Μετάβαση στο περιεχόμενο

mastrohalastis

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    36
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από mastrohalastis

  1. Το κρύσταλλο όμως δεν φαίνεται στον ενοικιαστή!

    Μιλώντας υποθετικά, τα επιπλέον χρήματα που θα δώσεις για ενεργειακά κρύσταλλα δε θα κάνουν τη διαφορά και αν γλυτώσεις κανένα 500άρικο απ'αυτά, δώσε τα σε ένα καλό κλιματιστικό ινβέρτερ,το οποιο θα σου εξοικονομήσει ενέργεια και θα το "δει" θετικά  ο νοικάρης.

  2. όσο προλαβαίνω να σου απαντήσω. Γενικά τα ενεργειακά γυαλιά απόφυγε τα. Δείχνει να έχεις μεγαλύτερο πρόβλημα αλλού. Το ότι οι τοίχοι σου είναι 20εκ και η κατασκευή του 1970 μαρτυράει οτι το πιθανότερο δεν έχεις καμία μόνωση. Οπότε λάβε υπόψη οτι, πρέπει να μονώσεις το σπίτι και την οροφή και το δάπεδο αν κάτω έχεις χώρο χωρίς μόνωση. Και μην ρίξεις λεφτά σε πολύ ακριβά αλουμίνια και κυρίως στα ακριβότερα γυαλιά, όπως σου λέει ο παραπάνω που δείχνει να το κατέχει, στην Ελλάδα δεν υπάρχει λόγος - κάπου, λέω εγώ - να μπαίνουν τα θερμοδυναμικά γυαλιά.

    Οι σκιάσεις - και πάλι σωστά είπε ο mastrohalastis - θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με άλλο τρόπο. Πχ κάθετα σκίαστρα στη δύση. Να το ψάξεις το σπίτι και μάλιστα τις μέρες με μια σημαντική διαφορά θερμοκρασίας εσωτερικού και εξωτερικού να καλέσεις ειδικό να σου μετρήσει τους τοίχους να δεις που έχεις θερμικές απώλειες.

    +1 χεράτο γιατί δεν μπορώ να ψηφίσω!

  3. Υπάρχουν προστατευτικές αντι uv που σου εξασφαλίζουν μακροχρόνια αντοχή. Μη νομίζεις ότι η απλή βαφή του αλουμινίου σου εξασφαλίζει αιώνια αντοχή. Εμφανίζει κι αυτό οξειδώσεις μικρότερης έντασης φυσικά από τον κοινό σίδηρο.

    Έννοια των ενεργειακών κρυστάλλων  αναφέρεται κυρίως στην πρόσθετη ιδιότητά τους να "κόβουν" την θερμική ακτινοβολία και όχι τόσο πολύ ως προς την ίδια τη θερμική αντίσταση του υλικού. Παρέχουν κατά κάποιο τρόπο μια αόρατη σκίαση (αδόκιμος όρος , προσπαθώ να το περιγράψω παραστατικά).

    Προφανώς και απαιτείται θερμοδιακοπή παντού. Ωστόσο αν το κουτι είναι εξωτερικό (ακουμπάει όλο σε εξωτερικό τοίχο) ειναι η καλύτερη λύση ενεργειακά και ηχομονωτικά αλλά όχι αισθητικά.

  4. Άποψή μου είναι να μην πας σε ακριβές σειρές κουφωμάτων αν δεν έχεις σκοπό να περιορίσεις και από αλλού τις απώλειες, Αντί για θερμοδιακοπτόμενα  δες και τα συνθετικά. Επίσης δεν βρίσκω ιδιαίτερο λόγο να πας σε ενεργειακά κρύσταλλα υψηλών επιδόσεων όταν στην Ελλάδα έχουμε έντονη εποχικότητα: το χειμώνα θέλουμε τη θερμότητα από τον ήλιο ενώ το καλοκαίρι όχι. Σε χώρες που κυριαρχεί η μία κατάσταση (πχ έντονη ηλιοφάνεια και ζέστη ή χαμηλή ηλιοφάνεια και δριμύ  ψύχος) τα ενεργειακά κρύσταλλα βοηθούν περισσότερο. 

    Αν θες να δαπανήσεις παραπάνω χρήματα επένδυσέ τα σε τροποποιήσεις όπως μετατροπή των χωνευτών και συρόμενων σε ανοιγόμενα με τοποθέτηση στην εξωτερική τοιχοποιία και όχι ενδιάμεσα όπως συνηθίζεται. Για την αντιμετώπιση του ήλιου δες κάτι σε εξωτερική σκίαση (αντί ενεργειακών κρυστάλλων).  Μετά επίλεξε μια απλή "σειρά" κουφωμάτων και θα έχεις καλλίτερα αποτελέσματα.

