Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

manos____

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by manos____

  1. Δυτικο τομεα αθηνων ειμαι..απο Περιστερι με εχουν ενηερωσει..πριν δυο χρονια ομως ειχα επιβεβαιωσει και σε αγια αρασκευη τηλεφωνικως..ακομη ψαχνω .. Δεν εχω βγαλει ακρη .. μαιλ απο υπουργειο δεν εχει απαντηθει..ουτε απο ΤΕΕ
  2. Καλησπερα σας. Προσπαθώ να βγάλω άκρη με τις αναγγελιες/αδειες. Πριν δυο χρονια, μιλησα με την οικεία περιφέρεια (δυτικος τομέας αθηνων) για να πάρω Αδεια ηλεκτρολόγου εγκαταστατη και ό,τι αλλο δικαιουμαι ως μηχανολόγος μηχανικός απόφοιτος πολυτεχνειου απο το 2011. Ειχα πληροφορηθει τοτε (πριν δυο χρονια) οτι ειχε βγει ενα νεο Προεδρικο διαταγμα 99, που μπλεκοταν με τα ΠΔ 115/2012 και το ΠΔ 108/2013 και δεν εξεδιδαν οι περιφερειες τετοιες αδειες . Προσπαθησα και φετος και μου ειπαν οτι το προβλημα υφισταται ακομη και με παρεπεμψαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης/Διεύθυνση τεχνικων επεγγελματων & ασφαλείας εγκατάστασεων. Ουτε απο εκει ελαβα απαντηση. Ξερει καποιος συναδελφος κατι για αυτο το θεμα?
  3. Ρωτάω και καποια επιπλεον γιατι δεν ξερω πως κάνω edit στο αρχικο μου post. 3. Η πινακίδα γραφει κάποιον αριθμό απόφασης από τον οικείο Δήμο (πχ τεχνική υπηρεσία)/φορέα, ή είναι απλά ένα απαγορευτικό πάρκινγκ? 4. Δηλαδή ο νομοθετης επιβάλλει pilotis και θέσεις πάρκινγκ αλλα οχι υποχρεωτική χρήση τους από τα οχήματα του κτιρίου? Ποιο το νόημα της πρόβλεψης θεσεων πάρκινγκ σε αυτή την περίπτωση?
  4. Καλημέρα και καλή Σαρακοστή! Εάν μια νεόδμητη πολυκατοικία με pilotis αναφέρει για παράδειγμα στην οικοδομική της άδεια 5 θέσεις σταθμευσης, όταν χτιστεί, τότε: 1. Πρέπει να γινει άλλη διαδικασία ώστε αυτές οι θέσεις να γίνουν θέσεις παρκινγκ? Αν ναι ποια ειναι αυτή (ΦΕΚ)? 2. Στις θέσεις αυτές δηλώνονται οχήματα με συγκεκριμένο αριθμό κυκλοφορίας? 3. Υπάρχει συγκεκριμένη σήμανση για πινακιδα πανω στην πορτα του πάρκινγκ (εκτός από "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ" κλπ) ? 4. Τα οχήματα πρέπει υποχρεωτικά να μπαίνουν μεσα στο παρκινγκ κάποιες ώρες?
