Μετάβαση στο περιεχόμενο

stelandr

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by stelandr

  1. Χαίρετε και καλή χρονιά! Επανέρχομαι στο θέμα καθώς σε προφορική συζήτηση με τον συνάδελφο H/M της Υ.Δομ. Αθήνας απάντησε οτι το 29/2/λ <<δεν διευκρινίζει αν αφορα πολυκατοικίες ή μονοκατοικίες>> και η περίπτωση που εχω περιγράψει -εγκατασταση Α/Θ - εδώ θελει ΕΕΔΜΚ σύμφωνα με το ιδιο αρθρο, καθως δεν μπορεί να ενταχθεί στην περ. δ αρθρο 30 4496/17 γιατι ειναι <<συνολικη αντικατασταση και οχι αντικατασταση ενος τμηματος της εγκαταστασης η διασκευη τμηματος των σωληνωσεων>> ΘΑ μπορουσατε παρακαλώ για τα φωτα σας σχετικά με το πως πρέπει να χειριστω την υπόθεση γιατι ταλαιπωρούμαι αδικως υπερβολικα νομιζω με μια απλή κατά τα αλλα υπόθεση..? Ποιό ειναι το επιχείρημα ενος μηχανικού απέναντι σε συναδελφους των Υδομ (ή κ οι ενέργειες που τον διασφαλίζουν τόσο στην υπηρεσία όσο κ στον πελάτη) όταν υποστηρίζουν οτι το λ αφορά μονοκατοικίες? Ευχαριστώ!
  2. Η άδεια είναι του 98. Στον φακελο της Υ.Δομ δεν υπάρχει μελέτη θέρμανσης παρά μόνον, όπως αναφέρετε, μελέτη "καύσιμου αερίου". Το αρθρο 25 παρ. 2 του κτιριοδομικού όπως ισχυε προεβλεπε: Σε περίπτωση αίτησης για χορήγηση οικοδομικής αδείας, για την ανέγερση νέου ή προσθήκης κατ'επέκταση ή καθ'ύψος υφισταμένου κτιρίου συνολικού ΣΔ μεγαλυτέρου των τριακοσίων m2 (300 m2) και συνολικού όγκου μεγαλυτέρου των 1300 m3 και ανεξάρτητα του όγκου σε περίπτωση κτιρίου με περισσότερους από τρεις (3) ορόφους, απαιτείται η υποβολή όλων των μελετών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων που προβλέπονται στο κτίριο καθώς και δήλωση επίβλεψης των εργασιών αυτών. . Η κατοικία ειναι στον 'α όροφο, 109τμ βάσει Ο.Α., επί pilotis. Τον ογκο (όροφος+pilotis, +η/χ) τον υπολογιζω 832κμ. πότε ορθά δεν υποβλήθηκε μελέτη θέρμανσης. Εγώ θεώρησα οτι μπορεί να αποφευχθεί -οπως ειπώθηκε- βάσει του αρθρου 29, παρ 2 περ δ., ωστόσο απευθύνθηκα και στα μέλη του φόρουμ γιατί συναδελφος Μηχανολόγος στον οποίο εθεσα το ιδιο ερώτημα -λόγω δικής μου απειρίας καθότι νεος στο επάγγελμα- μου είπε ότι πρέπει να βγει ΕΕΔΜΚ βάσει 29/2/λ ... ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. υγ. διευκρινιστικά @dimitris GM να σημειώσω ότι καυστήρας δεν τοποθετηθηκε ποτέ. Θελουμε να συνδέσουμε αντλία θερμότητας στο υφιστάμενο δίκτυο καλοριφέρ της κατοικίας.
  3. Σε μονοκατοικία με άδεια του 98 -χωρίς μελέτη θέρμανσης, με εγκατάσταση καλοριφέρ όπου δεν συνδέθηκε ποτέ λέβητας πετρελαίου- η τοποθέτηση αντλίας θερμότητας μπορεί να ενταχθεί στην περιπτωση δ) συντήρηση, επισκευή, διασκευή ή και τμηματική αντικατάσταση εγκαταστάσεων και αγωγών κτιρίων, του αρ. 30 του 4495/17?? Η περίπτωση του 29/2/λ αφορά μόνο οριζόντιες ιδιοκτησίες??
  4. Σε μονοκατοικία με άδεια του 98 -χωρίς μελέτη θέρμανσης, με εγκατάσταση καλοριφέρ όπου δεν συνδέθηκε ποτέ λέβητας πετρελαίου- η τοποθέτηση αντλίας θερμότητας μπορεί να ενταχθεί στην περιπτωση δ) συντήρηση, επισκευή, διασκευή ή και τμηματική αντικατάσταση εγκαταστάσεων και αγωγών κτιρίων, του αρ. 30 του 4495/17?? Η περίπτωση του 29/2/λ αφορά μόνο οριζόντιες ιδιοκτησίες??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.