Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

NESTOR YPEN

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

NESTOR YPEN's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σωστά, δυστυχώς ή ευτυχώς (ανάλογα πως το αντιμετωπίζεις) έτσι είναι. άλλο οι ελάχιστες απαιτήσεις και άλλο η υποχρέωση εκπόνησης ΜΕΑ Οι βιομηχανίες, αποθήκες κλπ δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του 4122/13 διότι δεν είναι καν κτίρια με την έννοια του 4122/13.
  2. Έτσι όπως το αναφέρεις είναι. Η ΜΕΑ εκπονείται σε κάθε περίπτωση νέου ή ριζικά ανακαινιζόμενου κτιρίου. Αυτό συμβαίνει διότι στην εισαγωγή της οδηγίας στο ελληνικό δίκαιο, η δυνατότητα εξαίρεσης από την εκπόνηση της ΜΕΑ δεν δόθηκε. Νομίζω ότι η σύγχυση προέρχεται επειδή με το ν.3661/08 οι εξαιρέσεις δεν είχαν υποχρέωση ΜΕΑ, το οποίο δεν ισχύει με το ν.4122/13. Συνεπώς και επειδή πλέον ο καθορισμός των μελετών γίνεται με αποκλειστική ευθύνη μας, παρόλο που οι πολεοδομίες δεν ζητούσαν ΜΕΑ για τα <50τμ, θα πρέπει να κατατίθεται.
  3. Σύμφωνα με τον ορισμό της ριζικής (άρθρο 2, παρ.12) ακόμη και μετά την τροποποίηση της με το ν.4585/18 δεν υπάρχει ουδεμία εξαίρεση, συνεπώς τα υφιστάμενα κτίρια κάτω των 50τμ ελέγχονται αν εμπίπτουν στη περίπτωση της ανακαίνισης μεγάλης κλίμακας. Εφόσον εμπίπτουν, είναι απαραίτητη η εκπόνηση ΜΕΑ σύμφωνα με την παρ. του άρθρου 21 του ν.4122, αλλά εξαιρούνται από την υποχρέωση τήρησης των ελάχιστων απαιτήσεων σύμφωνα με τις εξαιρέσεις της παρ. 7 του άρθρου 4 του ν.4122/13 και συγκεκριμένα της περίπτωσης στ) παρά μόνο για την θερμομονωτική επάρκεια. Κατά τα λοιπά η ΜΕΑ θα γίνει κανονικά. Για την βιομηχανία που λες δεν ισχύει διότι δεν είναι κτίριο με την έννοια του ν.4122/13, οπότε δεν ελέγχεται για ριζική.
  4. Εξ όσων γνωρίζω, δεν έχουν ισχύ εγκύκλιοι για νόμο που έχει καταργηθεί.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.