Μετάβαση στο περιεχόμενο

mastrohalastis

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    36
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by mastrohalastis

  1. Μία κατοικία οφείλει να "φείνεται" αυτόνομη. Δηλ πέραν της τουαλέτας και ντουζ χρειάζεται να έχει μια υποτυπώδη κουζίνα.
  2. Το "ό,τι πληρώσεις παίρνεις" είναι εξίσου σοβαρό ή μπαρουφολογία παρόμοια με προηγούμενες διατυπώσεις;
  3. Το κρύσταλλο όμως δεν φαίνεται στον ενοικιαστή! Μιλώντας υποθετικά, τα επιπλέον χρήματα που θα δώσεις για ενεργειακά κρύσταλλα δε θα κάνουν τη διαφορά και αν γλυτώσεις κανένα 500άρικο απ'αυτά, δώσε τα σε ένα καλό κλιματιστικό ινβέρτερ,το οποιο θα σου εξοικονομήσει ενέργεια και θα το "δει" θετικά ο νοικάρης.
  4. Η αστύνομία δεν προβαίνει πια σε σύλληψη όσους βρίσκει εκείνη την ώρα να εργάζονται-παρανομούν (αν παρανομούν θα κριθεί σε δεύτερο χρόνο);
  5. Υπάρχουν προστατευτικές αντι uv που σου εξασφαλίζουν μακροχρόνια αντοχή. Μη νομίζεις ότι η απλή βαφή του αλουμινίου σου εξασφαλίζει αιώνια αντοχή. Εμφανίζει κι αυτό οξειδώσεις μικρότερης έντασης φυσικά από τον κοινό σίδηρο. Έννοια των ενεργειακών κρυστάλλων αναφέρεται κυρίως στην πρόσθετη ιδιότητά τους να "κόβουν" την θερμική ακτινοβολία και όχι τόσο πολύ ως προς την ίδια τη θερμική αντίσταση του υλικού. Παρέχουν κατά κάποιο τρόπο μια αόρατη σκίαση (αδόκιμος όρος , προσπαθώ να το περιγράψω παραστατικά). Προφανώς και απαιτείται θερμοδιακοπή παντού. Ωστόσο αν το κουτι είναι εξωτερικό (ακουμπάει όλο σε εξωτερικό τοίχο) ειναι η καλύτερη λύση ενεργειακά και ηχομονωτικά αλλά όχι αισθητικά.
  6. Άποψή μου είναι να μην πας σε ακριβές σειρές κουφωμάτων αν δεν έχεις σκοπό να περιορίσεις και από αλλού τις απώλειες, Αντί για θερμοδιακοπτόμενα δες και τα συνθετικά. Επίσης δεν βρίσκω ιδιαίτερο λόγο να πας σε ενεργειακά κρύσταλλα υψηλών επιδόσεων όταν στην Ελλάδα έχουμε έντονη εποχικότητα: το χειμώνα θέλουμε τη θερμότητα από τον ήλιο ενώ το καλοκαίρι όχι. Σε χώρες που κυριαρχεί η μία κατάσταση (πχ έντονη ηλιοφάνεια και ζέστη ή χαμηλή ηλιοφάνεια και δριμύ ψύχος) τα ενεργειακά κρύσταλλα βοηθούν περισσότερο. Αν θες να δαπανήσεις παραπάνω χρήματα επένδυσέ τα σε τροποποιήσεις όπως μετατροπή των χωνευτών και συρόμενων σε ανοιγόμενα με τοποθέτηση στην εξωτερική τοιχοποιία και όχι ενδιάμεσα όπως συνηθίζεται. Για την αντιμετώπιση του ήλιου δες κάτι σε εξωτερική σκίαση (αντί ενεργειακών κρυστάλλων). Μετά επίλεξε μια απλή "σειρά" κουφωμάτων και θα έχεις καλλίτερα αποτελέσματα.
  7. Από ό,τι γράφει εννοεί ότι μονώνει τον τοίχο που αντιστοιχεί στο διαμέρισμά του. Η απορία του είναι για το τι γίνεται ως προς την εξωτερική εικόνα. Νομίζω ότι σε αυτή την περίπτωση (θερμοπρόσωψη), αγνοούνται οι διαφωνούντες! Φροντίζουμε τουλάχιστον να πετύχουμε την τελική απόχρωση!
  8. Ερώτηση προηγούμενου σταδίου: τι τοίχους έχουμε, τι είδους μόνωνση έχει το κτίσμα (αν έχει) και τι κουφώματα είναι (ανοιγόμενα, επάλληλα, "χωνευτά");
