτωση ισογείου κατασκευής του 1965 (χωρίς Ο.Α.), το οποίο έχει φτάσει μέχρι τη Β φάση του Ν. 1337/83, δύναται η έκδοση βεβαίωσης νομιμότητας; Υπάρχει σε κάποια εγκύκλιο αυτό; Ο πελάτης θέλει να προχωρήσει σε άδεια κατεδάφισης οπότε πρέπει να βεβαιώσω τη νομιμότητα του υφισταμένου. Ευχαριστώ.
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, θέλω τα φώτα σας για δυο διαφορετικά ζητήματα: 1.Σχετικά με την αδειοδότηση για την τοποθέτηση ηλιακών και φωτοβολταικών συστημάτων που προβλεπόταν στην "έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας" (αρ. εργασίας 27). Στο νέο έντυπο έγκρισης, δε μπορώ να εντοπίσω αυτή την εργασία. Την έχουν εντάξει σε κάποια άλλη διαδικασία έγκρισης; 2. έχω μια περίπτωση πελάτισσας η οποία θέλει να ξεκινήσει μια επιχείρηση όπου θα πηγαίνουν παιδιά (απο ηλικία 2,5+) και θα ασχολούνται με εικαστικά και θεατρικό παιχνίδι (κυρίως αυτά τα δυο, όχι διάβασμα, όχι άλλου τύπου δραστηριότητες). Απο το μέχρι τώρα ψάξιμο μου και τις ερωτήσεις που έχω κάνει ακόμα και σε ιδιοκτήτες τέτοιων "εργαστηρίων" (που είχαν ενημερωθεί και εκείνοι πριν ανοίξουν το χώρο τους), δε θέλει κάποια συγκεκριμένη άδεια λειτουργίας. Δε θεωρούνται ΚΔΑΠ, δε θεωρούνται παιδικοί σταθμοί ή κάτι παρόμοιο. Απλά όπως έχω καταλάβει κάνει την έναρξη της επιχείρησης στο εμπορικό επιμελητήριο (απ όπου μου είπαν δε ζητάνε κάποια έγγραφα ή δικαιολογητικά). Με όσους έχω μιλήσει, μου λένε για το νομικό κενό που υπάρχει στη δημιουργία τέτοιων τύπου "εργαστηρίων" (τονίζω τη λέξη εργαστήριο γιατί μάλλον εκεί κρύβεται αυτό το νομικό κενό ).Προφανώς βέβαια από τη στιγμή που έχεις να κάνεις με παιδιά, θα προσέξεις αρκετά πράγματα στην υγιεινή και ασφάλεια του χώρου, απλά θέλω να επιβεβαιώσω αν υπάρχει ή όχι επίσημο νομικό πλαίσιο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.