Μετάβαση στο περιεχόμενο

XIFTIDIS

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by XIFTIDIS

  1. Δεν το έχω κάνει ακόμα, αλλά νομίζω πως όχι. Μετά την οριστική υπαγωγή νομιζω κλειδώνουν τα πάντα. (θα προσπαθήσω να μάθω από το ΤΕΕ… αν απαντήσουν στο τηλεφωνο!!)
  2. Στους μη Πολ. Μηχ. το ¨κουμπί¨ της μελέτης στατικής επάρκειας στα ΑΡΧΕΙΑ είναι ανενεργό. Ενεργοποιείτε μόνο αν δηλωθεί Πολ. Μηχ. στην ομάδα έργου. Επομένως σε οριστική υπαγωγή δεν μπορείς να προσθέσεις συνεργάτη μηχανικό γιατί η δήλωση έχει κλείσει.
  3. Καλησπερα και απο εμενα (μηχανικος ΤΕΙ). Το προβλημα που εχω εγω και μου εχει δεσει τα χερια και πιστευω γενικα ολων οσων ειναι στην ιδια κατηγορια με εμενα, ειναι οτι δεν εχω καποιον προθυμο συναδελφο Πολιτικο Μηχανικο να μου "χαρίσει" τον αριθμο μητρωου του στο ΤΕΕ ωστε να μπορω να προχωρω την δηλωση στην τελικη φαση και να εκδιδω την βεβαιωση, χωρις να καταθετω την ΜΣΕ, και να δεχεται αυτος ο συνεργατης Πολ. Μηχανικος οτι οταν...και αμα...και οποτε του καπνισει του ιδιοκτητη θα πληρωσει για την στατικη επαρκεια. Εμεις( αρχιτ. τοπογραφ. ΤΕΙ) δεν μπορουμε να κλεισουμε την δηλωση αν δεν εχουμε εισαγει τον αριθμο μητρωου του ΤΕΕ του μηχανικου που θα κανει την ΜΣΕ...επομενως αν η βεβαιωση χρειαζεται να εκδοθει αμεσα πχ Συμβολαια εχουμε προβλημα γιατι πρεπει να υποχρεωσουμε τον ιδιοκτητη να μας πληρωσει την ΜΣΕ μαζι με την τακτοποιηση. Αυτο ειναι αθεμιτος ανταγωνισμος γιατι το συγκεκριμενο προβλημα δεν το εχουν οι Πολ. Μηχ. που θα λενε στον πελατη "δωσε τα λεφτα για την τακτοποποιηση τωρα και σε 3χρονια...και σε 5 χρονια...και αν θα γινει...και μηπως αλλαξει….και βλεπουμε για την ΜΣΕ κτλ" Εγω προσωπικα δεν ειχα ασχολειθει ποτε με στατικα και δεν εχω καποιον για αυτη τη δουλεια. Για ενα συγκεκριμενο αυθαιρετο απευθυνθηκα σε εναν γνωστο στατικο…μου λεει εγω αυτα εγω δεν τα κανω, ενας αλλος (αγνωστος , απο το ιντερνρετ) ηρθε, ειδε και εξαφανιστηκε, και ενας τριτος μου εδωσε μια τιμη! που αμφιβαλω αν θα παρω την δουλεια!! Αυτο που αναφερεται με ευκολια παραπανω, οτι θα βρουμε εναν Πολιτικο μηχανικο, που θα τον κουβαλαμε μαζι σε καθε αυθαιρετο, για να βλεπει και να δινει προσφορα, για μια δουλεια, που δεν ειναι και τοσο προθυμος να την κανει, γιατι οπως ειπατε παραπανω εχει ευθυνη, κοστος, και ποτε δεν μπορει να γινει σωστα αν δεν πληρωσει ο ιδιοκτητης τα μαλλιοκεφαλα του (αρα "μπαλαμουτη" πρεπει να την κανει την ΜΣΤ), δεν ειναι και τοσο ευκολο εκτος αν εχεις κουμπαρο τον Πολ. Μηχανικο ή δεν ξερω και εγω τι αλλο! Ελπιζω να βρω καποια λυση αμεσα γιατι αλλιως το κλεισαμε το μαγαζι!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.