  5. Καλησπέρα σας. Ενημερώθηκα από τη διεύθυνση ανάπτυξης της οικείας περιφερειακής ενότητας στην Αττική, ότι δεν εκδίδονται προς το παρόν Βεβαιώσεις Αναγγελίας λόγω ασάφειας στο ΠΔ 99 του 2018-ΦΕΚ 187/Α/2018 ("Ρύθμιση του επαγγέλματος του μηχανικού με καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων για κάθε ειδικότητα") και ότι τη δουλειά αυτή ίσως την αναλάβει το ΤΕΕ. Την άποψη αυτή μου την επιβεβαίωσε τηλεφωνικώς και σε άλλη περιφερειακή ενότητα της Αττικής. Το ΤΕΕ ωστόσο δε γνωρίζει τίποτε. Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικό? Στο ΠΔ 99, δε βρήκα κάτι στις κατταργούμενες διατάξεις. Επιπλέον στο ΠΔ 114 του 2012-ΦΕΚ199/Α/2012 ("Καθορισμός ειδικοτήτων…κατασκευής, συντήρησης, επισκευής και επιτήρησης της λειτουργίας των εγκαταστάσεων καύσης υγρών και αερίων καυσίμων…"), αναφέρεται στο Άρθρο 2, παράγραφος 3, ότι "..στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος δεν περιλαμβάνονται ... (δ) Η τοποθέτηση και συναρμολόγηση του λέβητα ή άλλου μέσου που εξυπηρετείται από την καύση του αερίου καυσίμου, καθώς και κάθε υδραυλική εγκατάσταση παροχής νερού τροφοδοσίας αυτών. (ε) Το δίκτυο σωληνώσεων και γενικότερα οποιαδήποτε εγκατάσταση σωληνώσεων μεταφοράς και διανομής αερίου και υγρού καυσίμου...". Γνωρίζει κανείς σε ποιο ΦΕΚ περιγράφονται ο καθορισμός ειδικοτήτων για τα (δ) και (ε) ? Σας ευχαριστώ.
  6. Καλημέρα σας. Γνωρίζει κανείς τι απαιτείται - εκτός από Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος από το ΤΕΕ - ώστε ένας Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός να εκπονήσει μελέτη εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου (για ένα ιδιωτικό ή δημόσιο κτίριο) και να την καταθέσει προς έγκριση στην ΕΔΑ Αττικής (διανομή αερίου)? Αρκεί ή Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος, ή απαιτείται Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών?Γνωρίζετε εάν χρειάζεται κάποια σφραγίδα και πού μπορούμε να τη βγάλουμε? Χρειάζεται να γραφτούμε σε κάποιο μητρώο? Έχω επικοινωνήσει με το ΤΕΕ αλλά δεν έβγαλα καμία άκρη. Γνωρίζετε κάποια αρμόδια άτομα στο ΤΕΕ ή στην ΕΔΑ Αττικής για να απευθυνθώ? Ευχαριστώ.
  7. Καλημέρα σας και καλή χρονια! Ένα κτίριο ψύχεται μέσω συστήματος που αποτελέιται από κεντρικη κλιματιστική μονάδα και ψύκτη νερού στην ταράτσα του. Η ψύξη γίνεται μέσω αεραγωγών και λίγων fan coils που τροφοδοτούνται από τον ψύκτη. Ο αέρας που εκπέμπουν προέρχεται από το περιβάλλοντα χώρο ή από το ίδιο δίκτυο αεραγωγών (άγνωστο). Ζητείται να προστεθεί αντλία θερμότητας (θέρμανση-ψύξη) που θα "κουμπώσει" στην υφιστάμενη κεντρική κλιματιστική μονάδα. Επιπλέον λόγω φόβου καταπόνησης του συμπιεστή, προτείνεται να μπει και δοχείο αδρανείας. Θα ήθελα να ρωτήσω με ποια κριτίρια θα επιλέξω τη θερμική και ψυκτική ισχύ τοης αντλίας θερμότητας και τον όγκο του δοχείου αδρανείας. Σας ευχαριστώ.
