Μετάβαση στο περιεχόμενο

superkali

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

superkali's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα! Σας ευχαριστώ πολύ για τις τόσο άμεσες απαντήσεις. Συμφωνώ ότι αυτό : "Αν στο ακίνητο ή στην αυτοτελή ιδιοκτησία υπάρχουν και άλλες αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ή εγκαταστάθηκαν μετά τις 9.6.1975 τότε για τις επιφάνειες αυτές δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στην παρούσα κατηγορία και εντάσσονται στην Κατηγορία 2, 4 ή 5 ανάλογα την υπέρβαση και το χρόνο κατασκευής", εμμέσως εντάσσει και τις αυθαίρετες αλλαγές χρήσεις προ του 75 στην κατηγορία 1. Αλλά προβληματίστηκα.... μήπως υπάρχει κάποιος λόγος που δεν αναφέρεται ρητά η αλλαγή χρήσης (το ίδιο συμβαίνει και στην κατηγορία 2). Μου φαίνεται απίθανο απλά να ξεχάστηκε στη διατύπωση. Η αλλαγή χρήσης εμφανίζεται ουσιαστικά στην κατηγορία 4. Ήδη ψάχνω Ε1 ή Ε9 των παλαιότερων ιδιοκτητών.....
  2. Συνάδελφοι παρακαλώ ξεμπερδέψτε με..... Έχω πολυκατοικία, ημιυπόγειο και 4 όροφοι κατοικιών, εντός σχεδίου με οικ. άδεια του 1965. Το ημιυπόγειο στην άδεια φαίνεται ως αποθηκευτικός χώρος, αλλά στην πράξη χρησιμοποιήθηκε εξ' αρχής ως διαμέρισμα. Θα πάω κατηγορία 4 με υπέρβαση δόμησης λόγω αλλαγής χρήσης από βοηθητική σε κύρια χρήση; Ή επειδή είναι προ του 75 μπαίνει στην κατηγορία 1; Στην κατηγορία 1, ο νόμος αναφέρει μόνο αυθαίρετες κατασκευές και όχι αυθαίρετες αλλαγές χρήσης, Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.