Μετάβαση στο περιεχόμενο

Evi Xatzigianni

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Evi Xatzigianni

  1. Καλημέρα Μια διευκρινιση γιατι δεν καταλαβα. Τελικά είμαι υποχρεωμένη να δώσω αυτές τις εισφορές για τους πρώτους μήνες η θα γίνει και άλλη εκκαθάριση και θα αποδειχτεί οτι έχω πληρώσει για το εισόδημα του 2017; Εγω παροχή υπηρεσιών με μπλοκάκι είχα και στις δύο περιπτώσεις και τους πρώτους μήνες αλλά και στο τέλος με την σύμβαση.
  2. Καλημέρα, Έχω το εξής πρόβλημα για το 2017: Απο τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο δεν είχα κάποιο εισόδημα αλλα είχα ανοιχτά βιβλία. Απο τον Αύγουστο έως το τέλος του χρόνου έκανα σύμβαση και υπαγωγή στον αρθρο 39$9 και πλήρωνα εισφορές και γω και ο εργοδότης μου στον ΕΦΚΑ ξεπερνώντας το ελάχιστο ετήσιο εισόδημα που απαιτεί ο ΕΦΚΑ. Για τους πρώτους 7 μήνες μου ζητούσε την ελάχιστη δόση των 167 ευρώ και μετά έδειχνε την υπαγωγή. Με την εκκαθάριση που έγινε προχτές περίμενα ότι θα γίνει συμψηφισμός και θα αφαιρεθεί το ποσό των περίπου 1200 ευρώ που ζητάει για τους πρώτους μήνες αφου το συνολικό ετήσιο εισοδημα για το 2017 φαίνεται οτι εφτασε και ξεπέρασε το ελάχιστο ετήσιο των 7000 ευρώ και έχω ήδη πληρώσει για αυτά τα τελευταία τις εισφορές.Μου ζητάει δηλαδή για τον μισό χρόνο εισφορές με βάση το ελαχιστο αφου το 2016 δεν ειχα πολλά εισοδήματα και για τον αλλο μισό χρονο απλα γραφει οτι εχω ενα εισόδημα πάνω απο 7000 χωρίς να προσμετρα τισ εισφορές αυτές. Στην ουσία μου ζητα διπλές εισφορές. Η γενική ερώτηση είναι: Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάπου διευκρινιστική εγκύκλιος για τον τρόπο υπολογισμού και εκκαθάρισης εισφορών για κάποιον ελεύθερο επαγγελματία που υπάχθηκε στο άρθρο 39$9 στα μέσα της χρονιάς η γενικά μόνο για κάποιους μήνες;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.