  8. Καλημέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω με ποια κριτηρια υπολογίζεται η απαιτουμενη ψυκτική και θερμική ισχύς αντλίας θερμότητας που θα εγκατασταθεί για ψύξη/θέρμανση ενός χώρου, η χωρητικότητα του δοχείου αδρανείας για το κύκλωμα του νερού, καθώς και η η επιλογή της διατομής των αγωγών νερού. Πρόκειται για εννιαίο χώρο εκδηλώσεων χωρίς παράθυρα, επιφάνειας της τάξεως των 100 m2 και μεγάλου ύψους (της τάξεως των 4-5 μέτρων). Στο χώρο υπάρχει υφιστάμενο δίκτυο αγωγών προσαγωγής και απαγωγής, με αέρα που ψύχεται από κλιματιστική μονάδα ισχύος 13.000m3/h. Η κλιματιστική μονάδα τρέφεται ήδη από ένα δίκτυο νερού που στέλνει νερό και σε κάποια απομακρυσμένα fan coils. Ο μηχανικός προτείνει να τοποθετηθεί κόμπακτ αντλία θερμότητας (με ψυχροστάσιο) ψυκτικής και θερμικής ισχύος της τάξεως των 50 kW. Ισχυρίζεται πως η ίδια κλιματιστική μονάδα θα τραφεί από το κύκλωμα νερού της καινούργιας αντλίας θερμότητας, ενώ το υφστάμενο κύκλωμα νερού του ψύκτη, θα συνεχίσει να λειτουργεί. Επιπλέον ισχυρίζεται ότι τα air ducts που στέλνουν αέρα στο χώρο εκδηλώσεων δε θα τροποποιηθούν. Η απορία μου είναι αφενός κατά πόσον μπορέι μία κλιματιστική μονάδα να δεχθεί δεύτερο κύκλωμα νερού και αφετέρου πώς θα απομονωθεί το air duct που θα στείλει αέρα στην αίθουσα εκδηλώσεων, αφού υποτίθεται ότι υπάρχει ένας εναλλάκτης θερμότητας νερού-αέρα στην κλιματιστική μονάδα. Αυτές οι κλιματιστικές μονάδες έχουν δυνατότητες διαρρυθμίσεων για προσθαφαίρεση δικτύων νερού και αέρα? Το μήκος των αγωγών συνολικά θα είναι της τάξεως των 20 m από την αντλία θερμότητος μέχρι την κλιματιστική μονάδα (αθροιστικά οι σωληνώσεις προς την κλιματιστική και οι σωληνώσει επιστροφής). Είναι σωστα τα παραπάνω σαν τάξη μεγέθους? Γνωρίζει κάποιος τα σχετικά ΦΕΚ % Προδιαγραφές? Σας ευχαριστώ.
  9. Σ'ευχαριστώ πολύ. Γνωρίζει κανείς εάν το κόστος 40-50 ευρω το μέτρο χαλυβδοσωλήνα χωρίς σπέιρωμα (2 ιντσών διάμετρος, 3.6 χιλιοστα πάχος) είναι λογική τιμή? Σαν ταξη μεγέθους εννοω. Ανεβάινει πολύ τυο κόστος για μεγάλα μήκη.
  10. Καλημέρα συνάδελφε. Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Θέλω να ρωτήσω και κάτι επιπλέον που ισχυρίζεται ο μηχανικός μίας εταιρίας που έστειλε προσφορά αλλά δεν έχω επιβεβαιώσει: 1.Μου ανέφερε ότι για καυστήρες άνω των 200 κιλοβάτ, θα πρέπει να γινει "στεγανοποίηση βαλβίδων" στο μουλτιμπλόκ Και να εκδοθεί κάποιο πιστοποιητικο, βάσει νομοθεσίας. Ωστόσο δεν έχω βρει κάτι στον Δ3Α οικ 6598 (ΦΕΚ 976Β 2012), ούτε και αλλού. 2.Μου ανέφερε ότι απαιτέιται "push button" έξω από το λεβητοστάσιο για διακοπή παροχής (σύνδεση με την ηλεκτροβάνα διακοπής αερίου ??) βάσει νομοθεσίας. Δε βρήκα τίποτε σχετικό στο διαδίκτυο. 3.Τέλος, ψάχνω τη νομοθεσία που απαιτεί και περιγράφει την απομάκρυνση/καταστροφή της υφιστάμενης δεξαεμενής. Η προσφορά προτείνει εναλλακτικά ή συμπληρωματικά πιστοποιητικό "gas free" για το χώρο του λεβητοστασίου, προτού ξεκινήσουν οι εργασίες εγκατάστασης του αερίου. 