Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠανΠαν

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ΠανΠαν

  1. Ως ιδιώτης και εγώ συμφωνώ με τον προηγούμενο. Το μεγαλύτερο προβλημα δεν είναι η έλλειψη γνώσεων στα θέματα του προγράμματος κ της εφαρμογής του μιας κ είναι κάτι καινούργιο κ για τους μηχανικούς αλλά συχνά η έλλειψη ενδιαφέροντος για να βρεθούν λυσεις κ επαγγελματισμού. Αυτό έχει σαν συνέπεια τρέξιμο κ άγχος από τους ωφελούμενους κ σε πολλές περιπτώσεις χρήματα από την τσέπη μας που με πιο σωστό προγραμματισμό θα λαμβάναμε από το πρόγραμμα.
  2. Όσοι έχουν βάλει ή σκοπεύουν να βάλουν κλιματιστικά από τον Κωτσόβολο, να ξέρουν ότι θα χρειαστούν εκτός από δελτίο προϊόντος κ ΥΔ η οποία παίρνει γύρω στους 2 μήνες για να βγει. Τουλαχιστον εμένα μου τη ζήτησαν. Καλό θα είναι να την αιτηθείτε εγκαίρως έτσι ώστε να μη καθυστερήσετε την εξέλιξη του ελέγχου της αίτησής σας.
  3. Όπως φαίνεται όπως τα λέει ο tsx είναι. Το είχα αντιληφθεί λάθος, ας το προσέξουν οσοι ενδιαφερόμενοι χρειαστεί να ανοίξουν ΑΠΔ
  4. Το ανώτατο όριο επιλέξιμης δαπάνης για την υποκατηγορία 2.Α (Ι) ανέρχεται στο ποσό των 44 € / m2. Στο ποσό αυτό (44 €/m2) περιλαμβάνονται τα υλικά, η εργασία, οι ασφαλιστικές εισφορές ΙΚΑ και ο ΦΠΑ. Έστω ότι το εμβαδόν της επιφάνειας του δώματος είναι 100,00 m2. Τότε η ανώτατη επιλέξιμη δαπάνη για την παρέμβαση, θα είναι ίση με 4.400,00 €. Εάν υποθέσουμε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές IKA ανέρχονται στο ποσό των 200,00 €, τότε το επιλέξιμο ποσό για υλικά και εργασία ανέρχεται στα 4.200,00 € με ΦΠΑ. @gsaraf Έκανα αντιγραφή από το εγχ. χρήσης. Στην περίπτωση μου το ανώτατο είναι π.χ. 10.000 ευρώ. Το ΙΚΑ 500. Ο προμηθευτής έκοψε 10.000, δηλαδή το ανώτατο. Τα 500 ΙΚΑ που πλήρωσα δεν είναι μέσα στα 10.000? Στη προκαταβολή έπρεπε να πληρώσω το ποσοστό μου 30% από το 10.000 η από το 9.500? Έχει κανείς ολοκληρώσει αίτηση που να περιλαμβάνει ΙΚΑ?
  5. Το ΙΚΑ το πληρώνει ο ωφελούμενος κ του επιστρέφεται από το πρόγραμμα
  6. Ευχαριστώ για την απάντηση. Για να το ξεκαθαρίσω πλήρως. Το ταβάνι της επιδότησης είναι 10.000. Ο μάστορας εκδίδει απόδειξη. λίαν. 10.000, δλδ οσο ακριβώς καλύπτει το πρόγραμμα. Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνεται ΙΚΑ που είναι 500. Αν πληρώσω το 30% του 10.000, θα πληρώσω και το 30% του 500 που θα το έχω ήδη πληρώσει. Γι'αυτό αυτό έκανα αρχικά την αφαίρεση και πλήρωσα το 30% του 9.500. Αν κάνω συμπληρωματική πληρωμή το 30% του 500, θα μου επιστραφούν μαζί με τα 500 του ΙΚΑ?