  5. Από ό,τι γράφει εννοεί ότι μονώνει τον τοίχο που αντιστοιχεί στο διαμέρισμά του. Η απορία του είναι για το τι γίνεται ως προς την εξωτερική εικόνα. Νομίζω ότι σε αυτή την περίπτωση (θερμοπρόσωψη), αγνοούνται οι διαφωνούντες! Φροντίζουμε τουλάχιστον να πετύχουμε την τελική απόχρωση!

  6. Κώστα, απαιτείται άδεια για τα πάντα. Το θέμα είναι ότι υπάρχει παραπληροφόρηση και κάποιος μπορεί να νομίσει ότι μπορεί να στήσει προκατασκευασμένο στο χωράφι του χωρίς να ρωτήσει κανένα!
    Ειδικά σε παραδοσιακούς οικισμούς αν απαιτείται πχ κεραμοσκεπή και ξύλινα παράθυρα πρέπει να τηρηθεί απαραίτητα. Ακόμη και ο τύπος κεραμιδιού και  το χρώμα των κουφωμάτων. Αν βάλεις κουφώματα αλουμινίου με εικόνα απομίμησης ξύλου ρισκάρεις να σε "ξηλώσουν". Εξαρτάται από το "βιολί" της κάθε περιοχής και τι έλεγχος μπορεί να σου προκύψει. 

    Υποθετικά αν μπορεί να φτιαχτεί προκατασκευασμένο όπως απαιτείται στην κάθε περιοχή και εφόσον "βγαίνει" άδεια τότε μπορεί να στηθεί.

    Αυτά ως ιδιώτης.

    • Upvote 1
  7. Όσο υπάρχουν τα χωνευτά κουφώματα, ό,τι και να κάνει κανείς με εξωτερική θερμοπρόσωψη δεν γίνεται πιο "ενεργειακό" το σπίτι.

    Προσωπικά τα θεωρώ άσκοπα έξοδα γι'αυτό και δεν προτείνω κάποιο συγκεκριμένο σύστημα εξωτερικής θερμοπρόσωψης.

    Επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για άποψή μου και δεν απαγορεύεται να κάνει κανείς ό,τι θέλει.

    Δεν θα επιμείνω στο παρόν θέμα.

  8. Η μεζονέτα έχει επιπλέον συντελεστή στην αντικειμενική αξία και στον ΕΝΦΙΑ. Η μονοκατοικία σε ένα επίπεδο θεωρείται ένα διαμέρισμα.

    Δεν θεωρώ ιδιαίτερα παλιά μια κατασκευή του '89 αρκεί να ελεγχθεί σχολαστικά και να βρεθεί άψογη στο θέμα του σκελετού. Επίσης λεπτομερής κοστολόγηση των επιδιορθώσεων για να μη βρεθείς προ εκπλήξεων. Αν μάλιστα το συνδυάσει με το εξοικονομώ τη βρίσκω πιο "συνετή" επιλογή.

  9. Κατάργηση πρώτα των χωνευτών, ίσως και των επάλληλων αν είναι εφικτό. Ειδικά με τα χωνευτά καταργείται το όφελος από την εξωτερική θερμοπρόσωψη. Είναι σαν να μην υπάρχει. Επίσης είναι σαν να μην υπάρχει η διπλή τοιχοποιία. Το "κενό" συμπεριφέρεται σαν να έρχεται σε επαφή με τον εξωτερικό αέρα.

  10. παιδιά το χρέος σε όποιον πάροχο και αν είσαι χρεώνεται σε φυσικό πρόσωπο και όχι σε αριθμό παροχής, εάν ίσχυε τ αντίθετο οι μισόι (μην πω όλοι) οι ενοικιαστες δε θα μπορούσαν να νοικιάσουν νέο σπίτι. το πρόβλημα του προηγούμενου ενοικιαστή θα είναι όταν πάει να ζητήσει ρεύμα σε άλλη παροχή και σε οποιονδήποτε πάροχο δε θα του δώσουν λόγω χρέους σε άλλον ή στον ίδιο πάροχο. Απλά κάποιοι στη ΔΕΗ όπως συμβαίνει και σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες υπάλληλοι και διευθυντές δεν ξέρουν που πανε τα τέσσερα.

    Υπόδειγμα χρήστη φόρουμ που μετά την ερώτησή του επανέρχεται καταθέτοντας την εμπειρία του!

    respect!

  11. Πηγαινοέρχεσαι από το γενικό στο ειδικό και χάνεσαι.

    Αρχικά ρωτάς συγκεκριμένα για τηλεπικοινωνιακές μελέτες και μετά αναρωτιέσαι για θέματα που αγγίζουν ακόμη και τα υπαρξιακά.

    Δεν διαφώνησα για το τι γινεται στην Ελλάδα και το τι κανει ο πμ στην Ελλάδα, αλλά ας βγούμε από το μικρόκοσμό μας.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.