4.Τέλος, για λέβητες 350 και 220 κιλοβατ, προτείνει χαλυβδοσωληνες παροχής διαμέτρων 3 και 2.5 ιντσών, νούμερα που μου φαίνονται κάπως υψηλά διασισθητικά για λεβητοστάσιο σχολείου. Επίσης δε γνωρίζω εάν το φίλτρο και η ηλεκτροβάνα πρέπει να είναι των ιδίων διαμέτρων και πως σχετίζεται η σωστη επιλογή με την πτώση πίεσης. Εάν γνωρίζει κάποις επ'αυτ'ών, θα με διευκόλυνε αρκετά . Ευχαριστώ πολύ και πάλι για τις πληροφορίες
  11. Καλησπέρα σας. Προσπαθώ να συντάξω μια μελέτη για αντικατάσταση πετρελαίου σε φυσικό αέριο για σχολεία, για λέβητες ισχύος άνω των 80000 "θερμίδων" (80000 kcal/h). Σκοπεύουμε να αντικαταστήσουμε μόνο τον καυστήρα και την καπνοδόχο. Έχω βρει κάποια σχετική με το φυσικό αέριο νομοθεσία: κυα Δ3/Α/6598 2012 (ΦΕΚ 976 Β) για άεριο έως 500 μιλιμπάρ κυα Δ3 Α 11346 (ΦΕΚ B 963 2003) για άεριο έως 1 μπάρ ΕΛΟΤ 447 για διαστασιολόγση καμινάδας (δεν το βρίσκω δωρεάν) ΚΤΙΡΙΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1989 (ΦΕΚ 59/Δ/1989, Άρθρο 27) (δεν βρίσκω κάτι σχετικό στο ΝΟΚ 2012) Κανονισμούς Πυρασφάλειας Γνωρίζει κάποιος τι θα πρέπει να προσέξουμε κατά την επιλογή καυστήρα? Πώς θα γίνει μετατροπή της κατάλληλης παροχής και πίεσης υφιστάμενου πετρελαίου με την κατάλληλη παροχή και πίεση φυσικού αερίου? Βάσει ποιου κανονισμού και με τι κριτίριο επιλέγεται η ισχύς του καυστήρα σε περίπτωση που αλλαχθεί? Επιπλέον η επιλογή multiblock γίνεται με κάποια κριτήρια ή είναι ζεύγος με τον καυστήρα? Βάσει ποιου κανονισμού και με τι κριτίριο θα γίνει η επιλογή των διατομών των χαλυβδοσωλήνων? Βάσει ποιου κανονισμού και με τι κριτίριο θα γίνει η επιλογή φίλτρου σωματιδίων για το δίκτυο του φυσικου αερίου? Βάσει ποιου κανονισμού και με τι κριτίριο θα γίνει η επιλογή ηλεκτρομαγνητικής βάνας απομόνωσης φυσικού αερίου? Γνωρίζει κάποιος τον κανονισμό (δίάταξη, υπουργική απόφαση κλπ) που περιγράφει την αχρήστευση της δεξαμενής πετρελάιου (γέμισμα με νερό κλπ)? Σας ευχαριστώ.
  12. Τα παραθυρα είναι περίπου 15 ετών απλώς το κτίσμα δεν έχει κατοικηθεί ποτέ και υπάρχει ένα σκεπτικό να ενικοιαστεί. Ωστόσο υπάρχει διαμαρτυρία του γειτονικού ως προς την πρόσβαση των ενοίκων και θέματα όχλησης από την τουαλέτα/απορροφητήρα/καμινάδα. Ως προς την παρεμπόδιση η ερώτηση μου είναι εάν έχει δικαίωμα ο γέιτονας να σφραγγίσει (να χτίσει) τα ανοίγματα. Σημειωτέον ότι το κτίσμα με τα παράθυρα δεν έχει ρυθμιστεί με το νόμο 4178 και τους νεότερούς του. Το γειτονικό σπίτι (με την πίσω αυλή) έιναι ρυθμισμένο πρό τριετίας με το νόμο 4178 με τα σχετικά πρόστιμα (αλλαγή χρήσης, αύξηση επιφάνειας κλπ) και έχει περάσει σε άλλη ιδιοκτησία με νέα συμβόλαια. Ο απώτερος σκοπός είναι ένας συμβιβασμός στα πλαίσια της καλής γειτονίας και να αποφευχθεί παρέμβαση πολεοδομίας κλπ.
