Μετάβαση στο περιεχόμενο

georgia12

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

georgia12's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, το συγκεκριμένο κτίσμα οικοδομήθηκε από τους γονείς του ιδιοκτήτη όταν δεν προβλεπόταν η διάνοιξη στοάς. Στο εν λόγω κτίσμα βάσει του ΦΕΚ θα πρέπει να διανοιχθεί στοά και δεν επιτρέπεται η προσθήκη καθ΄ ύψος ή κατ΄ έκταση αλλά στα κτίσματα (ανεξάρτητα λειτουργικά ) τα οποία βρίσκονται στο πίσω τμήμα του οικοπέδου όπου δεν υπάρχει ζήτημα στοάς γιατί να μην μπορεί να γίνει προσθήκη καθ΄ ύψος; (Υπάρχει διχογνωμία της αρμόδιας ΥΔΟΜ και θα καταφύγουν σε διευκρίνιση)
  2. Καλησπέρα σας, Σε οικόπεδο εντός σχεδίου πόλης κατασκευάστηκε διώροφη οικοδομή προ του 1975 (νομίμως υφιστάμενο κτίσμα ). Μεταγενέστερα και συγκεκριμένα βάσει ΦΕΚ 463/Δ/1994-05-11 ορίζεται διάνοιξη παρόδια στοάς. Ο ιδιοκτήτης απέκτησε με αγοραπωλησία δύο οικόπεδα στο πίσω τμήμα του κτίσματος (του διωρόφου) με νομίμως υφιστάμενα κτίσματα βάσει οικοδομικών αδειών. Προχωρήσαμε σε έκδοση οικοδομικής άδειας προσθήκης καθ' ύψος στα νομίμως υφιστάμενα κτίσματα τα οποία είναι λειτουργικά και στατικά ανεξάρτητα του ανωτέρω κτίσματος στο οποίο απαιτείται διάνοιξη στοάς καθώς βάσει νοκ αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Σε κτίρια, στα οποία δεν έχει διανοιγεί η προβλεπόμενη από το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο στοά, δεν χορηγείται άδεια δόμησης για οποιαδήποτε προσθήκη, είτε καθ’ ύψος είτε κατ’ επέκταση στο κτίριο. Επιτρέπονται επισκευές και διαρρυθμίσεις, καθώς και αλλαγές χρήσης του υφισταμένου κτιρίου, σύμφωνα με τις επιτρεπόμενες χρήσεις που ισχύουν στην περιοχή. Ειδικώς στα κτίρια που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεως όλων των δήμων που δεν αναφέρονται στις περ. α΄, β΄ και γ΄ του άρθρου 10, η διάνοιξη της στοάς δεν είναι υποχρεωτική, με την προϋπόθεση ότι το ελάχιστο ύψος του ισογείου ορόφου είναι τριάμισι (3,5) μέτρα. Στην περίπτωση αυτή επιτρέπονται επιπρόσθετα εργασίες επισκευής ή και επεμβάσεις στον φέροντα οργανισμό λόγω αλλαγών χρήσεων σε χώρους του κτιρίου". Εκτιμώ λοιπόν πως το συγκεκριμένο άρθρο του ΝΟΚ αναφέρεται μόνο στο κτίσμα που απαιτείται η διάνοιξη της παρόδιας στοάς η απαγόρευση προσθήκης καθ΄ύψος και κατ' έκταση και όχι στο σύνολο του οικοπέδου σε κτίσματα που είναι λειτουργικά και στατικά ανεξάρτητα. Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε; Σας ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.