Μετάβαση στο περιεχόμενο

pankonid

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    πατρα

pankonid's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Άν πρόκειται να γίνει μετατροπή-αναθεώρηση του ανηρτημένου σχεδίου πόλης και πριν αυτή αναρτηθεί στο Δήμο έχει το δικαίωμα το τμήμα Πολεοδομικού σχεδιασμού της Πολεοδομίας να σου ελέγχει το τοπογραφικό με τη νέα πρόταση??
  2. Μεχρι τωρα ήξερα, οτι για ελέγξεις την αρτιότητα σε ένα οικόπεδο, (οταν θέλεις να αγοράσεις), ή για να ελέγξεις τους όρους πολεοδόμησης σε τοπογραφικό για έκδοση αδείας, σε περιοχές που δεν υπάρχει οριστικοποιημένο σχέδιο πολης, έπρεπε να ακολουθείς τους όρους δόμησης που ισχύουν, λαμβάνοντας υπ'οψιν το προτεινόμενο σχέδιο πόλης που τυχόν εχει αναρτηθεί στο Δήμο.Αυτό όμως το λέω χωρίς να ξέρω ακριβώς τη νομοθεσία περί του θέματος και έχω την εντύπωση οτι,εφ΄'οσον δεν έχει οριστικοποιηθεί το σχεδιο πόλης ,δεν είσαι υποχρεωμένος και να το εφαρμόσεις. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής αν κάποιος το ξέρει.: α) Ισχύει το παραπάνω ή όχι? και β)Αν το σχέδιο πόλης δεν έχει αναρτηθεί στο Δήμο ακόμα, αλλά βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης από το ΥΠΕΧΩΔΕ, έχει το δικαίωμα το πολεοδομικό γραφείο, να σε υποχρεώνει να το λάβεις υπόψιν πριν σταλεί στον ανάλογο Δήμο προς ανάρτηση, λέγοντάς σου οτι αν δεν το κάνεις αυτό και σου εγκρίνει την άδεια ,μετά μπορεί να κάνει εφαρμογή και να σου κατεδαφίσει οτι δε συμφωνεί με το σχ.πόλ. όταν θα εγκριθεί και θα εφαρμοστεί?? Υπάρχει μήπως κάποιο link που να μπορεί να φωτίσει την υπόθεση?? Σε παρακαλώ να διαβάσεις τους Κανόνες Συμμετοχής. Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να έχουν τόνους.
  3. οχι δεν εχει να κανει με εισφορα γης απλα χωνουν μεσα ενα παρτερι απο τη μια ακρη του οικ.τετρ. στην αλλη πλατους 2,00 μετρων με πεζοδρομιο μπρος και πισω απο το παρτερι 2,5+2,5 μετρων.το λιγοτερο προβλημα που προκυπτει ειναι οτι εχοντας υπογειο γκαραζ στο κτηριο θα πρεπει να καβαλαω το παρτερι??
  4. δηλαδη αν πεσουν μπετα δεν μπορουν εκ των υστερων να ξηλωσουν τιποτα?? το λεω αυτο γιατι η υπάλληλος οταν της ζητησα να το περασει το τοπογρ/κο με το ισχυον καθεστος μου ζητησε εφοσον δεν ηθελα να μεταφερω το κτηριο πισω να δηλωσω πανω στο τοπ/κο οτι ημουν ενημερος για τις αλλαγες που ειναι υπο εγκριση ωστε να μην ανεγειρω ενστασεις αποζημειωσεις κλπ οταν θα εχω ολοκληρωσει την οικοδομη και θα ερθουν αυτοι να εφαρμόσουν το νεο σχ.πολης. εν ολιγοις οτι θα μου κοψουν μπαλκονια σκαλες και οτι πεφτει στο κοιν.χωρο.σημειωνω οτι στο εν λογω τετραγωνο το μονο αχτιστο οικοπεδο ειναι το δικο μου και ολα τα παραπλευρα εχουν οικοδομησει εως το οριο τους
  5. δεν κανω εξαντληση αλλα επειδη τωρα ειναι οικισμος μπορεις να χτισεις 400 μ2 σε 1000 μ2 οικοπεδου.το οικοπεδο ειναι 1035 μ2 (συνολικα εγω εχω περιπου 800 μ2 με καθ. συσταση)
  6. ειμαι πολ. μηχανικός και θέλω να σηκωσω νεα οικοδομή στη περιοχή του αγ. βασιλείου στη πατρα.σημειώνω πως ειναι η πρωτη αδεια που επιχειρω να εκδωσω (και μαλλον η τελευταία) και αυτό γιατι αφορα ιδιόκτητη κατοικία.κατα την έκδοση των σχεδίων ακολούθησα το υπάρχον προτεινόμενο σχ.πολης του ριου στο οποιο υπαγεται η περιοχη του αγ.βασιλείου.οταν κατεθεσα το φακελλο εκδοσης αδειας στη πολεοδομία κατα τον ελεγχο πολεοδομησης μου εμφάνισαν επιπλεον μια νεα πινακιδα (προταση αναθεωρησης) του προηγούμενου προτεινόμενου σχ.πολης την οποία εχουν υποβαλλει στο υπ.ε.χω.δ.ε.και στην οποία φαινόταν στο οικ.τετραγωνο που βρισκεται το οικόπεδό μου επεκταση ρυμ.γραμμης κατα 7,5 μέτρα με αποτέλεσμα αν εγκριθει απο το υπεχωδε να μου βγαινουν εξωστες και εξωτ.σκαλα κτηριου 1,0 μέτρο μεσα στους κοινόχρ. χωρους θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: α)αν η αδεια εκδοθει πριν την εγκριση της νεας προτασης μπορουν εκ των υστέρων να μου ζητήσουν να τροποποιήσω τη μελέτη ωστε να μην επηρεαζω τους κ.χ??(ειτε εχω προλαβει να αρχισω εργασίες ειτε οχι) β)αν πριν την εκδοση της αδειας εχει αναρτηθεί το νεο προτεινόμενο σχ.πολης μπορω εγω να μεταφερω το κτηριο πισω κατα 1,0 μετρο μικραινοντας ετσι ομως την αποσταση δ=2.5 μετρα κατα 1.00 μετρο ητοι δ=1,50 μετρα απο το ομορο οικοπεδο (αφορα τους πισω εξωστες πλατους 1,50 μετρων)δηλαδη 1,0 μετρο απο τους πισω εξωστες να πεφτει μεσα στο δ η β ερωτηση γινεται γιατι αυτη τη προταση μου εκαναν απο τη πολεοδομια προκειμένου να μην εχω μελλοντικα προβληματα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.