  7. Χαίρετε, μια βοήθεια παρακαλώ όποιος γνωρίζει. Έχω και εγώ το ίδιο μνμ, ότι δηλαδή δεν έχουν καλυφθεί κατά 100% τα ίδια κεφάλαια. Μια από τις παρεμβάσεις είναι θερμοπροσωψη. Το τιμολόγιο προμηθευτή για υλικά-εργασια π.χ. 10000 ευρώ. Το ΙΚΑ 500 ευρώ. Η επιδότηση μου 70%. Για να βάλω προκαταβολή έκανα 10000-500=9500 και κατάθεση το 30% του 9500. Βλέπετε κάποιο λάθος σε αυτό? Νομίζω ότι από εκεί προκύπτει η διαφορά. Επίσης ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές είναι καταχωρημένες δεν εμφανίζονται στο πεδίο "τελικό ποσό ασφ. εισφορών", στο πλαίσιο "Στάδιο υλοποίησης". Δείχνει ότι είναι 0 Έχει κανείς άποψη?
  8. Χαίρετε, μια βοήθεια παρακαλώ όποιος γνωρίζει. Έχω και εγώ το ίδιο μνμ, ότι δηλαδή δεν έχουν καλυφθεί κατά 100% τα ίδια κεφάλαια. Μια από τις παρεμβάσεις είναι θερμοπροσωψη. Το τιμολόγιο προμηθευτή για υλικά-εργασια π.χ. 10000 ευρώ. Το ΙΚΑ 500 ευρώ. Η επιδότηση μου 70%. Για να βάλω προκαταβολή έκανα 10000-500=9500 και κατάθεση το 30% του 9500. Βλέπετε κάποιο λάθος σε αυτό? Νομίζω ότι από εκεί προκύπτει η διαφορά. Επίσης ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές είναι καταχωρημένες δεν εμφανίζονται στο πεδίο "τελικό ποσό ασφ. εισφορών", στο πλαίσιο "Στάδιο υλοποίησης". Δείχνει ότι είναι 0
  9. Όμως η επιχορήγηση για το κόστος των ενεργειακών επιθεωρήσεων και τις παρεμβάσεις που έκανε ή τις υπηρεσίες που έλαβε, θα γίνει υποχρεωτικά στο ΙΒΑΝ της Συνεργαζόμενης Τράπεζας που θα έχει δηλώσει στο Πληροφοριακό Σύστημα Άλλο κ τούτο πάλι. Μήπως δε καταλαβαίνω καλά. Είμαι με ίδια κεφάλαια. Έχω δηλώσει συνεργ. τράπεζα Πειραιώς. Ο ενεργειακός επιθεωρητής για το Α ΠΕΑ μου εδωσε λογαριασμό eurobank για να τον πληρώσω. Μιας κ είχα ebanking έκανα μεταφορά από λογαριασμό μου της eurobank στον λογαριασμό του επίσης eurobank. Έκανα λάθος?
  10. Θα πρέπει λοιπόν να καταχωρήσουμε τα στοιχεία (ΑΦΜ, όνομα) του μηχανικου που εχει κάνει την ΕΕΜΚ στα στοιχεία προμηθευτών έτσι ώστε να πληρωθεί από το πρόγραμμα? Με την παραπάνω ενέργεια δεν ανεβαίνει ο μέγιστος προϋπολογισμός = πρόβλημα?
  11. Μαρία ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. Συνεπώς δεν τον εξοφλώ εγώ τραπεζικά όπως στο Α' ΠΕΑ αλλά θα πρέπει να τον διαχειριστώ σαν προμηθευτή. Υπαρχει περίπτωση να κολλησει η διαδικασία πληρωμής του επειδή δεν είχε αρχικά προβλεφθεί πόσο για μελέτες, άρα θα ανέβει ο προϋπολογισμός?
  12. Καλημέρα σε όλους! Ετοιμάζω τα δικαιολογητικά που χρειάζεται για την έκδοση άδειας μικρής κλίμακας. Μιας και έχω πληροφορηθεί ότι το κόστος αυτό καλύπτεται από το πρόγραμμα γνωρίζει κανείς πως θα καταχωρηθεί η απόδειξη στο σύστημα έτσι ώστε να μου επιστραφούν? Θα καταχωρηθεί σαν προμηθευτής? Στην απόφαση υπαγωγής εκτός από την κάλυψη κόστους των 2 ΠΕΑ δε βλέπω άλλο ποσό π.χ. για μελέτες η κάτι άλλο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.