Μετάβαση στο περιεχόμενο

thantsar

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

384 profile views

thantsar's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν καταλαβαίνω ομως γιατι το ισχυρίζεστε αυτο. Σε όλη την τοιχοποιιία ανάμεσα υπαρχει 3cm γραφιτούχο φελιζόλ. Επίσης εξωτερικά θα γίνει θερμοπρόσοψη η οποία θα περιβάλλεται περιμετρικά της κατασκευής. Τα κουφώματα θα ειναι με τριπλα τζάμια και θερμοδιακοπτόμενα. Έτσι θεωρώ οτι θα δημιουργούνται 2 ζώνες στην τοιχοποιία. Επίσης τα εξωτερικά κουφώματα ειναι όλα ρολά. Στα εσωτερικά κουφώματα έχω και συρόμενα.
  2. Τουβλο, μονωση, τουβλο ειναι η τοιχοποιια. Επίσης εγω θέλω να κανω και θερμοπρόσοψη, ώστε να κάνω οσο το δυνατον πιο "ενεργειακό" το σπιτι.
  3. Εχει γίνει εσωτερική θερμομόνωση με γραφιτουχο σε ολη την τοιχοποιία. Εξωτερικά ψάχνω να βρω το καλύτερο σύστημα.
  4. Εχει τοποθετηθεί σε όλη την μπατική τοιχοποιία φελιζολ. Το να καταργηθούν δεν ειναι δυνατόν.
  5. Είναι και ανοιγόμενα και επάλληλα και συρόμενα-χωνευτά.
  6. Έχετε κάνει εφαρμογή σε κάποια κατοικία και αποδίδει; Μπορείτε να μου περιγράψετε περισσότερο αναλυτικά τη μέθοδο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. Καλημέρα, δεν άνοιξα το θέμα για να καταθέτουμε τι δεν ισχύει ή ποια δεν είναι καλή μέθοδος επειδή ίσως δεν χρησιμοποιείτε αρκετά, αλλα να κατεθέσουν όσοι θέλουν την άποψη τους σχετικά με την καλύτερη μέθοδο που αυτοί θεωρούν. Ώστε με ενα φιλτραρισμα να καταλήξω/καταληξουμε στην καλύτερη μέθοδο. Σίγουρα είναι και δική μας δουλειά ότι έχει να κάνει με το φέροντα οργανισμό, απλα εγω μιλάω για εξειδίκευση στον τομέα και όχι επιφανειακή γνώση. Θεωρώ περισσότερο ειδικό εναν μηχανολόγο και όχι εναν πολιτικό μηχανικό, αλλά προφανώς όλες οι απόψεις ειναι αποδεκτές και ο καθένας έχει τη γνώμη του η οποία ειναι σεβαστή. Αν θέλετε από τη μεριά σας, μιας και παρατήρησα ότι έχετε κατασκευαστική εταιρεία, να μου πείτε τη δική σας άποψη στο θέμα, δηλαδή, ποια θεωρείται τη βέλτιστη μέθοδο για εξωτερική θερμομόνωση για μια νέα κατοικία του 2018. Στόχος αυτού του θέματος δεν ειναι η αντιπαράθεση, αλλα μέσα απο εμπειρία και εφαρμογές και ανθρώπους που ασχολούνται με τη θερμομόνωση, να καταλήξω στην καλύτερη δυνατή μέθοδο εξωτερικής θερμομόνωσης για την κατοικία μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Σας παραθέτω εδώ κάποιες δημοσιεύσεις για την πολυουρεθάνη που μπορείτε να ενημερωθείτε με τεχνικά χαρακτηριστικά αλλα και αναλυτικές εφαρμογες. 1) https://www.researchgate.net/publication/249957563_Assessment_of_Energy_Rating_of_Polyurethane_Spray_Foam_Walls_Procedure_and_Interim_Results 2) https://www.researchgate.net/publication/44092126_Energy_rating_of_polyurethane_spray_foamed_walls_procedures_and_preliminary_results 3) https://www.researchgate.net/publication/291287782_Application_of_polyurethane_thermal_insulation_materials_in_external_wall_insulation
  8. Καλησπέρα κ. Χαρκιολάκη. 1) Όταν λέω μελέτες που έχω κάνει (μιας και ειμαι πολιτικός μηχανικός και οχι μηχανολόγος) εννοώ την αναζήτηση στην εθνική και διεθνή βιβλιογραφία για την εξωτερική θερμοπρόσοψη και οχι μελέτη σε πρόγραμμα. 2) Πιστοποιήσεις υπάρχουν παντού κ. Χαρκιολάκη, το θέμα ειναι ποιότητα κόστους. Για αυτο ρωτάω σε ένα φόρουμ μηχανικών, για την εξειδίκευση-εμπειρία ανθρώπων που έχουν στο συγκεκριμένο θέμα και οχι να ερθω σε αντιπαράθεση με το να σας παρουσιάσω μελέτες ή προβάλλετε κάποιο ανταγωνισμό. ΥΓ: Ψάχνω την ιδανική λύση για την οικοδομή μου με συντελεστές το κόστος και την ποιότητα (εξοικονόμηση ενέργειας)
  9. Αρχικά καλησπέρα συνάδελφε και σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Η μελέτη ΚΕΝΑΚ έχει βγάλει για 5cm μόνωσης. Όμως εγω αυτη τη στιγμή ρωτάω σαν αντιστοίχηση, αντί να βάλω εξηλασμένη πολυστερίνη 5cm, για καλύτερο σύστημα απο τις μελέτες που έχω κάνει, ψάχνω να βάλω αφρο πολυουρεθάνης. Όμως παρατήρησα οτι ίσως χρειάζεται μικρότερο πάχος και όχι 5cm. Σε δεύτερη ανάγνωση του ερωτήματος, (1) ποιο θεωρείται το βέλτιστο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης σε τοιχοποιία και γιατι;
  10. Καλησπέρα! Ειμαι πολιτικός μηχανικός και βρίσκομαι στο στάδιο για εξωτερική θερμοπρόσοψη στην οικοδομή μου η οποία βρίσκεται στα Μέγαρα, Δυτικής Αττικής. Ειναι Διώροφη κατοικία με Υπόγειο και Δώμα. Μετά απο τη μελέτη και την αναζήτηση στο χώρο της μόνωσης μιας και είμαι και πολιτικός μηχανικός και μπορώ να κατανοήσω τεχνικά θέματα έχω καταλήξει οτι το καλύτερο σύστημα από θεμα απόδοσης είναι η πολυουρεθάνη, η οποία έχω σκεφτεί να γινει 3cm και έπειτα αστάρι με υαλοπλεγμα και σοβατισμα. Αυτό που θέλω να πετύχω ειναι τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας στη θέρμανση-ψυξη. Οι ερωτήσεις μου ειναι οι εξής: 1) Θεωρείται "ιδανική" λύση την πολυουρεθάνη ή κάποια άλλα συστήματα εξωτερικής μόνωσης και γιατι; 2) Το να κάνω 3cm τη πολυουρεθάνη ειναι επαρκές και στη συνεχεια τη μέθοδο που ανέφερα παραπανω ή να την κάνω 5cm. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.