Μετάβαση στο περιεχόμενο

Iakovos Orfanidis

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Iakovos Orfanidis

  1. ????????? Anobody home??? Mην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις και μην κάνετε κατάχρηση των σημείων στίξης στο κείμενό σας. yian
  2. Καλημέρα στην ομάδα και Ζήτω η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Θα αντικαταστήσω τον συμβατικό μου λέβητα με συμπύκνωσης με αντιστάθμιση μέσω του προγράμματος. Για να μην σας κουράζω και πάει αλλού η συζήτηση στο διαμέρισμα 2ου ορόφου σε οικοδομή 104 τμ Βορεινό με θερμαντικά σώματα θα γίνουν οι εξής παρεμβάσεις για ενεργειακή αναβάθμιση: Α) Θερμομόνωση Β) Αντικατάσταση υαλοπινάκων με ενεργειακούς Γ) Τέντες και ζελατίνες Επίσης για την προστασία του λέβητα και του κυκλώματος έχουν προβλεφθεί οι παρακάτω εργασίες : Α) Χημικός καθαρισμός πριν τον νέο λέβητα Β) Ερμάριο αλουμινίου με εσωτερική μόνωση σε όλες τις πλευρές (Πάνω κάτω πλάγια κτλπ) Γ) Μαγνητικό φίλτρο Δ) Προστασία των εκτεθειμένων σωλήνων . Ο κάθε τεχνικός μου πρότεινε τους δικούς του με τα αντίστοιχα επιχειρήματα, όμως ακούγοντάς τους όλους και μετά από πάρα πολύ ψάξιμο στο διαδίκτυο έχω καταλήξει στης εξής μάρκες κατά σειρά προτίμησης: Vaillant, Riello, Buderus, Ariston. Γνωρίζω για τους BAXI,Chaffoteu,Bosh,Daikin,Rinnai και ένα σωρό ακόμα άλλα για διάφορους λόγους τους έβαλα σε 2η μοίρα. Αν έχω ενημερωθεί σωστά οι μόνοι που δεν έχουν εσωτερικές σωληνώσεις πλαστικού τύπου είναι οι Riello και οι Vaillant που επίσης κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου σε Ιταλία και Γερμανία. Μοντέλα Riello Externa, Vaillant Eco Tec Plus https://www.caloria.gr/Product/26/Page/620/el/ https://thermogas.gr/product-detail/levites-sympyknosis-aerioy-ecotec-vuw-plus/ Επίσης οι συγκεκριμένες μάρκες έχουν και τα πιο πρόσφατα μοντέλα 2017 και έπειτα και με τα νέα χειριστήρια - θερμοστάτες έχουν όλα τα καλούδια χειρισμού wifi κτλπ. Θα ήθελα να επικεντρωθούμε στην επιλογή λέβητα ανεξαρτήτου κόστους εκτός και κάποιος έχει να προτείνει παρέμβει σε κάτι από τα παραπάνω με χαρά να τον ακούσω!! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
  3. Ώπα κάτσε τι εννοείς ότι αλλαγές θέλουμε? πχ αν εγώ είχα ΤΖΑΜΙΑ ΑΝΤΛΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΩΣΗ και βάλω ΤΕΝΤΕΣ ΑΕΡΙΟ και ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ (παράδειγμα έτσι προφανώς και δεν είναι το ίδιο ενεργειακά) και το ενεργειακό αποτέλεσμα με καλύπτει τότε μπορώ να τις κάνω? δεν παίζει ρόλο το ότι δεν θα υλοποιήσω ούτε μια απο τις αρχικές παρεμβάσεις του 1ου ΠΕΑ?
  4. Το επιβεβαιώνω και εγώ με σημερινή μου τηλεφωνική επικοινωνία με το ΥΠΕΚΑ. Εγώ μάλιστα έχω αντλία θερμότητας άλλα τελικά θα βάλω λέβητα αερίου. Μου είπε ακριβώς ότι το 2ο ΠΕΑ ειναι αυτό που κλείνει τις παρεμβάσεις αρκεί να μην ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΠΟΣΟ και να ποιάνεις το ελάχιστο ενεργειακό.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.