  9. Κώστα, απαιτείται άδεια για τα πάντα. Το θέμα είναι ότι υπάρχει παραπληροφόρηση και κάποιος μπορεί να νομίσει ότι μπορεί να στήσει προκατασκευασμένο στο χωράφι του χωρίς να ρωτήσει κανένα! Ειδικά σε παραδοσιακούς οικισμούς αν απαιτείται πχ κεραμοσκεπή και ξύλινα παράθυρα πρέπει να τηρηθεί απαραίτητα. Ακόμη και ο τύπος κεραμιδιού και το χρώμα των κουφωμάτων. Αν βάλεις κουφώματα αλουμινίου με εικόνα απομίμησης ξύλου ρισκάρεις να σε "ξηλώσουν". Εξαρτάται από το "βιολί" της κάθε περιοχής και τι έλεγχος μπορεί να σου προκύψει. Υποθετικά αν μπορεί να φτιαχτεί προκατασκευασμένο όπως απαιτείται στην κάθε περιοχή και εφόσον "βγαίνει" άδεια τότε μπορεί να στηθεί. Αυτά ως ιδιώτης.
  10. Όσο υπάρχουν τα χωνευτά κουφώματα, ό,τι και να κάνει κανείς με εξωτερική θερμοπρόσωψη δεν γίνεται πιο "ενεργειακό" το σπίτι. Προσωπικά τα θεωρώ άσκοπα έξοδα γι'αυτό και δεν προτείνω κάποιο συγκεκριμένο σύστημα εξωτερικής θερμοπρόσωψης. Επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για άποψή μου και δεν απαγορεύεται να κάνει κανείς ό,τι θέλει. Δεν θα επιμείνω στο παρόν θέμα.
  11. Στους τοίχους που υπάρχουν χωνευτά ας γίνει εσωτερική θερμομόνωση. Γιατί μπατική τοιχοποιία, είναι φέρουσα;
  12. Η μεζονέτα έχει επιπλέον συντελεστή στην αντικειμενική αξία και στον ΕΝΦΙΑ. Η μονοκατοικία σε ένα επίπεδο θεωρείται ένα διαμέρισμα. Δεν θεωρώ ιδιαίτερα παλιά μια κατασκευή του '89 αρκεί να ελεγχθεί σχολαστικά και να βρεθεί άψογη στο θέμα του σκελετού. Επίσης λεπτομερής κοστολόγηση των επιδιορθώσεων για να μη βρεθείς προ εκπλήξεων. Αν μάλιστα το συνδυάσει με το εξοικονομώ τη βρίσκω πιο "συνετή" επιλογή.
  13. Κατάργηση πρώτα των χωνευτών, ίσως και των επάλληλων αν είναι εφικτό. Ειδικά με τα χωνευτά καταργείται το όφελος από την εξωτερική θερμοπρόσωψη. Είναι σαν να μην υπάρχει. Επίσης είναι σαν να μην υπάρχει η διπλή τοιχοποιία. Το "κενό" συμπεριφέρεται σαν να έρχεται σε επαφή με τον εξωτερικό αέρα.
  14. Ουσιαστική ερώτηση πριν απ' αυτό: τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες είναι ανοιγόμενα, επάλληλα ή χωνευτά;
  15. Φτιάξε κατ'επιλογή αεριζόμενη θερμοπρόσωψη, με πολυουρεθανικά πάνελ πλαγιοκάλυψης!
  16. Ξήλωμα του ασφαλτόπανου και έλεγχο της πλάκας (χωρίς αστεία).
  17. Δεν νομίζω να απαιτείται να είναι κύρια και πρώτη κατοικία. Αρκεί το κύρια. Η άποψή μου δεν αφορά στα άλλα κριτήρια υπαγωγής.
  18. Υπόδειγμα χρήστη φόρουμ που μετά την ερώτησή του επανέρχεται καταθέτοντας την εμπειρία του! respect!
  19. Πηγαινοέρχεσαι από το γενικό στο ειδικό και χάνεσαι. Αρχικά ρωτάς συγκεκριμένα για τηλεπικοινωνιακές μελέτες και μετά αναρωτιέσαι για θέματα που αγγίζουν ακόμη και τα υπαρξιακά. Δεν διαφώνησα για το τι γινεται στην Ελλάδα και το τι κανει ο πμ στην Ελλάδα, αλλά ας βγούμε από το μικρόκοσμό μας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.