  13. Στην περίπτωση ελέγχου από την πολεοδομία, θα κληθεί ο ιδιοκτήτης να πληρώσει πρόστιμα ή θα πρέπει να χτίσει και τα παράθυρα? Δικαιούται ο γέιτονας να χτίσει ή να "εμποδίσει" με κατασκευές τα παράθυρα με κατασκευές?
  14. Καλησπέρα σας. Είμαι Μηχανολόγος μηχανικός απόφοιτος πολυτεχνείου και μου ζητήθηκε άδεια ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ - ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗ. Γνωρίζει κανείς ποια είναι η διαδικασία για την έκδοσή της (αρμόδια υπηρεσία, προύποθέσεις κλπ). Επιπλέον, τι δικαιώματα αποκτά ένας μηχανικός με αυτή? Υπάρχουν πολλές κλίμακες που ανεβαίνουν στη λογική των εργοληπτικών/μελετητικών πτυχίων (πχ βάσει ισχύος, επιφάνειας κτίσματος, προϋπολογισμού έργου κλπ) . Γνωρίζετε εάν πρέπει κάποιος να έχει κάνει έναρξη σε ΔΟΥ ? Υπάρχουν διάφορες πληροφορίες στο διαδίκτυο αλλά αρκετά συγκεχυμένες και παλιές. Σας ευχαριστώ.
  15. (Aπό μεταφορά. Pavlos33) Καλησπέρα σας. Θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με την ύπαρξη παραθύρων, καμινάδας και εξόδου απορροφητήρα σε αυλή γειτονικού σπιτιού. Το εν λόγω κτίσμα έχει καλύψει όλο το οικόπεδο προς τα πίσω και δεν υπάρχει πίσω αυλή, με αποτέλεσμα να υπάρχει στον πλευρικό τοίχο: συρόμενο παράθυρο τουαλέτας, ανοιγόμενο παράθυρο εσωτερικού δώματος (πάνω από το συρόμενο), έξοδος καμινάδας καυστήρα και έξοδος απορροφητήρα. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ο τοίχος “βλέπει” στην πίσω αυλή του εφαπτόμενου διπλανού (αριστερού) κτίσματος - βλ. φωτογραφίες. Τα κτίσματα βρίσκονται σε κοινό οικόπεδο και η άδειά τους είναι σίγουρα πρίν το 1990. Τι ορίζει ο νόμος σε αυτήν την περίπτωση? Σας ευχαριστώ.
  16. Θεωρητικα ναι αλλα επειδη υπαρχει προηγούμενο της κοινωφελούς εργασίας με εμπλοκη στις εισφορές ψαχνω μηπως ξερει κανεις που ετοιμαζεται να ξεκινησει σε 8μηνο ΟΑΕΔ..
  17. 8μηνα Κοινωφελούς απασχόλησης ΟΑΕΔ Καλησπέρα σας. Στην προκύρηξη του ΟΑΕΔ για τις 30333 θέσεις, για τους μηχανικούς ΠΕ που πρόκειται να εργαστούν σε δήμους, ζητείται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Ξέρει κάποιος αν ζητείται και εγγραφή στο ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ ? Σε 5μηνο προγραμμα που εκανα το 2016 απαιτείτο και τοτε, αν και τελικα το υπουργειο που δουλέψαμε τα παρακράτησε και δεν τα απέδωσε στο ΤΣΜΕΔΕ ποτέ.. Γνωρίζει κανείς τι γινεται τώρα που εχει αποσυνδεθεί η ασφάλιση από την ιδιότητα?? Ρωτώ σε διάφορους (οαεδ, δημο οπου θα γίνει η τοπθετηση κλπ) αλλα δε γνωριζει κανεις..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.